Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Μνούτσιν – Πάουελ: Δεν υπάρχει ανάγκη ανάπτυξης ψηφιακού νομίσματος στις ΗΠΑ

Μνούτσιν – Πάουελ: Δεν υπάρχει ανάγκη ανάπτυξης ψηφιακού νομίσματος στις ΗΠΑ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μνούτσιν – Πάουελ: Δεν υπάρχει ανάγκη ανάπτυξης ψηφιακού νομίσματος στις ΗΠΑ

Συζητήσεις για πιθανά οφέλη αλλά και κινδύνους από τη χρήση κρυπτονομισμάτων

«Δεν προσδοκά την δημιουργία ψηφιακού νομίσματος από τις ΗΠΑ ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ». Αυτό ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Στίβεν Μνούτσιν, μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Επιτροπής Οικονομικών Υπηρεσιών στην Ουάσινγκτον.

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, «ο πρόεδρος Πάουελ και εγώ το συζητήσαμε και  συμφωνούμε και οι δύο ότι στο άμεσο μέλλον, στα επόμενα πέντε χρόνια, δεν βλέπουμε την ανάγκη για την έκδοση ψηφιακού νομίσματος από την Fed».

Ορισμένες άλλες κεντρικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας, συζήτησαν για τη δημιουργία ψηφιακών νομισμάτων. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξετάζει εάν θα αναπτύξει το δικό της ψηφιακό νόμισμα εάν ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί να κάνει τις πληρωμές πέρα ​​από τα σύνορα γρηγορότερα και φθηνότερα.

Ο Μνούτσιν δήλωσε ότι ο ίδιος και ο Πάουελ μιλούν σε εβδομαδιαία βάση και είχαν συνομιλία νωρίτερα την Πέμπτη σχετικά με τις αγορές repos.

Η Fed δεν αναπτύσσει ψηφιακό νόμισμα, αλλά μελετά το κόστος και τα οφέλη μιας τέτοιας κίνησης, είπε ο Πάουελ σε επιστολή του προς τον French Hill, Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή του Άρκανσο. O Hill  έγραψε στον Πάουελ τον Σεπτέμβριο ρωτώντας  για τις συνέπειες της εθνικής ασφάλειας αλλά και τα πιθανά οφέλη της χρήσης ψηφιακού νομίσματος.

«Παρακολουθούμε προσεκτικά τις δραστηριότητες άλλων κεντρικών τραπεζών για να εντοπίσουμε πιθανά οφέλη που μπορεί να έχουν σχέση και με τη χώρα μας», είχε απαντήσει πριν λίγες ημέρες ο Πάουελ.

Πριν από την ανάπτυξη ενός ψηφιακού νομίσματος, η Fed θα πρέπει να επιλύσει επιχειρησιακούς κινδύνους όπως πιθανές κυβερνο- επιθέσεις, διαφάνεια των χρηστών, νομισματική πολιτική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα, κατέληξε ο Πάουελ.

Πηγή: www.newmoney.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text