Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | To stock picking και οι μετοχές που ξεχωρίζουν στο ΧΑ

To stock picking και οι μετοχές που ξεχωρίζουν στο ΧΑ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Οι κινήσεις «καλλωπισμού» στις αποτιμήσεις και τα περιθώρια περαιτέρω κίνησης των βασικών δεικτών. Ποιες μετοχές έχουν κάνει την έκπληξη. Προσδοκίες δημιουργεί το αποτέλεσμα των εκλογών στη Βρετανία. Ανοδικά το ξεκίνημα.

Κόντρα σε όσους επιμένουν να εστιάζουν στους κινδύνους, η αγορά δείχνει πολύ δυνατή και οι συνθήκες για τους αγοραστές είναι ευνοϊκές, αφού οι επενδυτές δείχνουν διάθεση να κυνηγήσουν ό,τι έχει μείνει πίσω και να γράψουν επιπλέον κέρδη τον τελευταίο μήνα του έτους. Αν και η μείωση των συναλλαγών από τα ξένα χαρτοφυλάκια είναι ορατή, ο τελικός «καλλωπισμός» σε επιμέρους αποτιμήσεις στις τελευταίες συνεδριάσεις του χρόνου συνεχίζεται. Προσδοκίες για τη συνεδρίαση εν τω μεταξύ δημιουργεί τόσο το αποτέλεσμα των εκλογών στη Βρετανία όσο και οι πληροφορίες ότι επίκειται συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας για το εμπόριο.

Ενώ οι περισσότεροι αναλυτές, διαχειριστές και επενδυτές ασχολούνται με τις εκτιμήσεις για το 2020, κάποιοι κοιτάζουν τις ευκαιρίες που υπάρχουν ακόμα και σήμερα στην εγχώρια αγορά, αν κρίνουμε από την πορεία του ΟΠΑΠ, της ΔΕΗ, αλλά και της Lamda Development.

H μετοχή του ΟΠΑΠ, τον τελευταίο μήνα και μετά την ανακοίνωση της μερισματικής πολιτικής, έχει αυξηθεί πάνω από 20% και καλύπτει όλη την υποαπόδοσή του έναντι του Γενικού Δείκτη σε διάστημα μερικών συνεδριάσεων. Ο τίτλος της ΔΕΗ συνεχίζει με την υψηλότερη απόδοση και τον τελευταίο μήνα με +22%, ξεπερνώντας σημαντικά τεχνικά επίπεδα. Η Lamda Development αψήφησε τη διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, η οποία θέλει τις μετοχές να χάνουν μέρος της αξίας τους σε τέτοιες συνθήκες και κινήθηκε υψηλότερα.

Πιο τεχνικά, για την αγορά και τον Γενικό Δείκτη, η διατήρηση της κίνησης κοντά στα υψηλά αυξάνει τις πιθανότητες της ανοδικής διαφυγής και το ανοδικό μεσοπρόθεσμο σενάριο ενισχύεται. Η μικρή υποχώρηση προς την πρώτη σημαντική περιοχή των 880 μονάδων δεν αλλάζει κάτι ακόμα, σενάριο που θα υποστεί ρωγμές μόνο αν η αγορά κινηθεί άμεσα προς την περιοχή που οροθετείται πέριξ των 850-860 μονάδων. Μια μικρή υποχώρηση από αυτά τα επίπεδα δεν αλλάζει τη θετική φορά των τελευταίων εβδομάδων. Στο ανοδικό σκέλος, το οποίο δεν αναμένεται φέτος, η επόμενη ζώνη με ενδιαφέρον είναι οι 950 μονάδες.

Το διάγραμμα του Γενικού Δείκτη


Στον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης, πλέον η στήριξη της κίνησης είναι στις 2.190 μονάδες και η επόμενη στις 2.100 μονάδες. Ωστόσο, η φορά του δείκτη, αφού και ο θετικός βηματισμός διατηρείται, δείχνει υψηλότερα προς τις 2.400-2.450 μονάδες. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, αναμφίβολα, οι πρωταγωνιστές φέτος είναι οι τίτλοι των τραπεζών, Πειραιώς, ΕΤΕ, Alpha και Eurobank, η ΔΕΗ και ο ΟΠΑΠ. Στον αντίποδα, οι Titan International, Motor Oil και Cenergy είναι στον αρνητικό πόλο της αγοράς.

Το διάγραμμα του Δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης


Για τον δείκτη των τραπεζικών μετοχών, μετά τα νέα υψηλά έτους γύρω από τις 900 μονάδες, η συνέχεια ήταν πτωτική, δείχνοντας και τη σημασία του επιπέδου που έχουν οι 900 μονάδες στην αγορά. Ο δείκτης παραμένει στην ανοδική του τροχιά, αφού βρήκε στήριξη τις 815-820 μονάδες και οι 900 και 950 μονάδες ως τα επόμενα επίπεδα διατηρούνται.

Η Alpha Bank παραμένει εντός της ζώνης 1,78-2,01 ευρώ, με ενδιάμεσα επίπεδα τα 1,92 και 1,98 ευρώ και στο κάτω εύρος τα 1,78-1,80 ευρώ ανά μετοχή. Διάσπαση των επιπέδων 1,78-1,80 ευρώ είναι τα stop σε αυτό τον ανοδικό κύκλο. Πάνω από τα 2,01 ευρώ, ανοίγει ο δρόμος για τα 2,25 ευρώ ανά μετοχή.

Για την Εθνική Τράπεζα, η διάσπαση του επιπέδου των 3 ευρώ αποτελεί μόνο ψυχολογικό όριο και η στήριξη είναι στα 2,70-2,80 ευρώ, που είναι και η πλέον αξιόπιστη περιοχή για stop. Στο ανοδικό σενάριο, ο στόχος είναι πλησίον των 3,15-3,20 ευρώ ανά μετοχή και έπειτα τα 3,30 ευρώ. Απώτερος στόχος τα 3,50 ευρώ ανά μετοχή.

Για τη Eurobank, η μη διατήρηση υψηλότερα από το επίπεδο του 0,90 ευρώ, που ήταν το προηγούμενο υψηλό, άνοιξε τον δρόμο για κίνηση χαμηλότερα, με τη στήριξη στα επίπεδα των 0,80-0,85 ευρώ να διατηρείται. Η τροχιά πάλι είναι ανοδική με στόχους προς το 1 ευρώ ανά μετοχή.

Τέλος, η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς παραμένει σε δικό της τέμπο, με τη συσσώρευση τιμών στο διάστημα 2,85-3,20 ευρώ, χωρίς να έχει διασπάσει κάποιο από τα δύο όρια. Το stop μπορεί να είναι η ζώνη των 2,85 ευρώ, ενώ υψηλότερα βρίσκονται τα 3,30 ευρώ ανά μετοχή και εκεί θα κριθεί η πορεία της φετινής χρονιάς.

Το διάγραμμα του Τραπεζικού Δείκτη

Πηγή: www.euro2day.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text