Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Η EBRD απέκτησε το 9% του ομολόγου της «Μυτιληναίος»

Η EBRD απέκτησε το 9% του ομολόγου της «Μυτιληναίος»

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η EBRD απέκτησε το 9% του ομολόγου της «Μυτιληναίος»

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) επένδυσε 45 εκατ. ευρώ στο ευρωομόλογο των 500 εκατ. ευρώ που εξέδωσε η «Μυτιληναίος», ποσό που αντιστοιχεί στο 9% της συνολικής έκδοσης. Οπως αναφέρει, η «Μυτιληναίος» είναι η μόνη ελληνική εταιρεία που εκδίδει ευρωομόλογο την τελευταία πενταετία.

Μέρος των κεφαλαίων της EBRD θα χρηματοδοτήσει επενδύσεις με στόχο τη μετάβαση της εταιρείας στην πράσινη οικονομία, ενώ μέρος των εσόδων θα χρησιμοποιηθεί από τη «Μυτιληναίος» για να αυξήσει την παραγωγή αλουμινίου από ανακυκλώσιμες πρώτες ύλες. Αξίζει να σημειώσουμε πως, σύμφωνα με πηγές της αγοράς, η EBRD ήθελε να αγοράσει μεγαλύτερο ποσοστό της έκδοσης, ωστόσο η ζήτηση των επενδυτών ήταν πολύ ισχυρή και έτσι περιορίστηκε η συμμετοχή της στα 45 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται πως οι συνολικές προσφορές για το ευρωομόλογο (το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 2,5%) ανήλθαν σε 1,919 δισ. ευρώ, καλύπτοντας σχεδόν τέσσερις φορές το ποσό που ζητούσε ο όμιλος, εκ των οποίων πάνω από 35% προήλθε από ξένους επενδυτές. Τέλος, να αναφέρουμε πως το 2017 η EBRD είχε αγοράσει το 10% της έκδοσης του 5ετούς ομολόγου της «Μυτιληναίος», καταβάλλοντας 30 εκατ. ευρώ.

Tα μεγάλα θέματα της μεταμνημονιακής εποπτείας για το πρώτο εξάμηνο του 2020 άνοιξαν στο Euroworking Group, με βάση και την –θετική– έκθεση της 4ης αξιολόγησης. Στην πρώτη γραμμή τοποθετούνται, όπως φάνηκε, το πλαίσιο αφερεγγυότητας ιδιωτών και η προστασία της πρώτης κατοικίας.

Η Κομισιόν δεν έκρυψε τη διαφωνία της με την παράταση του καθεστώτος προστασίας της πρώτης κατοικίας για 4 μήνες και εξέφρασε την ελπίδα αυτό το καθεστώς να λήξει και να δοθεί μια οριστική λύση στο πλαίσιο του νέου, ολοκληρωμένου πλαισίου αφερεγγυότητας που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, ζητούμενο είναι να υπάρξει ένα ενιαίο πλαίσιο με μηχανισμούς έγκαιρης προειδοποίησης για την αποτροπή συσσώρευσης ιδιωτικών χρεών, καθώς και μηχανισμούς ρύθμισης χρέους (για παράδειγμα, ένα μηχανισμός για τη μόνιμη ρύθμιση των οφειλών).

Πηγή: www.kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text