Αρχική | Οικονομία | Σκυλακάκης: Μπορούμε να πετύχουμε ανάπτυξη πάνω από 2,8% το 2020

Σκυλακάκης: Μπορούμε να πετύχουμε ανάπτυξη πάνω από 2,8% το 2020

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Σκυλακάκης: Μπορούμε να πετύχουμε ανάπτυξη πάνω από 2,8% το 2020

Προϋπόθεση να χρησιμοποιήσουμε σωστά τα χρήματα από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων, αναφέρει ο υφυπουργός Οικονομικών

Δυνατότητα να επιτευχθεί ρυθμός ανάπτυξης μεγαλύτερος από 2,8% το 2020 «βλέπει» ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, αν αξιοποιηθεί σωστά η εισροή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα, όπως αναφέρει στον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής.

«Αν εμείς χρησιμοποιήσουμε σωστά αυτά τα χρήματα, θα πετύχουμε ρυθμό ανάπτυξης μεγαλύτερο από το 2,8% του ΑΕΠ που τίθεται ως στόχος στον Προϋπολογισμό. Είναι μεγάλη υπόθεση να ενταχθεί πάνω από 1 δισ. ευρώ επιπλέον στην οικονομία για επενδύσεις τον χρόνο και θα είναι ακόμα μεγαλύτερη αν με τα χρήματα αυτά μπορέσουμε να μοχλεύσουμε επιπλέον ιδιωτικά κεφάλαια», λέει χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη δημοσιονομική πολιτική.

Όσον αφορά το κοινωνικό μέρισμα των 175 εκατ. ευρώ που θα μοιραστεί σε 250.000 οικογένειες, ο κ. Σκυλακάκης αναφέρει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι το μέρισμα να δίνεται από την ανάπτυξη και όχι από την υπερφορολόγηση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έβαζε 10 ευρώ φόρους, εισέπραττε τα 5, χρώσταγαν οι πολίτες τα άλλα 5, έδινε 4 στους δανειστές και 1 ευρώ σε επιδόματα που τα ονόμαζε κοινωνικό μέρισμα. Ο δικός μας στόχος είναι να κάνουμε κοινωνική πολιτική χωρίς υπερφορολόγηση και υπερπλεονάσματα και να δίνουμε στους ανθρώπους μέρισμα από την ανάπτυξη και όχι από την υπερφορολόγηση», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το ζήτημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες, ο υφυπουργός Οικονομικών υποστηρίζει πως «θα μειωθούν δραματικά τον επόμενο χρόνο και θα μηδενιστούν -ελπίζουμε- το 2021».

Για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ο κ. Σκυλακάκης σημειώνει πως «το κλειδί για να πάμε πίσω στην επενδυτική βαθμίδα δεν είναι το “μαξιλάρι”, είναι η ανάπτυξη.  Αυτό θα αλλάξει πραγματικά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

Πηγή: www.newmoney.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text