Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Προοπτικές στα κρυπτονομίσματα βλέπει η Deutsche Bank

Προοπτικές στα κρυπτονομίσματα βλέπει η Deutsche Bank

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

«Εντείνονται οι αμφιβολίες σχετικά με τα νομίσματα που υποστηρίζονται από τις κυβερνήσεις» - Ανοίγει ο δρόμος για τα κρυπτονομίσματα

Ύστερα από μια δύσκολη αρχή τα κρυπτονομίσματα φαίνεται ότι περνάνε σε μία νέα εποχή, αν αρθούν οι περιορισμοί για την αγορά τους από το ευρύ κοινό – ένα σενάριο που η Deutsche Bank εκτιμά ως πιθανό.

«Οι αυξανόμενες αμφιβολίες σχετικά με τη βιωσιμότητα των νομισμάτων που υποστηρίζονται από τις κυβερνήσεις, εν μέσω υψηλού πληθωρισμού, θα μπορούσαν να οδηγήσουν περισσότερους ανθρώπους στην απόκτηση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων», αναφέρει ο στρατηγικός αναλυτής της Deutsche Bank, Τζιμ Ριντ.

«Οι δυνάμεις που έχουν κρατήσει το σημερινό σύστημα τώρα φαίνονται εύθραυστες και θα μπορούσαν να καταρρεύσουν το 2020», είπε ο Ριντ, τονίζοντας ότι «αν συμβεί αυτό, θα οδηγήσει σε μια αντίδραση εναντίον του σημερινού συστήματος και η ζήτηση για εναλλακτικά νομίσματα, όπως ο χρυσός ή τα κρυπτονομίσματα».

Υπενθυμίζεται ότι οι Γερμανικές τράπεζες θα διαθέτουν και θα δέχονται bitcoin από το 2020, σύμφωνα με νομοθεσία που πέρασε από το Γερμανικό Κοινοβούλιο. Η νομοθεσία που αφήνει χώρο στις τράπεζες να προσφέρουν Bitcoin στους πελάτες τους πέρασε ως τροπολογία σε νόμο που ενσωματώνει οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Χθες το πρωί το Bitcoin εκτοξεύτηκε αγγίζοντας τα 7.800 δολάρια.

Πηγή: www.newmoney.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text