Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Πετρέλαιο: Υποχώρηση των τιμών - Έλλειμμα για το 2020 βλέπει ο ΟΠΕΚ

Πετρέλαιο: Υποχώρηση των τιμών - Έλλειμμα για το 2020 βλέπει ο ΟΠΕΚ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μπορεί ο ΟΠΕΚ να προβλέπει μικρό έλλειμμα για την παγκόσμια αγορά πετρελαίου το 2020, οι τιμές όμως κινήθηκαν πτωτικά, έχοντας απομακρυνθεί από τα υψηλά πολλών εβδομάδων που είχαν αγγίξει στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Και αυτό εξαιτίας των στοιχείων για αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων κατά 1,41 εκατ. βαρέλια.

Στη μηνιαία έκθεσή του, ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών και Εξαγωγών Κρατών προβλέπει ότι η ζήτηση για το πετρέλαιο του καρτέλ θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα 29,58 εκατ. βαρέλια ημερησίως το 2020, ποσότητα που καταδεικνύει έλλειμμα 30.000 βαρελιών ημερησίως εάν η παραγωγή του ΟΠΕΚ παραμείνει στα επίπεδα του Νοεμβρίου. Οι προηγούμενες εκθέσεις προέβλεπαν πλεόνασμα στην παγκόσμια πετρελαϊκή αγορά.

ΟΠΕΚ, Ρωσία και άλλες πετρελαιοπαραγωγοί χώρες -η συμμαχία ΟΠΕΚ+- εφαρμόζουν από την 1η Ιανουαρίου συμφωνία για μείωση της παραγωγής κατά 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως. Στη συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας, οι χώρες του ΟΠΕΚ+ συμφώνησαν για βαθύτερες μειώσεις κατά 500.000 βαρέλια ημερησίως από 1η Ιανουαρίου του 2020.

Παρά τις προσπάθειες για στήριξη των τιμών, το αμερικανικό αργό υποχωρούσε κάτω από τα 59 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του μπρεντ κατέγραφε απώλειες 1%, στα 63,50 δολάρια το βαρέλι.

Πηγή: www.naftemporiki.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text