Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Η σημερινή, Τετάρτης, 4 Δεκ 2019, μέτρια ανοδική αντίδραση του ΓΔ ελλατώνει τις πιθανότητες για καθοδική αναστροφή εντός Δεκεμβρίου

Η σημερινή, Τετάρτης, 4 Δεκ 2019, μέτρια ανοδική αντίδραση του ΓΔ ελλατώνει τις πιθανότητες για καθοδική αναστροφή εντός Δεκεμβρίου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Ικανοποιητική αλλά με επιφυλάξεις ήταν η σημερινή άνοδος της αγοράς. Ο ΓΔ πέτυχε μεν μια μέτρια ανοδική αντίδραση +0,84% (στις 888 μονάδες) αλλά με μικρό τζίρο, 57 εκατ, ενώ οι ευρωπαϊκοί δείκτες τα πήγαν καλύτερα (DAX +1,21% ανακτώντας το 60% της προηγηθείσας διήμερης βύθισης ενώ ο ΓΔ ανέκτησε το 35%).

Ο ΓΔ κατάφερε σήμερα να κρατηθεί πάνω από την γραμμή του ΕΚΜΟ30 αλλά για να φύγουν τελείως οι ανησυχίες μας και να επανέλθει η τάση πλήρως ανοδική θα πρέπει ο ίδιος δείκτης να ανακτήσει το μισό της διήμερης βύθισης κλείνοντας πάνω από τις 891 μονάδες.



Σε αντίθετο σενάριο,  αν γυρίσει ο ΓΔ και πάλι καθοδικός και διασπάσει τον ΕΚΜΟ30 στις 882 μονάδες, τότε θα πρέπει να εντείνουμε την προσοχή μας στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Στρατηγική για αύριο, Πέμπτη, 5/12/19

Το σχεδόν πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει αύριο πράξεις. Αν είχε πολλά μετρητά και λίγες μετοχές θα αύξανε μερικώς τις θέσεις του αν ο ΓΔ διασπούσε ανοδικά το υψηλό έτους των 901 μονάδων (+1,50% από το σημερινό κλείσιμο).

Μετοχές

Ανοδικά έκλεισαν σήμερα τα 2/3 των μετοχών και καθοδικά το 1/3 ενώ τρεις μετοχές, οι ΜΠΕΛΑ, ΣΑΡ και ΑΡΑΙΓ, έκλεισαν με μεγάλη άνοδο άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να έχασε περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : θεωρούμε τον ΣΑΡ που διέσπασε έγκυρη αντίσταση – υψηλό τριμήνου με μεγάλη άνοδο +3,23% και μεγάλους όγκους 80 χιλ τεμαχίων.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης έδωσε σήμερα ο ΣΑΡ ενώ καμία μετοχή δεν έδωσε αντίστροφα σήματα πωλήσεων.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΜΠΕΛΑ, ΑΡΑΙΓ, ΙΚΤΙΝ και ΑΛΦΑ και αντίστροφα σήματα πωλήσεων τείνουν να δώσουν οι ΜΙΓ, ΟΛΠ και ΙΝΛΟΤ.

Νέα υψηλά τριμήνου πέτυχαν σήμερα οι ΣΑΡ και ΔΕΗ ενώ νέα χαμηλά ιδίου διαστήματος δεν σημείωσε καμία μετοχή.

Μεγάλους όγκους συσσωρεύσεων διακρίναμε σε ΣΑΡ, ΔΕΗ, ΕΧΑΕ, ΑΡΑΙΓ, ΜΠΕΛΑ, ενώ δεν διακρίναμε μεγάλους όγκους διανομών σε καμία μετοχή.

Θα επιστρέψουμε αύριο και πάλι μετασυνεδριακά.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text