Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | «Σχέδιο Ηρακλής»: Φτάνει στη Βουλή- Το απόγευμα η ετυμηγορία της ΕΚΤ

«Σχέδιο Ηρακλής»: Φτάνει στη Βουλή- Το απόγευμα η ετυμηγορία της ΕΚΤ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Σήμερα θα κατατεθεί στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου για τον Ηρακλή στη Βουλή, προκειμένου να συζητηθεί στην ολομέλεια την Πέμπτη. Το απόγευμα θα αναρτηθεί και στον ιστότοπο της ΕΚΤ η έκθεση γνώμης του θεσμού για το νομοσχέδιο. Ηδη ωστόσο φαίνεται ότι οι όποιες αλλαγές έχουν συμπεριληφθεί στο σχέδιο νόμου.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου που παρετέθη  στο συνέδριο Capital Link 21 στην Νέα Υόρκη ο ομιλητής Υπουργός Εμπορίου κ Γουίλμπουρ Ρος μίλησε με εξαιρετικά ευνοϊκά σχόλια για όλο το εύρος των πρόσφατων κυβερνητικών μεταρρυθμίσεων και των επιπτώσεων που θα έχουν για την προσέλκυση των επενδυτών.

Πιο συγκεκριμένα αναφερόμενος στις πρόσφατες τραπεζικές μεταρρυθμισεις είπε ότι « σήμερα - που η ελληνική κυβέρνηση θα καταθέσει στη Βουλή για ψήφιση  τον νόμο για την μείωση των κόκκινων δανείων θα είναι μια μεγάλη μέρα για την Ελλάδα ο νομος θα δώσει τη δυνατότητα στις τράπεζες να απελευθερωθούν από το βάρος αυτό και έτσι θα μπορέσουν να ενεργοποιηθούν προσφέροντας ρευστότητα στην ελληνική οικονομία.

Στα διάφορα πάνελ του ανώτερου συνεδρίου συζητήθηκε με ξένους και Έλληνες τραπεζίτες αλλά  και άλλους διεθνείς επενδυτές  πολύ ευνοϊκά σχόλια για το σχέδιο Ηρακλής το οποίο σηματοδοτεί πλέον την νέα περίοδο αυτοπεποίθησης και κυρίως προσέλκυσης των επενδυτών για το τραπεζικό σύστημα.

Πηγή: www.naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text