Αρχική | Πολιτική | Διεθνής Πολιτική | Διπλωματικές πηγές: Η Τουρκία δίνει όπλα στη Λιβύη και την εκβιάζει

Διπλωματικές πηγές: Η Τουρκία δίνει όπλα στη Λιβύη και την εκβιάζει

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Διπλωματικές πηγές: Η Τουρκία δίνει όπλα στη Λιβύη και την εκβιάζει

Ποια είναι τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Ελλάδα

Ντοκουμέντα που αποδεικνύουν ότι η Τουρκία έχει παραβιάσει το εμπάργκο όπλων που έχει επιβληθεί από τον ΟΗΕ στη Λιβύη έχει στην κατοχή της η ελληνική πλευρά, όπως διαρρέεται. Σύμφωνα μάλιστα με διπλωματικές πηγές, πρόκειται για φωτογραφία ή φωτογραφίες με τουρκικά φορτία που εκφορτώνονται παράνομα στο λιμάνι της Τρίπολης.

Η εκτίμηση μάλιστα που υπάρχει στην Αθήνα είναι μέσα από τέτοιου τύπου παράνομες διαδικασίες (παραβίαση εμπάργκο, παράνομες δοσοληψίες, υπόγεια στήριξη), η Άγκυρα τελικώς εκβίασε την κυβέρνηση της Τρίπολης να συνάψει και τα παράνομα μνημόνια κατανόησης που συνήψε με τον Ερντογάν τον περασμένο Νοέμβριο στην Κων/πολη, μνημόνια μέσω των οποίων η Τουρκία πλέον διεκδικεί και θαλάσσια σύνορα με τη Λιβύη κατά παραβίαση του Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογες καταγγελίες έχουν γίνει στο πρόσφατο παρελθόν και από την πλευρά του Ισραήλ ενώ και σε επίπεδο ΟΗΕ διακινούνται καταγγελίες που θέλουν την Τουρκία να έχει παραβιάσει το εμπάργκο όπλων που έχει επιβληθεί στη Λιβύη.

Όλα τα παραπάνω έρχονται στο φως στον απόηχο του μνημονίου που υπέγραψαν η Τουρκία και η λιβυκή κυβέρνηση του Φαγιέζ αλ Σάρατζ αλλά και μόλις ώρες προτού προσγειωθεί στην Αθήνα ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών, Φαρούκ Καϊμακτσί, για να πάρει μέρος στην Υπουργική Σύνοδο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ) την προεδρία του οποίου η Ελλάδα ασκεί η Ελλάδα για το τρέχον εξάμηνο (1 Ιουλίου - 31 Δεκεμβρίου 2019).

ΟΣΕΠ και επαφές Δένδια την επόμενη εβδομάδα

Την Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου, πραγματοποιείται στην Αθήνα η Υπουργική Σύνοδος Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ) υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια.

Ο κ. Δένδιας αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να βρεθεί στη Γενεύη (όπου θα έχει συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών), στη Ρώμη αλλά και σε σειρά χωρών του αραβικού κόσμου (ΗΑΕ κ.ά.), μεταφέροντας στους συνομιλητές του μεταξύ άλλων και τις αντιδράσεις της Ελλάδας για τις προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας.

Πηγή: www.ethnos.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text