Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Notos Com: Δεν κινδυνεύει το deal με τo M&G Investment fund

Notos Com: Δεν κινδυνεύει το deal με τo M&G Investment fund

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Notos Com: Δεν κινδυνεύει το deal με τo M&G Investment fund

Της Πέννυς Κούτρα

Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση για την ολοκλήρωση του deal με το M&G Investment Fund, υποστηρίζει η διοίκηση του ομίλου. Βελτιωμένη εικόνα αποτελεσμάτων για το 2018. Εν αναμονή της ενδιάμεσης χρηματοδότησης 7 εκατ. ευρώ.

Τη βεβαιότητα ότι η διαδικασία υποκατάστασης της Pillarstone από το επενδυτικό fund M&G Investments ως στρατηγικού επενδυτή στον εμπορικό όμιλο της Notos Com δεν διακυβεύεται, εκφράζουν πηγές προσκείμενες στην ελληνική εταιρεία.

Μετά τη δημοσιοποίηση προβλημάτων ρευστότητας σε συγκεκριμένους τομείς δραστηριότητας του M&G Fund, οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο Euro2day.gr πως η διαδικασία ολοκλήρωσης της συμφωνίας τόσο με την Pillarstone όσο και με τις εγχώριες πιστώτριες τράπεζες βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Κατ’ άλλες πληροφορίες, σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη συνάντηση εκπροσώπων του M&G fund με τα υπεύθυνα τμήματα των ελληνικών τραπεζών στην Αθήνα, στο πλαίσιο της διαδικασίας της τυπικής ολοκλήρωσης της συμφωνίας.

Κατά τις εκτιμήσεις της διοίκησης της Notos Com, η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Ιανουαρίου 2020, οπότε και θα «ξεκλειδώσει» η ενδιάμεση χρηματοδότηση εκ μέρους του M&G Fund, η οποία αγγίζει τα 7 εκατ. ευρώ. Έως τότε ο εμπορικός όμιλος κινείται με τις ταμειακές ροές που παράγει, ακολουθώντας το πλαίσιο αναδιάρθρωσης που ήδη είχε συμφωνηθεί κατά την πρώτη και αποτυχημένη συμφωνία με την Pillarstone.

Υπενθυμίζεται ότι το M&G Investment Fund (επενδυτικός βραχίονας της Prudential) είχε αποκλειστική διαπραγμάτευση με την Pillarstone, προκειμένου να την υποκαταστήσει στο project αναδιάρθρωσης της Notos Com.

Σε ό,τι αφορά την τελευταία επίσημη οικονομική απεικόνιση των μεγεθών του ομίλου, στη χρήση του 2018 πέτυχε οριακή αύξηση κύκλου εργασιών κατά 1,57% στα 122,5 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν σε οριακά θετικό έδαφος στο 1,8 εκατ. ευρώ από 390 χιλ. ευρώ το 2017, ενώ τα προ φόρων αποτελέσματα διαμορφώθηκαν σε ζημιές ύψους 8,5 εκατ. ευρώ, βελτιωμένα έναντι των 37,5 εκατ. ευρώ ζημιές το 2017.

Οι συνολικές λειτουργικές δαπάνες, χωρίς την επιρροή από έκτακτες προβλέψεις για παρελθούσες χρήσεις, διαμορφώθηκαν στο ποσό των 54,621 εκατ. ευρώ το 2018 έναντι 51,905 εκατ. ευρώ το 2017, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 5,23%, κυρίως λόγω της αύξησης του κόστους μισθοδοσίας και των μισθωμάτων λόγω της ανάπτυξης των καταστημάτων της American Eagle. Επιπλέον κατά το 2018 αυξήθηκαν οι δαπάνες για προωθητικές ενέργειες (κατά 9,6%) ενώ περιορίστηκαν οι εκπτώσεις, με αποτέλεσμα να αυξηθούν κατά 0,6 της μονάδας τα περιθώρια μεικτών κερδών του ομίλου σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Και κατά το 2018 ωστόσο ο όμιλος συνέχισε να εφαρμόζει πρόγραμμα μειωμένης απασχόλησης του προσωπικού (part time), το οποίο ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2012, μετά τη λήξη της εκ περιτροπής απασχόλησης. Σε συνεργασία με το προσωπικό, υπεγράφησαν με το σύνολο αυτού νέες ατομικές συμβάσεις, με βάση τις οποίες μειώθηκαν οι αποδοχές των υπαλλήλων που κατέχουν θέσεις ευθύνης κατά 15% - 25%, για δε τους υπόλοιπους υπαλλήλους περιορίστηκαν οι ώρες απασχόλησης κατά 20% εβδομαδιαίως, με αντίστοιχη μείωση των αποδοχών τους, με σκοπό να διατηρηθεί το κόστος εργασίας ανά υπάλληλο στα προηγούμενα της εκ περιτροπής εργασίας επίπεδα.

Ο καθαρός δανεισμός (τραπεζικές υποχρεώσεις μείον διαθέσιμα) αυξήθηκε κατά 1,984 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκε στο ποσό των 157,5 εκατ. ευρώ έναντι 155,5 εκατ. ευρώ το 2017, κυρίως λόγω της κεφαλαιοποίησης μέρους των τόκων ύψους 6,3 εκατ. ευρώ σε συνδυασμό με τη μείωση της βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης έναντι επιταγών κατά 5,6 εκατ. ευρώ περίπου.

Το παραπάνω ποσό υπόκειται σε απομείωση εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία M&G - Τραπεζών, οι οποίες θα προχωρήσουν σε «κούρεμα» απαιτήσεων και την κατοχύρωση εξασφαλίσεων.

Πηγή: www.euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text