Αρχική | Πολιτική | Διεθνής Πολιτική | WSJ: Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναβάλλει τους δασμούς στα κινεζικά αγαθά

WSJ: Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναβάλλει τους δασμούς στα κινεζικά αγαθά

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
WSJ: Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναβάλλει τους δασμούς στα κινεζικά αγαθά

Οι ΗΠΑ και η Κίνα λαμβάνουν μέτρα για να καθυστερήσουν τον επόμενο γύρο αμερικανικών δασμών στα κινεζικά αγαθά, που είναι να τεθούν κανονικά σε ισχύ την Κυριακή, καθώς επιδιώκουν να βρουν τη λύση στον εμπορικό πόλεμο και την υπογραφή της ''Πρώτης Φάσης'' της συμφωνίας, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Οι διαπραγματευτές από τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου "θέτουν τα θεμέλια" για τη διοίκηση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ να αναβάλει τους δασμούς ύψους 15% σε κινεζικά αγαθά αξίας περίπου 160 δισ. δολ., σύμφωνα με την εφημερίδα. Οι ΗΠΑ και η Κίνα έχουν προσπαθήσει να προχωρήσουν σε μια πιθανή εμπορική συμφωνία "πρώτης φάσης", η οποία θα αφορούσε κινεζικές αγορές γεωργικών προϊόντων στις ΗΠΑ.

Δεν είναι σαφές για πόσο καιρό ακόμα θα μπορούν οι ΗΠΑ να αναστέλλουν την επιβολή αυτού του νέου κύκλου δασμών, που αφορούν τα καταναλωτικά αγαθά που κατασκευάζονται στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένων ειδών παιχνιδιού, τηλεφώνων, φορητών υπολογιστών και ειδών ρουχισμού.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Τραμπ δήλωσε ότι ενδέχεται να περιμένει για μετά τις εκλογές του 2020 ώστε να πετύχει μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα. Πρόσθεσε ότι δεν έχει "προθεσμία" για να καταλήξει σε συμφωνία.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text