Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ μετά την σημερινή (Τρίτης, 3.12.2019) και χθεσινή υποχώρηση δείχνει να αποχωρεί από την πολιορκία του υψηλού έτους των 900 μονάδων

Ο ΓΔ μετά την σημερινή (Τρίτης, 3.12.2019) και χθεσινή υποχώρηση δείχνει να αποχωρεί από την πολιορκία του υψηλού έτους των 900 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

 

Δεν ήταν ευχάριστη για τους αγορασμένους η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με αρκετά μεγάλη πτώση -1,31% (στις 881 μονάδες) και αρκετά μεγάλους όγκους (75 εκατ) έφτασε να έχει απομακρυνθεί κατά 2,10% από το επίμαχο επίπεδο των 900 μονάδων κλείνοντας μάλιστα ακριβώς επί της γραμμής του ΕΚΜΟ30 που σημαίνει ότι η μεσοβραχυχρόνια τάση από ανοδική έγινε πλευρική.

 

Η κατάσταση θα χειροτερεύσει αν συνεχισθεί η πτώση και ο ΓΔ διασπάσει καθοδικά την μέση τιμή των 877 μονάδων του μηνιαίου εύρους και τότε εμείς θα αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για «προστατευτικές» πωλήσεις. Οι πωλήσεις θα γίνουν κανονικά αν ο ΓΔ διασπάσει καθοδικά το χαμηλό κλείσιμο 20 ημερών που τώρα βρίσκεται πολύ χαμηλά, στις 857 μονάδες ή αν συμβεί μια πολύ άσχημη συνεδρίαση.

 

Στρατηγική για αύριο, Τετάρτη, 4/12/2019

 

Το σχεδόν πλήρες μετρητών ΤΧ δεν θα κάνει αύριο πωλήσεις εκτός αν συμβεί στον ΓΔ συνταρακτική πτώση πχ -3%.

 

Μετοχές

 

Πτωτικά έκλεισαν σήμερα τα 4/5 των μετοχών ενώ 4 μετοχές, οι ΜΛΣ,. ΜΙΓ, ΒΙΟ και ΠΡΟΦ, έκλεισαν με μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με καμία εμπορεύσιμη μετοχή (κοίτα τον πίνακα εμπορευσίμων μετοχών που δημοσιεύσε το ΤΧ την Κυριακή) που να σημείωσε μεγάλη άνοδο μεγαλύτερη του +2%.

 

Σήματα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης έδωσε σήμερα μόνον η ΛΑΜΔΑ ενώ καμία μετοχή δεν έδωσε αντίστροφα σήματα αγορών.

 

Μετοχές που είναι κοντά στο να διασπάσουν καθοδικά έγκυρη στήριξή τους είναι οι, ΜΙΓ και ΟΛΠ ενώ μετοχές που είναι κοντά στο να διασπάσουν ανοδικά έγκυρη αντίστασή τους είναι οι, ΙΚΤΙΝ, ΣΑΡ, ΑΛΦΑ και ΤΕΝΕΡΓ.

 

Καμία μετοχή δεν σημείωσε σήμερα νέα υψηλά τριμήνου ενώ μια μετοχή η ΙΝΤΚΑ, σημείωσε νέα χαμηλά ιδίου διαστήματος.

Δείκτης τραπεζών : ενώ ο ΓΔ έχει χάσει -2,10% από το πρόσφατο υψηλό έτους ο ΔΤΡ έχει χάσει αντίστοιχα -4,70% και είναι λογικό αφού ο ΔΤΡ έχει πολύ υψηλό δείκτης μεταβλητότητας beta. Πάντως, ο ΔΤΡ δεν έχει διασπάσει καθοδικά καμία σημαντική γραμμή, ούτε των ΕΚΜΟ30.

 

Θα επανέλθουμε πάλι αύριο βράδυ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text