Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Η μεσοπρόθεσμη τάση της αγοράς μετά την σημερινή, (Πέμπτης, 5/12/2019) πτώση του ΓΔ μετατράπηκε από ανοδική σε πλευρική

Η μεσοπρόθεσμη τάση της αγοράς μετά την σημερινή, (Πέμπτης, 5/12/2019) πτώση του ΓΔ μετατράπηκε από ανοδική σε πλευρική

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge fontΔεν ήταν ευχάριστη για του longs η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μέτρια πτώση -1,14% (στις 878 μονάδες) και μικρό τζίρο (48 εκατ) έκλεισε ακριβώς επί του μέσου άξονα των 878 μονάδων του 20ήμερου εύρους του μετατρέποντας την ανοδική μεσοπρόθεσμη τάση σε οριζόντια.Αρνητικά στοιχεία της σημερινής συνεδρίασης ήταν η καθοδική διάσπαση του ΕΚΜΟ30 του ΓΔ και το γεγονός ότι οι κύριοι ξένοι δείκτες έχουν διορθώσει ανάλογα και ίσως λίγο πιο έντονα από τον ΓΔ ενώ καθησυχαστικό στοιχείο ήταν οι σημερινοί μικροί τζίροι.

Στρατηγική για αύριο, Παρασκευή, 6/12/2019

Το ΤΧ πιθανότατα αύριο να μην κάνει πράξεις γιατί ο ΓΔ βρίσκεται στο μέσον του υψηλού / χαμηλού 20 ημερών και θα είναι δύσκολο να διασπάσει σε μια συνεδρίαση ένα από τα δύο όρια, υψηλό ή χαμηλό 20 ημερών. Εκτάκτως, θα μειώσει την έκθεσή του από 95% σε 80-85% (αναλόγως των τζίρων) σε περίπτωση ενός άσχημου κλεισίματος του ΓΔ χειρότερο του -1,50% ή -2%.

Μετοχές

Εννέα στις δέκα εμπορεύσιμες μετοχές έκλεισαν σήμερα αρνητικά με πέντε από αυτές, τις ΦΡΙΓΟ, ΠΕΙΡ , ΑΛΦΑ, ΕΛΛΑΚΤ και ΑΒΑΞ, να κλείνουν με μεγάλη πτώση χειρότερη του -3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να κλείνει με μεγάλη άνοδο άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν άξιζε αυτόν το τίτλο στη σημερινή συνεδρίαση. Μόνον μας εξέπληξε κάπως ο ΙΚΤΙΝ, η μοναδική μετοχή που έδωσε σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης με μεγάλη άνοδο +2,43% και μεγάλο όγκο 151 χιλ τεμαχίων.

Στον αντίποδα, ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ έδωσε σήμερα σήματα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης εδραζώμενης σε 3-4 ισοϋψείς τοπικούς πυθμένες.

Οι μετοχές που τείνουν να δώσουν ανάλογα σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων έχουν μειωθεί σε μόνον τρεις, τις ΦΡΛΚ, ΜΠΕΛΑ, ΑΡΑΙΓ ενώ αντίθετα έχουν πληθύνει οι μετοχές που τείνουν να δώσουν σήματα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση έγκυρων στηρίξεων και είναι οι, ΠΛΑΘ, ΙΝΛΟΤ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΣΕΝΕΡ, ΕΥΔΑΠ και ΜΟΗ.

Γενικά, παρά την σχετικά μικρή υποχώρηση του ΓΔ από το υψηλό των 901 μονάδων του τέλους Νοεμβρίου, πολλές μετοχές έχουν εμφανίσει bearish μεσοπρόθεσμα σχήματα, κυρίως κατηφορικά τρίγωνα και κυφώσεις (καμπούρες) που συχνά καταλήγουν σε απότομη καθίζηση.

Προσέχουμε λοιπόν τα stop loss μας γιατί τα πράγματα πάνε να γίνουν περίεργα.

Θα επανέλθουμε αύριο το βράδυ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text