Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Ανακοίνωση-επιβεβαίωση του mononews: Στα 4,45 εκατ. ευρώ το deal εξαγοράς του 49,9% της τηλεόρασης του Alpha από θυγατρική της Motor Oil

Ανακοίνωση-επιβεβαίωση του mononews: Στα 4,45 εκατ. ευρώ το deal εξαγοράς του 49,9% της τηλεόρασης του Alpha από θυγατρική της Motor Oil

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ανακοίνωση-επιβεβαίωση του mononews: Στα 4,45 εκατ. ευρώ το deal εξαγοράς του 49,9% της τηλεόρασης του Alpha από θυγατρική της Motor Oil

Έναντι 4, 45 εκατ. ευρώ εξαγοράστηκε από θυγατρική εταιρεία της Motor Oil το υπολειπόμενο 49,9% της τηλεόραση του Alpha που ήταν στο χαρτοφυλάκιο συμφερόντων του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά.

Η επίσημη ανακοίνωση η οποία εκδόθηκε πριν από λίγο έρχεται να επιβεβαιώσει το χθεσινό δημοσίευμα του mononews.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι:

Η ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. ανακοινώνει ότι στις 29 Νοεμβρίου 2019 η κατά 100% θυγατρική της εταιρεία MEDIAMAX HOLDINGS LIMITED (*) με έδρα στην Κύπρο κατόπιν πλήρωσης σχετικής συμβατικής αίρεσης της από 30.10.2018 αρχικής συμφωνίας προέβη:

 

  • στην απόκτηση του 24,95% των μετοχών εκδόσεως ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. κυριότητος της Κυπριακής εταιρείας ALPHA MEDIA GROUP LIMITED (Πωλητής)
  • στην απόκτηση 998 ονομαστικών μετοχών (επί συνόλου 2.000) εκδόσεως NEVINE HOLDINGS LIMITED (**) κυριότητος της ALPHA MEDIA GROUP LIMITED (Πωλητής)

 

Το συνολικό συμφωνηθέν τίμημα, δυνάμει και σε εκτέλεση της από 30.10.2018 συμφωνίας μετόχων, ανέρχεται σε Ευρώ 4.450.000 η δε καταβολή του θα πραγματοποιηθεί τμηματικά εντός διαστήματος 12 μηνών από την ημερομηνία ολοκλήρωσης των συναλλαγών.

Διευκρινίζεται ότι, μετά την υλοποίηση της παραπάνω συμφωνίας, η MEDIAMAX HOLDINGS LIMITED θα καταστεί μοναδικός μέτοχος της ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. με άμεση συμμετοχή 49,90% και έμμεση συμμετοχή (μέσω της NEVINE HOLDINGS LIMITED) 50,10%. Επιπρόσθετα, μέσω της NEVINE HOLDINGS LIMITED, η MEDIAMAX HOLDINGS LIMITED θα συμμετέχει με 99,95% στο μετοχικό κεφάλαιο της ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ Α.Ε. και με 100% στο μετοχικό κεφάλαιο της ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε.

Η ολοκλήρωση των ως άνω συναλλαγών εξαρτάται από τη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων σύμφωνα με την διέπουσα νομοθεσία.

(*) Κατέχει το 24,95% των μετοχών εκδόσεως ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.

(**) Κατέχει το 50,10% των μετοχών εκδόσεως ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε., το 99,95% των μετοχών εκδόσεως ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ Α.Ε. και το 100% των μετοχών εκδόσεως ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε. Μοναδικοί μέτοχοι της NEVINE HOLDINGS LIMITED είναι η MEDIAMAX HOLDINGS LIMITED και η ALPHA MEDIA GROUP LIMITED κάτοχοι αντιστοίχως 1.002 και 998 μετοχών εκδόσεως NEVINE HOLDINGS LIMITED.

Το συνολικό κόστος εξαγοράς

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία η θυγατρική εταιρεία της Motor Oil που είναι συμφερόντων της οικογένειας του Βαρδή Βαρδινογιάννη θα διαθέσει εν συνόλω περί τα 37,5 εκατ. ευρώ για την πλήρη εξαγορά της Alpoha Δορυφορικής Τηλεόρασης μαζί με τους δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς που διαθέτει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Από το ποσό αυτό για την εξαγορά των μετοχών θα καταβληθούν εν συνόλω 26 εκατ. ευρώ. Τα πρώτα 21,5 εκατ. ευρώ αφορούσαν την εξαγορά του 50,1% που έγινε τον Οκτώβριο της περσινής χρονιάς ενώ τα υπόλοιπα 4,5 εκατ. ευρώ αφορούν την τρέχουσα επιχειρηματική συμφωνία.

Πέραν τούτων η θυγατρική της Motor Oil εισέφερε και 11,5 εκατ. ευρώ στην αύξηση κεφαλαίου ενώ άλλα τόσα έχουν εισφερθεί από την πλευρά του Δ. Κοντομηνά.

Πέραν του τιμήματος οι θυγατρικές της Motor Oil επωμίζονται και τα δανειακά βάρη της τηλεόρασης του Alpha τα οποία στο τέλος της χρήσης του 2018 ήταν 43,6 εκατ. ευρώ. Ωστόσο ο Δημήτρης Κοντομηνάς στο πλαίσιο του πρώτου deal χρησιμοποίησε 6,5 εκατ. ευρώ για την απομείωση των υποχρεώσεων.

Σε αδρές γραμμές η αποτίμηση του deal για την εξαγορά ολόκληρου του τηλεοπτικού σταθμού του Alpha χαρακτηρίζεται χαμηλό εξαιτίας των αδύναμων οικονομικών στοιχείων που παρουσίαζε και τα οποία σε σημαντικό βαθμό διορθώθηκαν μετά από την κεφαλαιακή ενίσχυση των 23 εκατ. ευρώ.

Του Δημήτρη Κόκκορη

Πηγή: www.mononews.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text