Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Ανοδικά κινείται ο χρυσός με τα «βλέμματα» σε Fed και εμπόριο - Στο +0,49% και τα 1.472,15 δολ. ανά ουγγιά

Ανοδικά κινείται ο χρυσός με τα «βλέμματα» σε Fed και εμπόριο - Στο +0,49% και τα 1.472,15 δολ. ανά ουγγιά

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Οι επενδυτές αναμένουν τη συνεδρίαση της Federal Reserve, η οποία ξεκινάει αργότερα εντός της ημέρας

Κέρδη καταγράφει σήμερα Τρίτη (10/12) ο χρυσός, μετά τη στασιμότητα που σημειώθηκε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τη συνεδρίαση της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας αργότερα εντός της ημέρας.

Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου 2020 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,49% στα 1.472,15 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό δολάριο παραμένει οριακά αμετάβλητο έναντι του γεν Ιαπωνίας, στο+0,01% και τα 108,56 γεν.

Αργότερα εντός της ημέρας αναμένεται να ξεκινήσει η διήμερη συνεδρίαση της Fed, κατά την οποία οι αναλυτές εκτιμούν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αλλαγή στα επιτόκια, στον απόηχο των θετικών στοιχείων για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι η Fed προχώρησε σε τρεις μειώσεις επιτοκίων το τρέχον έτος, προκειμένου να αντισταθμίσει τους πιθανούς κινδύνους από την εμπορική διαμάχη της Ουάσιγκτον με το Πεκίνο.

Την Πέμπτη (12/12) θα πραγματοποιηθεί επίσης και η τελευταία συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το 2019, με τους αναλυτές να εκτιμούν επίσης ότι δεν θα υπάρξει κάποια μεταβολή.

Στο μέτωπο των εμπορικών συνομιλιών, οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα συνεχίζονται, λίγες ημέρες πριν από την προγραμματισμένη επιβολή δασμών στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων στις 15 Δεκεμβρίου.

Εάν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι την Κυριακή, η Ουάσιγκτον θα επιβάλει δασμούς σε εισαγωγές κινεζικών αγαθών αξίας 160 δισ. δολ., συμπεριλαμβανομένων παιχνιδιών και smartphones.

Ωστόσο, ο Αμερικανός υπουργός Γεωργίας, Sonny Perdue, χαρακτήρισε ως «απίθανο» το ενδεχόμενο επιβολής των σχετικών δασμών, εκτιμώντας ότι «θα υπάρξουν ορισμένες υποχωρήσεις».

Πηγή: www.bankingnews.gr


Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text