Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Βοοk building για το 8% της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ της οικογένειας Στασινόπουλου

Βοοk building για το 8% της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ της οικογένειας Στασινόπουλου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Βοοk building για το 8% της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ της οικογένειας Στασινόπουλου

«Χαλαρώνει»  την μετοχική της σύνθεση η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ της οικογένειας Στασινόπουλου μετά από τις παραινέσεις θεσμικών και διαχειριστών σε Ελλάδα και εξωτερικό κι έτσι την ερχόμενη Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το mononews.gr, ανοίγει στο Λονδίνο βιβλίο προσφορών.

Η διοίκηση της εταιρείας πήρε την απόφαση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πάντα, να διατεθούν 30 εκατ. μετοχές, ήτοι το 8% του μετοχικού κεφαλαίου από 91,44% που διαπραγματεύεται σήμερα, με πωλητή την Viohalco. Κίνηση που όπως λέγεται θα βελτιώσει την ελεύθερη διασπορά στη μετοχή, αυξάνοντας παράλληλα και την εμπορευσιμότητα.  Η αύξηση της διασποράς θα μπορούσε μελλοντικά να βοηθήσει τη μετοχή να ενταχθεί σε βασικούς δείκτες FTSE.

Η μετοχή έκλεισε τη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής στα 1,7620 ευρώ με άνοδο 0,69% και όγκο 100 χιλ. τεμάχια.

Υψηλό έτους έχει γράψει στα 2,0950 ευρώ στις 22 Ιουλίου 2019 και χαμηλό στα 1,19 ευρώ στις 2 Ιανουαρίου 2019.

Έχει επιχειρήσει άλλη μία φορά στις αρχές του 2018 να ξεπεράσει τα 2 ευρώ χωρίς επιτυχία.

Το τελευταίο διάστημα συσσωρεύει γύρω από τα επίπεδα του κλεισίματος της περασμένης Παρασκευής (29/11) ενώ από την αρχή του έτους ενισχύεται κατά 43% καταγράφοντας αποδόσεις ανάλογες με αυτές της αγοράς.

Στο εννεάμηνο είχε πωλήσεις 1,60 δισ. ευρώ στα ίδια επίπεδα με τα αντίστοιχα του εννεαμήνου 2018, ενώ τα EBITDA υποχώρησαν στα 119 εκατ. ευρώ από 124,6 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 42,4 εκατ. ευρώ από 42,8 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ωστόσο πως τα κέρδη προ φόρων ενισχύθηκαν στα 60,1 εκατ. ευρώ από 52,8 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εισηγμένης για το τελευταίο τρίμηνο του 2019, η EΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ θα παραμείνει πιστά εστιασμένη στην περαιτέρω επέκτασή της.

Η εστίαση της επέκτασης αυτής είναι επικεντρωμένη στην αύξηση των εξαγωγών, τόσο στην Ευρώπη όσο και σε αγορές εκτός Ευρώπης, καθώς και στην αύξηση των μεριδίων αγοράς της σε βιομηχανικά προϊόντα και την εξερεύνηση των ευκαιριών ανάπτυξης σε νέες αγορές.

Υπενθυμίζεται ότι στο εννεάμηνο τα ίδια κεφάλαια ανέρχονταν στα 746,2 εκατ. ευρω (p/bv 0,88x), με τις συνολικές υποχρεώσεις να ανέρχονται στο 1 δισ. ευρώ εκ των οποίων δανειακές τα 621 εκατ. ευρώ.

Σύμβουλοι στην έκδοση είναι η Alpha και η Πειραιώς, καθώς και η Axia Ventures.

Άρθρο του Στ. Κ. Χαρίτος

Πηγή: www.mononews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text