Αρχική | Πολιτική | Διεθνής Πολιτική | Τί δαπανά για την άμυνά της κάθε χώρα του ΝΑΤΟ

Τί δαπανά για την άμυνά της κάθε χώρα του ΝΑΤΟ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τί δαπανά για την άμυνά της κάθε χώρα του ΝΑΤΟ

Το ΝΑΤΟ συγκεντρώνει, σε τακτική βάση, στοιχεία για τις αμυντικές δαπάνες των κρατών μελών. Το υπουργείο Άμυνας κάθε χώρας της συμμαχίας, αναφέρει στο ΝΑΤΟ τις τρέχουσες και τις εκτιμώμενες μελλοντικές αμυντικές δαπάνες με βάση τον συμφωνημένο ορισμό των αμυντικών δαπανών. Τα ποσά αντιπροσωπεύουν πληρωμές από μια εθνική κυβέρνηση που έχουν πράγματι πραγματοποιηθεί ή πρόκειται να πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του κάθε έτους για να καλύψει τις ανάγκες των ενόπλων δυνάμεών της, των δυνάμεων των Συμμάχων ή της Συμμαχίας.

Στα παρακάτω αριθμητικά στοιχεία και πίνακες, το ΝΑΤΟ επίσης χρησιμοποιεί οικονομικές και δημογραφικές πληροφορίες που λαμβάνει από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Λαμβανομένων υπόψη των διαφορών μεταξύ των δύο αυτών πηγών και των εθνικών προβλέψεων του ΑΕΠ, καθώς και του ορισμού των αμυντικών δαπανών του ΝΑΤΟ και των εθνικών ορισμών, τα αριθμητικά στοιχεία που παρουσιάζονται στην παρούσα έκθεση ενδέχεται να αποκλίνουν σημαντικά από αυτά που αναφέρονται από τα μέσα ενημέρωσης ή που καταγράφονται στους προϋπολογισμούς των χωρών μελών.

Οι δαπάνες εξοπλισμού περιλαμβάνουν δαπάνες για τον κύριο εξοπλισμό καθώς και για τη χρηματοδότηση της έρευνας και την ανάπτυξης που αφιερώνεται στους εξοπλισμούς. Οι δαπάνες προσωπικού περιλαμβάνουν και τις συντάξεις που καταβάλλονται σε συνταξιούχους.

Τα παρακάτω στοιχεία βασίζονται σε αναφορές που διατέθηκαν στο ΝΑΤΟ έως και την 21η Νοεμβρίου 2019. Τα στοιχεία για το 2019 είναι εκτιμήσεις.

 

 

Δείτε την πλήρη έκθεση και τα πλήρη στοιχεία (στην αγγλική γλώσσα): Defence Expenditure of NATO countries (2103-2019) (δείτε εδώ)


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα: