Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Thales: Ο γαλλικός κολοσσός βλέπει ευκαιρίες στην ελληνική αγορά

Thales: Ο γαλλικός κολοσσός βλέπει ευκαιρίες στην ελληνική αγορά

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Thales: Ο γαλλικός κολοσσός βλέπει ευκαιρίες στην ελληνική αγορά

Η Thales είναι μία εταιρεία πιθανότατα άγνωστη στο ευρύ κοινό. Από την άλλη πλευρά, είναι μία εκ των κορυφαίων παγκοσμίως στο χώρο των τεχνολογικών συστημάτων που υποστηρίζουν τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων και στην Ελλάδα έχει μία παρουσία που φθάνει στα 35 χρόνια, η οποία δεν διεκόπη κατά τη διάρκεια της κρίσης. Και τώρα οι ιθύνοντες του γαλλικού κολοσσού με την πολυεθνική νοοτροπία, όπως σημειώνουν οι ίδιοι, εκτιμούν ότι η Ελλάδα έχει πολλές επιχειρηματικές ευκαιρίες στους τομείς που δραστηριοποιείται.

«Η Ελλάδα είναι και πάλι σημαντική για την Thales» σημειώνει στο CNN Greece ο Patrick Defranoux στην πρώτη συνέντευξη του από τότε που ανέλαβε πριν από 3 μήνες τα ηνία της εγχώριας θυγατρικής του γαλλικού ομίλου. Η Thales Hellas έχει στην αρμοδιότητα της ακόμη την Κύπρο, την Αλβανία, τη Βουλγαρία και τη Βόρεια Μακεδονία, ενώ απασχολεί 45 άτομα. Αριθμός που ενδέχεται να αυξηθεί καθώς οι ιθύνοντες του γαλλικού ομίλου εκτιμούν ιδιαίτερα την ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα, όπως σημείωσε αρκετές φορές ο κ. Defranoux.

Η Thales είναι ένας πολυεθνικός κολοσσός με πωλήσεις που έφθασαν το 2018 τα 19 δισ. ευρώ, με 80 χιλιάδες εργαζόμενους, παρουσία σε 68 χώρες και επενδύσεις στην έρευνα και ανάπτυξη από ίδια κεφάλαια της τάξεως του 1 δισ. ευρώ ετησίως. «Στις χώρες που δραστηριοποιούμαστε επιδιώκουμε να έχουμε τοπική παρουσία» σημειώνει ο κ. Defranoux, σπεύδοντας να προσθέσει ότι στην Ελλάδα η Thales έχει αναπτύξει μία σειρά από συνεργασίες με ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις στους τομείς όπου δραστηριοποιείται και ιδίως σε αυτούς της αμυντικής βιομηχανίας και του διαστήματος.

«Έχουμε ένα πολύ καλό δίκτυο από τοπικούς συνεργάτες και αυτό ήταν μία πολύ ευχάριστη έκπληξη για μένα» επισημαίνει ο κ. Defranoux, ο οποίος αναφέρθηκε αρκετές φορές και στο Hub Competence Center που διαθέτει η Thales στην Ελλάδα. Ένα κέντρο που σύμφωνα με τον κ. Defranoux είναι εκ των κορυφαίων που έχει ο γαλλικός όμιλος στον τομέα των αμυντικών συστημάτων στην Ευρώπη.

Thales 1

Δραστηριότητες στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, μία από τις βασικές δραστηριότητες της Thales ήταν η παροχή μίας σειράς σημαντικών συστημάτων στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτά περιλαμβάνουν αεροηλεκτρονικά συστήματα και συστήματα αποστολών για αεροσκάφη μάχης, όπως και συστήματα αεράμυνας μεγάλης κλίμακας για την πολεμική αεροπορία και το ναυτικό. Τα συστήματα διαχείρισης μάχης Thales χρησιμοποιούνται σε πλοία του Ελληνικού Ναυτικού, ενώ οι ασύρματοι Thales PR4G Tactical Radios, τα ηλεκτρο-οπτικά συστήματα και τα ραντάρ επιτήρησης τα χρησιμοποιεί ο Ελληνικός Στρατός.

Εκτός των ενόπλων δυνάμεων, η Thales έχει προμηθεύσει μεγάλο μέρος των συστημάτων ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας της χώρας, καθώς και συστήματα σηματοδότησης για το σιδηροδρομικό δίκτυο, αλλά και συστήματα εποπτείας και επικοινωνίας για το μετρό της Αθήνας.

«Είμαστε μία εταιρεία που δημιουργεί τεχνολογικά συστήματα υψηλής ποιότητας τα οποία χρησιμοποιούνται για τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων» τονίζει ο κ. Defranoux, προσθέτοντας ότι η Thales μπορεί να προσφέρει πολλές λύσεις στην ελληνική αγορά σε τομείς που σχετίζονται με την άμυνα, όπως είναι, για παράδειγμα, το συμβόλαιο υποστήριξης των πολεμικών αεροσκαφών Mirage 2000, αλλά και στην πολιτική αεροπορία και πιο συγκεκριμένα στις υποδομές που σχετίζονται με τη διαχείριση της αεροπορικής κίνησης. Όπως, φυσικά, και σε άλλους τομείς που σχετίζονται με τους υποδομές.

Μία από τις πρόσφατες κινήσεις της Thales ήταν η εξαγορά της Gemalto, εκ των κορυφαίων εταιρειών παγκοσμίως στο χώρο των λύσεων ψηφιακής ταυτοποίησης και ασφάλειας. Πλέον ο γαλλικός όμιλος έχει αποκτήσει σημαντική παρουσία και στην αγορά των ψηφιακών τεχνολογιών με τον κ. Defranoux να εκτιμά ότι θα δούμε την Thales να ενδιαφέρεται και για έργα του ιδιωτικού τομέα που σχετίζονται με την ασφάλεια αλλά και τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Σημειώνεται ότι η Gemalto συνεργάζεται με τράπεζες, τηλεπικοινωνιακούς παρόχους (σ.σ. ως βασικός προμηθευτής καρτών SIM) αλλά και με κυβερνητικούς οργανισμούς για λύσεις ταυτοποίησης. Και δεν είναι τυχαίο ότι ένα από τα έργα που την ενδιαφέρουν είναι και ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες στην Ελλάδα.

Η ευκαιρία του διαστήματος

Πάντως, ένας από τους τομείς που ο κ. Defranoux θεωρεί ότι υπάρχουν ευκαιρίες για την Thales αλλά και την Ελλάδα είναι αυτός του διαστήματος. «Η Ελλάδα έχει μία ευκαιρία να ηγηθεί στον τομέα των μικρού μεγέθους δορυφόρων που τώρα έχει αρχίσει να δημιουργείται» επισημαίνει το στέλεχος της Thales, σπεύδοντας να προσθέσει ότι ο γαλλικός όμιλος σχεδιάζει τη δημιουργία ενός hub στη χώρα μας για τον συγκεκριμένο τομέα, προκειμένου να αξιοποιήσει και το εξαιρετικό δίκτυο συνεργατών που διαθέτει.

Πηγή: www.cnn.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text