Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Η Τουρκική Κεντρική Τράπεζα θα μειώσει για τέταρτη φορά φέτος τα επιτόκια

Η Τουρκική Κεντρική Τράπεζα θα μειώσει για τέταρτη φορά φέτος τα επιτόκια

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η Τουρκική Κεντρική Τράπεζα θα μειώσει για τέταρτη φορά φέτος τα επιτόκια

Του Πέτρου Κράνια

H Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας (TCMB) ενδέχεται να μειώσει τα επιτόκια κατά 150 με 250 μονάδες βάσης, για τέταρτη φορά φέτος, κατά την τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής του έτους, ανέφεραν ειδικοί.

Από τον Ιούλιο, η TCMB μείωσε το επιτόκιο επαναγοράς μίας εβδομάδας, σε τρεις συνεδριάσεις κατά 1.000 μονάδες βάσης, από 24% σε 14%.

Η τράπεζα μείωσε το επιτόκιο επαναγοράς μίας εβδομάδας, το βασικό μέσο χρηματοδότησης, το οποίο ήταν περισσότερο από το αναμενόμενο, στις 250 μονάδες βάσης σε 14%, από 16,5%, επεκτείνοντας έναν κύκλο χαλάρωσης και επωφελούμενη από μια πληθωριστική βουτιά και μια σταθερότερη τουρκική λίρα. Η προσδοκία της αγοράς για τη συνεδρίαση της Πέμπτης είναι να μειωθούν τα επιτόκια σε 12% ή 12,5%.

Ο Piotry Matys, υπεύθυνος στρατηγικής forex στις αναδυόμενες αγορές για την Rabobank, στην πρόβλεψή του είπε ότι η κεντρική τράπεζα θα μειώσει τα επιτόκια την Πέμπτη στο 12,5%, με μια περικοπή 150 μονάδων βάσης, καταγράφοντας μια συνολική περικοπή 1.150 μονάδων βάσης το 2019.

Πρόσθεσε ότι η περικοπή κατά 1,5% θα είναι μια προσεκτική προσέγγιση από την κεντρική τράπεζα και μια περικοπή κατά 2% θα καταστήσει την τουρκική λίρα πιο ευάλωτη σε εικασίες, επισημαίνοντας τη σημασία των συνεχιζόμενων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για την τουρκική οικονομία.

Ο διευθυντής της Medley Global Advisors, Nigel Rendell, επεσήμανε ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να μειώσει τα επιτόκια σε 12% με μείωση κατά 200 μονάδες βάσης, εφιστώντας την προσοχή στο γεγονός ότι αυτό μπορεί να δώσει τη δυνατότητα στην τράπεζα να φέρει τα επιτόκια κάτω από το 12% στα μισά του επόμενου έτους.

Η Ανώτερη οικονομολόγος αναδυόμενων αγορών της Commerzbank, Tatha Ghose, όπως και ο Matys, αναμένει επίσης ότι η κεντρική τράπεζα θα μειώσει τα επιτόκια κατά 150 μονάδες βάσης στο 12,5%.

Πηγή: www.capital.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text