Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ έκλεισε σήμερα (Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2019) επί του Χαμηλού Κλεισίματος 20 ημερών

Ο ΓΔ έκλεισε σήμερα (Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2019) επί του Χαμηλού Κλεισίματος 20 ημερών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Πτώση -1,08% σημείωσε σήμερα ο ΓΔ κλείνοντας ακριβώς επί του ΧΚ20 ημερών που για εμάς παίζει ρόλο stop loss. Ο συνολικός τζίρος ήταν μικρός, 57 εκατ, αλλά ήταν μεγαλύτερος των τζίρων των δυο προηγουμένων συνεδριάσεων, δηλαδή η σημερινή πτώση συνοδεύτηκε με ήπια άνοδο των συναλλαγών, στοιχείο αρνητικό.

Δεν έχουμε αντιληφθεί τα αίτια της από αρχές Δεκεμβρίου διόρθωσης 38 μονάδων στον ΓΔ ή περίπου -4%  την ώρα που οι ξένοι δείκτες δεν δείχνουν να έχουν κανένα πρόβλημα (Ο DAX Γερμανίας χάνει μόλις -1,40% από το υψηλό αρχών μηνός και ο Nasdaq μόλις -0,7% από το ίδιο υψηλό που είναι και ιστορικό υψηλό).

Αν ο ΓΔ κλείσει αύριο αρνητικός κάτω του ΧΚ20 των 863 μονάδων και κυρίως κάτω του ακόμα πιο σημαντικού Χαμηλού Κλεισίματος 40 ημερών των 857 μονάδων , τότε η μεσοπρόθεσμη εικόνα του ΓΔ θα αναστραφεί από ανοδική σε καθοδική και εμείς θα πρέπει να προχωρήσουμε σε προστατευτικές πωλήσεις.

Στρατηγική για αύριο, 10/12/2019

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω του ΧΚ40 των 857 μονάδων, το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 95% σε 75% έως 85%, αναλόγως των τζίρων και της πορείας των ξένων δεικτών.

Μετοχές

Καθοδικά έκλεισαν οι 8 στις 10 εμπορεύσιμες μετοχές και ανοδικά οι 2 στις δέκα ενώ 5 μετοχές, οι ΜΛΣ, ΙΝΚΑΤ, ΑΒΑΞ, ΜΙΓ και ΓΕΚΤ, έκλεισαν με μεγάλες πτώσεις από -3% έως -8%.

Καμία μετοχή δεν έδωσε σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με διασπάσεις αντίστοιχα έγκυρων αντιστάσεων και στηρίξεων. Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα πωλήσεων οι, ΜΟΗ, ΠΡΟΦ, ΣΕΝΕΡ, ΠΛΑΘ, ΒΙΟ και ΙΝΚΑΤ ενώ καμία πλέον μετοχή δεν τείνει να δώσει αντίστροφα σήματα αγορών.

Νέα χαμηλά τριμήνου σημείωσαν σήμερα οι, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΥΑΠΣ και ΟΛΠ ενώ καμία μετοχή δεν σημείωσε νέα υψηλά ιδίου διαστήματος.

Συσσωρεύσεις παρατηρήσαμε σε ΛΑΜΔΑ και διανομές σε ΜΥΤΙΛ και ΣΑΡ.

Γενικά, οι διαγραμματικές εικόνες των ελληνικών μετοχών δεν είναι οι καλύτερες. Οι περισσότερες βρίσκονται αρκετά κάτω του θερινού υψηλού ενώ από τις 50 εμπορεύσιμες μετοχές που παρακολουθούμε, οι 23 βρίσκονται σε καθοδική τάση (με ΕΚΜΟ15 <ΕΚΜΟ80) και οι 27 σε ανοδική (ΕΚΜΟ15>ΕΚΜΟ80).

Και όπως αναφέραμε προηγουμένως, δεν γνωρίζουμε τα αίτια αυτής της κατάστασης.

Θα επανέλθουμε αύριο την ίδιαν ώρα ευχόμενοι ο ΓΔ να μην πέσει κάτω των 857 μονάδων.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text