Αρχική | Προηγ. Τεύχη | 2019 - No 202 έως 211 | Χ&Α - 211 | Οι προτάσεις των “ειδικών” έχουν απόδοση μόλις 12,4%!

Οι προτάσεις των “ειδικών” έχουν απόδοση μόλις 12,4%!

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Οι προτάσεις των “ειδικών” έχουν απόδοση μόλις 12,4%!

Οι τελευταίοι δύο μήνες του έτους, είναι η περίοδος που όλα τα μεγάλα και εμπορικά περιοδικά που διαβάζονται από εκατομμύρια αναγνώστες, δημοσιεύουν τις προτάσεις για το “Που να επενδύσετε μέσα στο επόμενο έτος”.


Αν ψάξει κανείς σχετικά άρθρα σε προηγούμενες χρονιές θα διαπιστώσει ότι αυτές οι προτάσεις - προβλέψεις, δεν έχουν καμία σταθερότητα, καθώς κάθε χρόνο οι προτάσεις αναφέρονται σε καινούριες μετοχές για το έτος που έρχεται. Αλλά τι συμβαίνει με αυτούς που ακολούθησαν τις οδηγίες των “ειδικών”, πέρσι (περίπου τέτοια εποχή) για να επενδύσουν τα χρήματα τους μέσα στο 2019;;


Σε σχετικό άρθρο που δημοσιεύσαμε στο τεύχος 202, αναρωτηθήκαμε για αυτά τα αποτελέσματα και έτσι δημιουργήσαμε ένα υποθετικό χαρτοφυλάκιο με βάση τις προτάσεις του περιοδικού Forbes. “Επενδύσαμε” λοιπόν, στις 31/12/2018, το ποσό των 10.000, το οποίο κατανείμαμε ισόποσα στις μετοχές που προτάθηκαν.


Τα αποτελέσματα ήταν αποκαρδιωτικά (δείτε εδώ). Στις 4/12/2019, η απόδοση του χαρτοφυλακίου φθάνει στο 12,4%, ποσοστό που υστερεί από τις αποδόσεις των μεγάλων αμερικανικών δεικτών, καθώς ο Dow σημείωσε απόδοση 17,9%, ο S&P-500 23,4% και Nasdaq 28,4%.


Συνεπώς, λίγες μέρες πριν κλείσει το 2019, διαπιστώνουμε πως οι επενδυτικές προτάσεις των “ειδικών”, δεν έφθασαν καν τις αποδόσεις των δεικτών και προφανώς δεν έκαναν τους επενδυτές που τους ακολούθησαν πλουσιότερους.

 

 

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα
Δείτε τους συνδέσμους για παλαιότερα τεύχη (εδώ
Δείτε την ύλη των παλαιότερων τευχών (εδώ)


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text