Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Κρίνεται σήμερα η πτώχευση της Yalco

Κρίνεται σήμερα η πτώχευση της Yalco

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Κρίνεται σήμερα η πτώχευση της Yalco

Του Ανέστη Ντόκα

Σήμερα αναμένεται να συζητηθεί στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η αίτηση πτώχευσης της εισηγμένης Yalco. To 2016 η εταιρία είχε πετύχει την αναδιάρθρωση των δανείων της αλλά δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της.

Από τις αρχές Iουλίου, υπήρχαν πληροφορίες ότι η διοίκηση της Yalco επιδιώκει να βρει λύση με την πιθανή εξεύρεση χρηματοδότησης από νέο επενδυτή, σε συνεργασία με τις τράπεζες, επικαλούμενη και το γεγονός ότι η εταιρία εξακολουθεί να «κουβαλά» αξία παρά τα προβλήματα της.

Μια εταιρεία που κάποτε ήταν μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων προμηθευτών εξοπλισμού εστίασης για ξενοδοχεία και η οποία προφανώς δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ανάκαμψη του τουρισμού, αφού ήρθε ίσως πολύ αργά για αυτήν. Επιπλέον λανθασμένες, τουλάχιστον κρίνοντας εκ των υστέρων, κινήσεις όπως η προσπάθεια να επαναφέρει στην αγορά όπου δεσπόζει η ΙΚΕΑ τα καταστήματα Habitat, επιβάρυναν τη θέση της.

Έτσι, αλλεπάλληλες ζημιογόνες σε λειτουργικό επίπεδο χρήσεις και μη εξυπηρετούμενος τραπεζικός δανεισμός που υπερβαίνει τα 40 εκατομμύρια ευρώ, κατέστησαν αδύνατη την εξεύρεση ενδιαφερόμενου επενδυτή που θα στήριζε την εταιρεία και οδήγησαν τις πιστώτριες τράπεζες στην καταγγελία τριών ομολογιακών δανείων και μιας πιστωτικής γραμμής συνολικού ύψους 40,3 εκατ. κεφαλαίου και 1,5 εκατ. τόκων. Τα εν λόγω χρέη, παρά την αναδιάρθρωσή τους στα τέλη του 2016, ήταν αδύνατον να εξυπηρετηθούν, καθώς ο κύκλος εργασιών της εταιρείας παραμένει υπό πίεση και τα μεικτά κέρδη της είναι αρνητικά.

Οι πωλήσεις από 67,8 εκατ. το 2007 έκλεισαν στα 11,7 εκατ. το 2018 και από καθαρά προ φόρων κέρδη 3,6 εκατ. το 2007 έγραψε προ φόρων ζημίες 2,989 εκατ. πέρυσι. Σημειώνεται πως εκτός από τραπεζικές η Yalco εμφανίζει και υποχρεώσεις προς τρίτους της τάξης των 8 ακόμα εκατ. ευρώ.

Πηγή: Reporter.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text