Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | UBS: Η παγκόσμια οικονομία θα ανακάμψει το β’ εξάμηνο του 2020

UBS: Η παγκόσμια οικονομία θα ανακάμψει το β’ εξάμηνο του 2020

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Βασικοί μοχλοί της παγκόσμιας ανάπτυξης οι θετικές εξελίξεις στον εμπορικό πόλεμο και η νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών

Από το δεύτερο μισό του 2020 θα σημειωθεί ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας καθώς αποκλιμακώνεται ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου και τίθενται σε ισχύ οι νομισματικές πολιτικές των κεντρικών τραπεζών, αναφέρει ο Adrian Zuercher, επικεφαλής κατανομής περιουσιακών στοιχείων της UBS Global Wealth Management.

«Υπάρχει μεγάλη ασάφεια σε ό,τι αφορά το εμπόριο, που επηρεάζει τις προβλέψεις μας για την οικονομική ανάπτυξη», αναφέρει ο Zuercher μιλώντας στο CNBC. Οι εκατέρωθεν δασμοί που έχουν επιβάλει ΗΠΑ και Κίνα αποτελούν το βασικό ρίσκο για τον οίκο.

Ωστόσο, αν και στο διεθνές περιβάλλον σημειώνεται αυτή τη στιγμή επιβράδυνση, ο ίδιος αναφέρει ότι «θα δούμε σημαντική ανάκαμψη κατά το β’ εξάμηνο του 2020 και κυρίως κατά το δ’ τρίμηνο».

ΗΠΑ και Κίνα συμφώνησαν για μια προκαταρκτική συμφωνία τον περασμένο Οκτώβριο, ωστόσο οι αξιωματούχοι στο Πεκίνο ξεκαθαρίζουν ότι δεν περιμένουν να μιλήσουν για τη δεύτερη φάση της συμφωνίας πριν τις αμερικανικές εκλογές, εν μέρει γιατί θέλουν να δουν αν ο πρόεδρος Τραμπ θα κερδίσει μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο. Ο ίδιος ο Τραμπ είπε την περασμένη Τρίτη ότι θα είναι καλύτερα να περάσουν οι αμερικανικές εκλογές του 2020 πριν κλειστεί εμπορική συμφωνία με την Κίνα.

«Η αμερικανική οικονομία έχει επιβραδύνει και βλέπουμε σχετικά μεγάλη πιθανότητα να υπογραφεί η πρώτη φάση και οι δασμοί του Δεκεμβρίου να μετατεθούν ή και να ακυρωθούν εντελώς. Αυτό θα είναι καλό για την σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας», αναφέρει ο Zuercher.

Από τις αρχές του 2018 που ξεκίνησε ο εμπορικός πόλεμος, η Ασία έχει μπει σε τροχιά επιβράδυνσης, ωστόσο δεν είναι μόνο το εμπόριο που συνέβαλε στην παγκόσμια επιβράδυνση.

Ο εμπορικός πόλεμος συνέπεσε με την αλλαγή νομισματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών που άρχισαν να αφαιρούν πολιτικές στήριξης και να συρρικνώνουν τους ισολογισμούς παγκοσμίως», αναφέρει ο Zuercher..

Και καθώς το 2019 οδεύει προς το τέλος του, σημειώνει ότι οι κεντρικές τράπεζες έχουν επιστρέψει στο τύπωμα χρήματος, την επέκταση των ισολογισμών τους και τη μείωση των επιτοκίων, κινήσεων που ευνοούν την παγκόσμια οικονομία.

Πηγή: www.newmoney.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text