Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | Γιατί «ξέσπασε» το χρηματιστήριο

Γιατί «ξέσπασε» το χρηματιστήριο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Γιατί «ξέσπασε» το χρηματιστήριο

Με κλείσιμο στο υψηλό ημέρας ολοκληρώθηκε η αντίδραση. Με κέρδη 4,53% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο τραπεζικός τομέας στη σκιά της κατάθεσης του Ηρακλή. Ξεχώρισαν Ελλάκτωρ, Μότορ Οιλ, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος και Jumbo.

Σαν γενική επιστράτευση των αγοραστών, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σημερινή συνεδρίαση, με “ταγό” της ανοδικής αντίδρασης τον Τραπεζικό κλάδο, στον απόηχο της χθεσινής κατάθεσης στη Βουλή του σχεδίου “Ηρακλής”, για τη μείωση των “κόκκινων” δανείων των Τραπεζών, ενώ, μετά από πάρα πολύ καιρό, η “ανάταση” των Τραπεζικών μετοχών, συνοδεύτηκε από γενική κινητοποίηση στο ταμπλώ των μη Τραπεζικών blue chips, σαφέστατη ένδειξη πιθανού “window dressing”, καθώς απομένουν μόλις 11 συνεδριάσεις για την λήξη της χρηματιστηριακής χρονιάς.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η σημερινή εικόνα του Χ.Α. αιφνιδίασε και τους πλέον αισιόδοξους, καθώς οι περισσότεροι των Αναλυτών περίμεναν μία ήπια ανοδική αντίδραση, λόγω της υπερπουλημένης, τεχνικά, εικόνας σε δείκτες και επιμέρους μετοχές, με επιλεκτικές τοποθετήσεις από τους ενεργούς Επενδυτές σε μετοχές που είχαν πιεστεί, ενώ η ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη ήλθε από τον τζίρο (ο υψηλότερος των τελευταίων 11 συνεδριάσεων), έστω και αν αυτός πήρε σημαντικές βοήθειες από τις προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Σημειώνεται πως σήμερα ήταν η τελευταία μέρα διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων, για την αύξηση κεφαλαίου της Lamda Development (η περίοδος εξάσκησης είναι μέχρι και τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου).

Σύμφωνα με την αισιόδοξη σχολή σκέψης, “η Αγορά τιμολόγησε θετικά τις τελευταίες εξελίξεις, όσον αφορά το σχέδιο ‘Ηρακλής’, εκτιμώντας ότι η κατάθεσή του στην Ελληνική Βουλή, θα δώσει μήνυμα, αλλά και οδηγό, στους Ξένους Διαχειριστές, ότι ο Εγχώριος Τραπεζικός κλάδος προχωρά σε επίλυση των προβλημάτων του, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται”.

Από την άλλη, σαφήνεια στη διατύπωση των διατάξεων του νομοσχεδίου ζητά η ΕΚΤ και αλλαγή στη διάρκεια εγγύησης του Δημοσίου, στις επισημάνσεις. Ζητά τακτική επανεξέταση και συμμόρφωση με τους κανόνες της ΕΕ.

Σύμφωνα με τους περισσότερο επιφυλακτικούς “η Εγχώρια Αγορά βρισκόταν σε υπερπουλημένα επίπεδα το τελευταίο διάστημα, οπότε απόλυτα αναμενόμενη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σημερινή τεχνική αντίδραση και για να πείσει χρειάζεται συνέχεια και συνέπεια”.

Αξίζει υποσημείωσης ότι το σημερινό +2,59% του Γενικού Δείκτη, σηματοδοτεί την μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών, με την αμέσως μεγαλύτερη να έχει σημειωθεί στις 19/8 (+4,58%).

Στα χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης, εκτός από τον αυξημένο τζίρο και την γενική κινητοποίηση στο ταμπλώ του FTSE25 και η σχετική αφύπνιση τίτλων μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης, που θα χρειαστούν διάρκεια για να επαναφέρουν σε “ενεργό δράση τους θαυμαστές τους”.

Να σημειωθεί ότι σήμερα η Αγορά μπορεί να “πρόσεξε” την νέα υποχώρηση των αποδόσεων, για τους Ελληνικούς Κρατικούς τίτλους, στην Αγορά ομολόγων (στο 1,373% η απόδοση του 10ετους).

Μένοντας στα Κρατικά “χαρτιά”, μια "ανάσα" από το αρνητικό πρόσημο βρέθηκε, πλέον, και το 12μηνο έντοκο. Όπως ανακοίνωσε ο ΟΔΔΗΧ, σήμερα διενεργήθηκε δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 52 εβδομάδων, ύψους 625 εκατομμυρίων ευρώ. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 0,07%, από 0,29% στην προηγούμενη έκδοση της 11ης Σεπτεμβρίου.

“Τα Ελληνικά ομόλογα, θα κερδίσουν τα Γερμανικά”, εκτιμά η Citi. Για πρώτη φορά τα Ελληνικά ομόλογα περιλαμβάνονται στα κορυφαία προτεινόμενα trades ενός μεγάλου Επενδυτικού Οίκου, ή Τράπεζας στις ετήσιες ειδικές εκθέσεις.

Επιφυλακτικό και σήμερα το κλίμα στις κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές, που αναμένουν σήμερα τις αποφάσεις της FED (21.00 ώρα Ελλάδας) και αύριο της ΕΚΤ, όπως και τις εκλογές στην Μ. Βρετανία.

Ξεκινώντας από το Τραπεζικό ταμπλώ και τις Βαρύδεικτες μετοχές, αξίζει να σημειωθεί ότι ο τίτλος της Eurobank (+4,56%) δεν ήλθε σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο, ενώ μόνιμα σε “πράσινο φόντο” κινήθηκαν Alpha BankΑΛΦΑ 0,00% (+5,59%), Εθνική (+2,91%) και Πειραιώς (+4,52%).

Μόνιμα με θετικό πρόσημο κινήθηκε ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών, αναρριχόμενος μέχρι τις 865,97 μονάδες (+4,61%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 865,67 (+4,57%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 865,3 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 4,53%.

Να σημειωθεί ότι το σημερινό +4,53% του ΔΤΡ είναι η μεγαλύτερη άνοδος των τελευταίων 19 συνεδριάσεων, με την αμέσως μεγαλύτερη να έχει σημειωθεί στις 14/11 (+6,05%).

Αν οι αγοραστές συνεχίσουν με τον ίδιο “ενθουσιασμό, οι επόμενες αντιστάσεις ορίζονται στις 880 και 913 μονάδες (ημερήσιο “stop short”).

Μένοντας στον Τραπεζικό κλάδο και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρ. Κίτσιου, “χαμηλότερα, σε σχέση με το Ιταλικό αρχέτυπο, θέτει τον πήχη για την παροχή Κρατικής εγγύησης επί των ομολογιών υψηλής διαβάθμισης (senior notes) τιτλοποιήσεων, το σχέδιο Νόμου που κατέθεσε χθες το βράδυ στη Βουλή το Υπουργείο Οικονομικών. Το πρόγραμμα Κρατικής εγγυοδοσίας με την επωνυμία ‘Ηρακλής’ θέτει, μεταξύ άλλων, ως προϋποθέσεις για την έναρξη ισχύος της Κρατικής εγγύησης τη μεταβίβαση, μέσω πώλησης, σε Ιδιώτες Επενδυτές, έναντι θετικής αξίας, τουλάχιστον του 50% πλέον μιας από τις ομολογίες χαμηλής διαβάθμισης (junior notes), καθώς και ικανού αριθμού ομολογιών ενδιάμεσης διαβάθμισης (mezzanine notes), ώστε να επιτυγχάνεται η λογιστική αποαναγνώριση από τον μεταβιβάζοντα Τραπεζικό Όμιλο”.

Από την άλλη και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Αν. Παπαϊωάννου, “οι πρωτοβουλίες ενίσχυσης της ανάπτυξης σε ένα περιβάλλον χαμηλών πτήσεων, κυρίως στην Ευρωζώνη, οι άμεσες Ξένες επενδύσεις, αλλά και η δυναμική του real estate, βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Ξένων Θεσμικών και των fund managers στο Συνέδριο της Capital Link στη Νέα Υόρκη, το οποίο ολοκληρώθηκε χθες. Σύμφωνα με Τραπεζικά Στελέχη που μετείχαν στο Συνέδριο, η συμμετοχή των Επενδυτών και των Εκπροσώπων των funds ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα ήταν ιδιαίτερα θερμό”.

Έστρωσαν “πράσινα χαλιά” στο ταμπλώ του μη Τραπεζικού FTSE25, καθώς δεν υπάρχει τίτλος που να τερμάτισε την συνεδρίαση με αρνητικό πρόσημο, ή έστω αμετάβλητος (!).

Δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την μετοχή της ΔΕΗ (+5,89%) και κίνηση μόνιμα με θετικό πρόσημο, ενώ είχαν προηγηθεί τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις. Το σημερινό κλείσιμο παραπέμπει σε υψηλά 30 μηνών και τιμές πριν την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ.

Η Διοίκηση έχει προγραμματίσει τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των Αναλυτών, τη Δευτέρα 16/12.

Σύμφωνα με τα ημερήσια διαγράμματα, οι επόμενες αντιστάσεις εντοπίζονται στα 3,54 και 3,77 ευρώ και οι πρώτες στηρίξεις στα 3,35 και 3,186 ευρώ (ημερήσιο “stop long”).

Μετά από δύο συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, οι μετοχή του ΟΠΑΠ (+3,89%), αθροίζει δύο συνεχόμενα ανοδικά κλεισίματα, με τον τίτλο να κινείται σε υψηλά 63 μηνών (σε κλείσιμο). Αν επιτευχθεί κλείσιμο υψηλότερα των 11,50 ευρώ, η επόμενη αντίσταση εκτιμάται στο ψυχολογικό όριο των 12,00 ευρώ. Οι στηρίξεις στα 11,18 και 10,82 ευρώ (ημερήσιο “stop long”).

“Κατηφορίζοντας” σε κεφαλαιοποιήσεις, υπενθυμίζεται ότι από σήμερα, έπαυσε η διαπραγμάτευση των 2.760.000 (KA) μετοχών της εταιρείας Καρέλιας, προκειμένου να μετατραπούν σε ισάριθμες (ΚΟ) μετοχές. Η επαναδιαπραγμάτευση των νέων 2.760.000 (ΚΟ) μετοχών της εταιρείας ορίζεται για την 16/12/2019.

Από εκεί και πέρα, επιστροφή αγοραστών σημειώθηκε, μεταξύ άλλων και σε Ίλυδα (+11,11%), Ελγέκα (+4,20%), ΕΚΤΕΡ (+2,61%) και Byte (+5,77%), δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την μετοχή – ασανσέρ της MLS (+5,31%), πάνε λίγο πίσω οι εξελίξεις στην Forthnet (+2,14%), σταμάτησε να υποχωρεί η Τεχνική Ολυμπιακή (+0,91%) και μένει να φανεί αν αυτό έχει σχέση με δημοσιεύματα που θέλουν ανακοινώσεις στις 16 τρέχοντος, μαζεύτηκε στα χαμηλά η Optronics (+3,09%), ενώ κάτι κινείται στην Frigoglass (+6,81%) εν όψει και ανακοίνωσης αποτελεσμάτων.

Όλα τα παραπάνω υπό την αίρεση ότι η ανοδική αντίδραση θα έχει πειστική συνέχεια στο ταμπλώ.

Αύρα βελτίωσης, στην τεχνική εικόνα των βασικών δεικτών, που για να “αναπνεύσουν” θα ήθελαν κλείσιμο υψηλότερα των 901 – 903 μονάδων, ο Γενικός Δείκτης και υψηλότερα των 2275 μονάδων ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Τι λένε οι Αναλυτές

“Η κατάθεση του νομοσχεδίου για τις τιτλοποιήσεις των προβληματικών δανείων, με στόχο την επιτάχυνση της εξυγίανσης των Τραπεζικών χαρτοφυλακίων, το σχέδιο ‘Ηρακλής’, αποτέλεσε ισχυρό καταλύτη για αναβάθμιση της επενδυτικής ψυχολογίας. Έτσι, παρά την ατμόσφαιρα γεωπολιτικής αβεβαιότητας που συντηρείται στην Α. Μεσόγειο, είναι πιθανή η συνεχιζόμενη αφύπνιση των αγοραστών”, εκτιμά η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

“Συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ. Οι Επενδυτές (consensus) εκτιμούν ότι δεν θα προβεί σε νέα μείωση επιτοκίων. Το Υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε χθες στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, με την ονομασία ‘Ηρακλής’. Πρόκειται για το πρόγραμμα παροχής εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου, έναντι προμήθειας, σε τιτλοποιήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ) των Ελληνικών Τραπεζών, με στόχο να μειωθούν τα ‘κόκκινα’ δάνεια κατά, περίπου, 40%. Οι εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου ανέρχονται στα €12 δισ. Στα μέτρα διασφάλισης του Δημοσίου είναι η υποχρέωση πώλησης τουλάχιστον του 50+1 των ομολογιών μειωμένης (junior note), ή ενδιάμεσης εξασφάλισης (mezzanine note) σε Επενδυτές, αλλά και η απαγόρευση αγοράς από Δημόσιους Φορείς τίτλων μειωμένης, ή ενδιάμεσης διαβάθμισης. Σε ότι αφορά την ποιότητα των δανείων που θα ενταχθούν στην τιτλοποίηση, το νομοσχέδιο προβλέπει ότι οι ομολογίες υψηλής διαβάθμισης (senior notes), των οποίων την αποπληρωμή θα εγγυάται το Δημόσιο και θα πληρώνονται πρώτοι, θα πρέπει να έχουν αξιολογηθεί από Εξωτερικό Οργανισμό και να φέρουν κατηγορία αξιολόγησης ‘ΒΒ-‘, ‘Ba3’, ‘BBL’, ή υψηλότερη. Η αξιολόγηση θα διενεργείται χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το όφελος της Κρατικής εγγύησης, γεγονός που σημαίνει ότι τα δάνεια αυτά θα πρέπει να είναι σχετικά καλά δάνεια, δηλαδή να έχουν μεγάλες πιθανότητες να εισπραχθούν. Το Δημόσιο θα εισπράττει προμήθεια για τις εγγυήσεις, η οποία θα υπολογίζεται με βάση τα Ελληνικά Ασφάλιστρα Κινδύνου έναντι χρεοκοπίας (Credit Default Swaps). Η προμήθεια εκτιμάται μεσοσταθμικά ότι θα κυμαίνεται από 1%, έως 2% και θα υπολογίζεται με βάση το 3ετες και το 5ετες CDs. Για τον υπολογισμό της προβλέπεται συντελεστής spread”, σημειώνει η Merit Sec.

“Αν και αναμενόμενη μια ανοδική αντίδραση, μετά το τετραήμερο πτωτικό σερί, το μέγεθος και η ένταση αυτής δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ειδησεογραφικά”, επισημαίνει ο Νικόλας Πετράκης.

Η ψήφιση και τα οφέλη του σχεδίου “Ηρακλής” έχουν προεξοφληθεί, οι Διεθνείς Αγορές παραμένουν διστακτικές ενόψει της σημερινής ανακοίνωσης επιτοκίων από την Fed, αλλά και την ενδεχόμενη αναβολή των δασμών που αναμένεται να επιβληθούν στην Κίνα την 15η Δεκεμβρίου να μην έχει επιβεβαιωθεί.

Παρόλα αυτά, η Αγορά κατέγραψε την ισχυρότερη άνοδο από τις 19 Αυγούστου, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι τα αντανακλαστικά των αγοραστών δεν έχουν χαθεί.

Η ισχυρή αντίδραση, έφερε τον Γενικό Δείκτη πάνω από την αντίσταση των 881 μονάδων, όπου βρίσκεται ο ΚΜΟ 30 ημερών. Η παραμονή της Αγοράς ψηλότερα από τις 881 μονάδες θα ακυρώσει το βραχυπρόθεσμο σήμα πώλησης, με τα περιθώρια βέβαια να εμφανίζονται περιορισμένα, έως την μεσοπρόθεσμη αντίσταση των 902 μονάδων.

Η ζώνη των 874 μονάδων αποτελεί την πρώτη στήριξη, η ζώνη των 860 - 855 την δεύτερη σημαντική στήριξη, ενώ η κύρια στήριξη της Αγοράς εντοπίζεται στις 820 μονάδες (ΚΜΟ 200 ημερών, κάτω Bollinger και χαμηλά Οκτώβρη).

Ο πτωτικός σχηματισμός Rising Wedge του ΔΤΡ είναι σε ισχύ, ενώ τασικά έχει ενεργοποιηθεί και βραχυπρόθεσμο σήμα πώλησης στα ημερήσια γραφήματα, παρά την σημερινή σημαντική άνοδο.

Πρώτη αντίσταση του κλαδικού δείκτη οι 882 μονάδες, ενώ το σήμα πώλησης του σχηματισμού ακυρώνεται μόνο με την υπέρβαση των 924 μονάδων. Οι πρώτες στηρίξεις εντοπίζονται στην γνώριμη περιοχή των 800 μονάδων, με την ισχυρότερη στήριξη να βρίσκεται αρκετά χαμηλότερα, στις 730 μονάδες (προηγούμενο χαμηλό, ΚΜΟ 200 ημερών και το 61,8% του σχηματισμού)

Ολική επαναφορά στην σημερινή συνεδρίαση, με τον Γενικό Δείκτη, να ακυρώνει το σήμα πώλησης που είχε τεθεί σε ισχύ. Αρκετοί Δεικτοβαρείς τίτλοι είχαν εισέλθει σε υπερπουλημένες ζώνες τιμών, δίνοντας και με το παραπάνω την πολυπόθητη ανοδική αντίδραση.

“Αν και η σημερινή κίνηση της Αγοράς σε συνδυασμό με τον υψηλό όγκο συναλλαγών, αφήνουν μια νότα αισιοδοξίας, θα χρειαστούν περισσότερα ‘καύσιμα’ ώστε να συνεχιστεί το σημερινό ανοδικό momentum τις επόμενες ημέρες”, τονίζει ο κ. Πετράκης (Whitetip Investments ΑΕΠΕΥ).

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Με μικτά πρόσημα, ολοκλήρωσαν την σημερινή συνεδρίαση οι μεγάλες Ασιατικές Αγορές.

Μικρά κέρδη στην Ευρώπη, μικτές οι διαθέσεις των δεικτών στην Wall Street.

Πιέζεται το Πετρέλαιο, οριακές μεταβολές για το Ευρώ.

Κέρδη για Χρυσό και Ασήμι, προς τα $7200 κινείται το Bitcoin.

O δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε 0,3% υψηλότερα τον περασμένο μήνα στις ΗΠΑ, σε σχέση με τον Οκτώβριο, όπως ανακοίνωσε η Κυβέρνηση. Οι Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Marketwatch, προέβλεπαν άνοδο 0,2%.

Σε ετήσια βάση, ο πληθωρισμός ενισχύθηκε στο 2,1%, από 1,8% προηγουμένως. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τον Νοέμβριο του 2018.

Επιστροφή στο ΧΑ

Επιστρέφοντας στο Χ.Α., ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, αναρριχόμενος μέχρι τις 882,87 μονάδες, επίπεδο που βρέθηκε στις 17.00. Μέσω των τελικών δημοπρασιών σημείωσε νέα υψηλά στις 884,08 (+2,60%) και ολοκλήρωσε την συνεδρίαση τις 883,96 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 2,59%.

Ο τζίρος στα 87,2 εκατ., από τα οποία τα 14,7 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΜΟΗ, ΟΤΕ, ΜΠΕΛΑ, ΕΤΕ, ΛΑΜΔΑ, ΕΥΡΩΒ, ΟΠΑΠ, ΑΛΦΑ), ενώ ΕΤΕ, ΟΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΟΠΑΠ και ΑΛΦΑ απασχόλησαν το 61% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δεν ήλθαν σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο οι ΑΛΦΑ, ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΠΕΙΡ, ΑΦΜΗΕ, ΔΕΗ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΛΠΕ, ΕΧΑΕ, ΜΟΗ, ΜΠΕΛΑ, TITC και ΦΡΛΚ.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στα υψηλά ημέρας έκλεισαν οι Alpha BankΑΛΦΑ 0,00%, Jumbo, TITC, Πειραιώς, ΕΕΕ και Ελλάκτωρ.

Ικανοποιητική η τελική εικόνα με 94 ανοδικές μετοχές, έναντι 20 πτωτικών, ενώ 16 τίτλοι τερμάτισαν τις συναλλαγές με κέρδη μεγαλύτερα του 5%.

----ΧΠΑ

Εμφατική επιστροφή των αγοραστών και στην Αγορά Παραγώγων, ενώ οι συναλλαγές παρουσίασαν μικρή αύξηση στο συμβόλαιο του δείκτη και σημαντικά μεγαλύτερη στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (63.589 συμβόλαια).

Στα 9.580 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 9.718 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Δεκέμβριος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 1.422, 1.100 για τον Δεκέμβριο και 322 για τον Ιανουάριο, τιμή κλεισίματος για τον πρώτο μήνα 2.226,5) κινήθηκε μεταξύ 2.180,25 και 2.226,75 μονάδων.

Δεν υπήρξε αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων, ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (6.551), Alpha BankΑΛΦΑ 0,00% (6.987), Πειραιώς (3.822), ΔΕΗ (2.992), Εθνική (5.376), MIG (2.099), Ελλάκτωρα (4.277), Μυτιληναίο (4.573), ΟΠΑΠ (1.547), Τρ. Αττικής (245), ΑΔΜΗΕ (2.565), ΕΥΔΑΠ (267), Lamda Development (543), Jumbo (120), ΟΤΕ (315), Τέρνα Ενεργειακή (5.757), Ελ. Πετρέλαια (249), ΓΕΚ (14.390), ΕΧΑΕ (203), Viohalco (426).

Οι μεγαλύτερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Δεκέμβριος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: Eurobank 34.510, Alpha BankΑΛΦΑ 0,00% 51.950, Εθνική 37.617, MIG 61.071, ΔΕΗ 16.147, Ελλάκτωρα 21.325, Πειραιώς 26.093, Μυτιληναίο 12.886, ΓΕΚ 10.832.

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ, δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha BankΑΛΦΑ 0,00% 43.545.468 τεμ., (από 43.545.468 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Πειραιώς 23.446.918 τεμ. (23.233.123), ΔΕΗ 6.647.766 τεμ. (6.656.781), Eurobank 57.050.825 τεμ. (57.266.126), Εθνική 21.009.448 τεμ. (21.148.236), ΟΠΑΠ 1.451.606 τεμ. (1.451.606), MIG 1.659.474 (1.659.474) Folli Follie Group 1.121.025 τεμ. (1.120.847).

Πηγή: www.euro2day.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text