Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σήμερα (Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019) με μικρή μεταβολή και μέτριο τζίρο διατήρησε την θέση του κοντά στα υψηλά έτους Ικανοποιητικότατη για τους longs ήταν η σημερινή συνεδρίαση καθόσον ο ΓΔ με μικρή άνοδο +0,14% (στις 885 μονάδες), ανοδικό ημερήσιο κ

Ο ΓΔ σήμερα (Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019) με μικρή μεταβολή και μέτριο τζίρο διατήρησε την θέση του κοντά στα υψηλά έτους Ικανοποιητικότατη για τους longs ήταν η σημερινή συνεδρίαση καθόσον ο ΓΔ με μικρή άνοδο +0,14% (στις 885 μονάδες), ανοδικό ημερήσιο κ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ο ΓΔ σήμερα (Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019) με μικρή μεταβολή και μέτριο τζίρο διατήρησε την θέση του κοντά στα υψηλά έτους

Ικανοποιητικότατη για τους longs ήταν η σημερινή συνεδρίαση καθόσον ο ΓΔ με μικρή άνοδο +0,14% (στις 885 μονάδες), ανοδικό ημερήσιο κηροπήγιο (ένα σφυρί)  και μέτριο τζίρο (70 εκατ), διατήρησε την ευνοϊκή για άνοδο θέση του λίγο κάτω, κατά 15 μονάδες, από την ισχυρή αντίσταση – υψηλό έτους των 900 μονάδων.



Εάν ο ΓΔ διασπάσει ανοδικά τις 900 μονάδες, τότε ανοίγουν οι πόρτες για το landmark των 1000 μονάδων, αντίθετα, εάν γυρίσει καθοδικά κάτω του μέσου άξονα των 877 μονάδων, τότε και πάλι θα εμφανισθούν αμφιβολίες για την συνέχιση του φετινού ράλι.

Στρατηγική για αύριο, Παρασκευή

Το σχεδόν πλήρες μετοχών ΤΧ δεν θα κάνει αύριο πράξεις.

Μετοχές

Οι 4 στις 10 εμπορεύσιμες μετοχές έκλεισαν σήμερα ανοδικά και οι 6 καθοδικά ενώ δυο μετοχές, οι ΔΕΗ και ΑΤΤ, πέτυχαν πολύ μεγάλες ανόδους άνω του +6% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να σημείωσε πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : αναμφίβολα ήταν η ΔΕΗ που με limit up +9,17% και μεγάλους όγκους σχεδόν 2 εκατ τεμαχίων σε νέο υψηλό έτους.

Καμία μετοχή δεν έδωσε σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με ανοδική ή αντίστοιχα καθοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης ή αντίστοιχα έγκυρης στήριξης.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΜΠΕΛΑ, ΤΕΝΕΡΓ, ΙΚΤΙΝ και ΠΕΙΡ και τείνουν να δώσουν αντίστροφα σήματα πωλήσεων οι, ΙΑΤΡ και ΛΑΜΔΑ.

Νέα υψηλά έτους πέτυχαν σήμερα οι ΔΕΗ και ΟΠΑΠ ενώ καμία μετοχή δεν σημείωσε νέα χαμηλά έτους.

Συσσωρεύσεις διακρίναμε σε ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και ΕΛΛΑΚΤ και διανομές σε καμία μετοχή.

Εντούτοις, παρά την ανοδικότητα (bullishness) του ΓΔ οφειλόμενη στην ανοδικότητα των τραπεζών καθώς και των υψηλής κεφαλαιοποίησης άρα και υψηλής στάθμισης στον ΓΔ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΜΠΕΛΑ, τα 2/3 των 50 εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε βρίσκονται υπό καθοδική τάση (ΕΚΜΟ15<ΕΚΜΟ80) και πολύ χαμηλότερα από τα θερινά υψηλά τους.  Εάν ο ΓΔ διασπάσει δυνατά τις 900 μονάδες και αρχίζει να πλησιάζει τις 1000, τότε είναι πιθανόν και αυτές να επανέλθουν σε ανοδική τάση και σε νέα υψηλά.

Θα επανέλθουμε αύριο περίπου την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text