Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το σχέδιο «Ηρακλής» για τη μείωση των NPLs

Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το σχέδιο «Ηρακλής» για τη μείωση των NPLs

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το σχέδιο «Ηρακλής» για τη μείωση των NPLs

Της Έφης Καραγεώργου

Σήμερα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για το APS του Ηρακλή και θα συζητηθεί την Πέμπτη με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Ο Ηρακλής έρχεται να καθαρίσει τους ισολογισμούς των τραπεζών από κόκκινα δάνεια 30 δισ. ευρώ προσφέροντας κρατικές εγγυήσεις 12 δισ. ευρώ.

Μάλιστα χθες στο δείπνο που παρατέθηκε κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου του Capital Link 21 στην Νέα Υόρκη, ο ομιλητής Υπουργός Εμπορίου κ Wilbur Ross μίλησε με εξαιρετικά ευνοϊκά σχόλια για όλο το εύρος των πρόσφατων κυβερνητικών μεταρρυθμίσεων και των επιπτώσεων που θα έχουν για την προσέλκυση των επενδυτών.

Πιο συγκεκριμένα αναφερόμενος στις πρόσφατες τραπεζικές μεταρρυθμίσεις είπε ότι «η μέρα -Τρίτη – που η ελληνική κυβέρνηση θα καταθέσει στη Βουλή για ψήφιση τον νόμο για την μείωση των κόκκινων δανείων θα είναι μια μεγάλη μέρα για την Ελλάδα, καθώς ο Ηρακλής, θα δώσει τη δυνατότητα στις τράπεζες να απελευθερωθούν από το βάρος αυτό και έτσι θα μπορέσουν να ενεργοποιηθούν προσφέροντας ρευστότητα στην ελληνική οικονομία .

Να σημειωθεί ότι στα διάφορα πάνελ του συνεδρίου συζητήθηκε ξένοι και Έλληνες τραπεζίτες καθώς και άλλοι διεθνείς επενδυτές, αναφέρθηκαν με πολύ ευνοϊκά σχόλια για το σχέδιο Ηρακλής το οποίο σηματοδοτεί πλέον την νέα περίοδο αυτοπεποίθησης και κυρίως προσέλκυσης των επενδυτών για το τραπεζικό σύστημα.

Αυτό που προκύπτει από τις διαβουλεύσεις που έγιναν στη ΝΥ είναι ότι ο Ηρακλής αποτελεί πλέον το πρόσημο με το οποίο η Ελλάδα σηματοδοτεί την νέα περίοδο των εκτεταμένων μεταρρυθμίσεων βάσει των οποίων απευθύνεται για άντληση κεφαλαίων στη διεθνή επενδυτική κοινότητα.

Πηγή: www.mononews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text