Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίστηκε και σήμερα (Παρ, 6/12/2019) η διόρθωση της αγοράς με τον ΓΔ να έχει εισέλθει σε πλευρική προς καθοδική μεσοπρόθεσμη τάση ενώ η πιο σημαντική μεσομακροπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική.

Συνεχίστηκε και σήμερα (Παρ, 6/12/2019) η διόρθωση της αγοράς με τον ΓΔ να έχει εισέλθει σε πλευρική προς καθοδική μεσοπρόθεσμη τάση ενώ η πιο σημαντική μεσομακροπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

 

Ούτε η σημερινή συνεδρίαση ήταν ευχάριστη για τους κατέχοντες ελληνικές μετοχές καθώς ο ΓΔ σημείωσε νέα πτώση -0,61% (στις 873 μονάδες) με μικρό τζίρο (50 εκατ) ενώ οι ξένοι κύριοι δείκτες, αντίθετα με τον ΓΔ, αναστρέφουν την πρόσφατη διόρθωσή τους πλησιάζοντας ξανά τα υψηλά έτους.

 

Στο γράφημα βλέπουμε τον ΓΔ να έχει διασπάσει καθοδικά τον ΕΚΜΟ30 και τον μέσον άξονα των 877 μονάδων του 20ήμερου εύρους και δεν του απομένουν παρά 16 μονάδες ή -1,80% για να διασπάσει καθοδικά και το χαμηλό κλείσιμο 20 ημερών σηματοδοτώντας μεσοπρόθεσμες πωλήσεις.

 

Ελπίζουμε να ακολουθήσει ο ΓΔ την συμπεριφορά των ξένων δεικτών γυρνώντας ανοδικά προς το υψηλό του έτους των 900 μονάδων.

 

Στρατηγική για την Δευτέρα, 9/12/2019

 

Το σχεδόν πλήρες μετοχών ΤΧ πιθανότατα να μην κάνει πράξεις την Δευτέρα καθώς το σημερινό κλείσιμο των 873 μονάδων απέχει πολύ από τα σηματοδοτούντα πράξεις επίπεδα, Υψηλό και Χαμηλό 20 ημερών (οι 901 και 857 μονάδες αντίστοιχα).

 

Μετοχές

 

Καθοδικά έκλεισαν τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε και ανοδικά το 1/3 ενώ 3 μετοχές, ο σημαντικός ΕΛΛΑΚΤΩΡ και οι μικρότερης σημασίας ΑΤΤ και ΑΒΑΞ, έκλεισαν με μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να έκλεισε καλύτερα από +3%.

Καμία μετοχή δεν έδωσε σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης ενώ αντίθετα, δυο μετοχές οι ΜΙΓ και ΟΛΠ έδωσαν σήματα πωλήσεων (ο ΟΛΠ με μικρό όγκο).

 

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΑΡΑΙΓ και ΦΡΛΚ και τέτοια σήματα πωλήσεων οι, ΣΕΝΕΡ, ΠΛΑΘ και ΕΧΑΕ.

 

Νέα υψηλά τριμήνου πέτυχαν σήμερα ο ΙΚΤΙΝ και νέα χαμηλά τριμήνου σημείωσαν οι ΟΛΠ, ΕΛΛΑΚΤ και ΜΙΓ.

 

Συσσωρεύσεις διακρίναμε σε ΟΤΟΕΛ και διανομές σε ΕΧΑΕ, ΕΛΛΑΚΤ και ΜΥΤΙΛ. Οι μεγάλοι σημερινοί όγκοι της ΛΑΜΔΑ δεν μπορούν να ταξινομηθούν σαν συσσωρεύσεις ή διανομές καθώς η μεταβολή στην τιμή ήταν πολύ μικρή.

 

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα το βράδυ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text