Αρχική | Προηγ. Τεύχη | 2019 - No 202 έως 211 | Χ&Α - 211 | Όμιλος QUEST Συμμετοχών - Αποτελέσματα 9μήνου

Όμιλος QUEST Συμμετοχών - Αποτελέσματα 9μήνου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Όμιλος QUEST Συμμετοχών - Αποτελέσματα 9μήνου

Κατά το εννεάμηνο του 2019, ο Όμιλος πέτυχε αύξηση 15,7% στις πωλήσεις προϊόντων και υπηρεσιών, οι οποίες έφθασαν στα 400 εκατ. ευρώ. Διψήφια ήταν επίσης και η άνοδος στο EBITDA (39,3 εκατ. ευρώ, +28,7%), στα κέρδη μετά από φόρους (16,3 εκατ. ευρώ, +35,7%) και στα κέρδη ανά μετοχή (0,4422 ευρώ ανά μετοχή, +39,6%). Οι επενδύσεις του Ομίλου στο εννεάμηνο 2019 αυξήθηκαν κατά σχεδόν €26 εκατ. σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018, ποσό το οποίο κατά περίπου 90% αφορά στην εξαγορά Φ/Β πάρκων, συνολικής ισχύος 12,4 MW. Επίσης €31 εκατ. αναμένεται ακόμα να επενδυθούν στα επόμενα δύο χρόνια, σε ένα νέο κέντρο διανομών για να αυξηθεί η παραγωγικότητα του ομίλου..

Σε παρουσίαση του Ομίλου αναφέρθηκε ότι, οι απώλειες που προκλήθηκαν από το πρώτο τρίμηνο κατάφεραν να ανακτηθούν στα δύο τρίμηνα που ακολούθησαν. Για το υπόλοιπο του έτους, ο Όμιλος προσδοκά μια μέτρια οργανική ανάπτυξη και βελτίωση της λειτουργικής κερδοφορίας. Αναμένεται επίσης μείωση της οργανικής κερδοφορίας μέσω των ηλεκτρονικών πωλήσεων. Ανα κλάδο, η πορεία, στο 9μηνο, έχει ως εξής:

Προϊόντα Πληροφορικής (Info Quest Technologies, iSquare, Quest on Line (you.gr), iStorm). Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 18,6%, ενώ τα κέρδη προ φόρων εμφανίζονται ιδιαίτερα αυξημένα. Για το σύνολο του έτους εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί η διψήφια αύξηση σε πωλήσεις και θα εμφανιστούν υψηλότερα κέρδη προ φόρων, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Υπηρεσίες Πληροφορικής (Unisystems). Επιτεύχθηκε αύξηση στις πωλήσεις (+30,6%) και πολύ υψηλότερη στην προ φόρων κερδοφορία. Η αύξηση των εσόδων προέρχεται τόσο από το εξωτερικό, όσο και από την εγχώρια αγορά, η οποία εμφανίζει έντονα σημάδια ανάκαμψης. Οι τάσεις θα συνεχιστούν και στο υπόλοιπο του 2019.

Ταχυδρομικές Υπηρεσίες (ACS Courier). Κατά το εννεάμηνο του 2019 σημειώθηκε ήπια αύξηση στις πωλήσεις (+6,8%), ενώ η προ φόρων κερδοφορία κινήθηκε διψήφια θετικά (+22,1%), λόγω βελτίωσης της παραγωγικότητας και συγκράτησης του κόστους.

Ηλεκτρονικές Συναλλαγές (Cardlink). Κατά το εννεάμηνο του 2019 σημειώθηκε μείωση των πωλήσεων (-20,5%) και της προ φόρων κερδοφορίας (-36%). Στο σύνολο του έτους εκτιμάται ότι οι πωλήσεις θα σταθεροποιηθούν στα επίπεδα του 2018 και η προ φόρων κερδοφορία θα διαμορφωθεί σε 15% επί των πωλήσεων.

Παραγωγή Ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές Quest Energy). Κατά το εννεάμηνο επιτεύχθηκε τριπλασιασμός των πωλήσεων και υπερδιπλασιασμός της προ φόρων κερδοφορίας του κλάδου σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Για περισσότερα στοιχεία δείτε την εταιρική παρουσίαση (εδώ). Δείτε τα συνοπτικά οικονομικά στοιχεία του Ομίλου (εδώ).

Κατά την επόμενη διετία, ο Όμιλος έχει θέσει ως στόχο να επικεντρωθεί στις αναπτυσσόμενες περιοχές και να φθάσει τα 600 εκατομμύρια ευρώ σε πωλήσεις, να βελτιώσει το ποσοστό του EBITDA κατά 9% και της κερδοφορίας (π.φ.) κατά 5%, να υλοποιήσει επενδύσεις μέχρι το 2021 αξίας €80 εκατομμυρίων σε περιοχές με υψηλότερες αποδόσεις και προοπτική ανάπτυξης και η διατήρηση της μερισματικής πολιτικής.

Από την αρχή του έτους, η μετοχή της εταιρίας έχει σημειώσει απόδοση 64,65%. Στις 30/9/2019, 28 Αμοιβαία Κεφάλαια κατείχαν μετοχές που αντιστοιχούσαν στο 6,89% του μετοχικού κεφαλαίου (εδώ). Έχουμε εκφράσει “θετική γνώμη” για τη μετοχή στις 15/4/2019 (εδώ).

 

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα
Δείτε τους συνδέσμους για παλαιότερα τεύχη (εδώ
Δείτε την ύλη των παλαιότερων τευχών (εδώ)


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text