Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Αποκαλυπτήρια της νέας ΔΕΗ στους επενδυτές στη Νέα Υόρκη

Αποκαλυπτήρια της νέας ΔΕΗ στους επενδυτές στη Νέα Υόρκη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αποκαλυπτήρια της νέας ΔΕΗ στους επενδυτές στη Νέα Υόρκη

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Λίγες ημέρες πριν την πρώτη επίσημη παρουσίαση των βασικών αξόνων του νέου επιχειρησιακού σχεδίου της ΔΕΗ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Γιώργος Στάσσης, μιλώντας στο στο Capital Link Invest in Greece Forum με τίτλο "Greece is Back” , παρουσίασε τις τρεις βασικές προτεραιότητες της στρατηγικής της επιχείρησης, πέραν του κεντρικού στόχου για απολιγνιτοποίηση.

Όπως τόνισε στους επενδυτές ο κ. Στάσσης το σχέδιο που έχει επεξεργαστεί η ΔΕΗ και το οποίο σύντομα θα ανακοινωθεί θα περιλαμβάνει, εκτός από τη σταδιακή απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων τρεις ακόμη κεντρικούς άξονες:

- Τη μετεξέλιξή της ΔΕΗ από ουραγό σε πρωταγωνιστή στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ

- Την ψηφιοποίηση των δικτύων

- Την εμπορική πολιτική με επίκεντρο τον πελάτη

Σημειώνεται ότι στις ΑΠΕ η ΔΕΗ αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη έμφαση και να επικεντρωθεί στην προσπάθεια ανάπτυξης μέσω συνεργασιών με άλλους παίκτες της αγοράς και στην κατεύθυνση αυτή εκτιμάται ότι μπορούν να δημιουργηθούν σημαντικές συνέργειες και με αμερικανικά κεφάλαια.

Ταυτόχρονα η διαδικασία της ιδιωτικοποίησης του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας με την πώληση πλειοψηφικού πακέτου του ΔΕΔΔΗΕ αναμένεται να προσελκύσει σημαντικό διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον, με δεδομένο ότι ο διαχειριστής του δικτύου διανομής θα κληθεί να παίξει κομβικό ρόλο στην διαδικασία εκσυγχρονισμού και ψηφιοποίησης των δικτύων ηλεκτρισμού.

Παράλληλα η ΔΕΗ αναμένεται να επικεντρωθεί στην αλλαγή της φιλοσοφίας της σε ό,τι αφορά την εμπορική της πολιτική δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πελατοκεντρική προσέγγιση.

Τέλος να σημειωθεί ότι το κλίμα στο φετινό Capital Link Forum στη Νέα Υόρκη, ήταν σαφώς βελτιωμένο, ενώ ο αριθμός των ξένων και κυρίως των Αμερικανών επενδυτών του συμμετείχαν και είχαν επαφές με ελληνικές επιχειρήσεις ήταν πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.

Σε αυτήν την κατεύθυνση βοηθά η εικόνα που έχει καλλιεργηθεί για την ελληνική κυβέρνηση ότι είναι πιο φιλικά διακείμενη προς την ελεύθερη αγορά και την επιχειρηματικότητα, σενάριο που φαίνεται να "αγοράζουν” οι διεθνείς επενδυτές.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text