Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | ΕΕ: Η μετά το Brexit περίοδος θα ξεκινήσει την 1η Φεβρουαρίου

ΕΕ: Η μετά το Brexit περίοδος θα ξεκινήσει την 1η Φεβρουαρίου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΕΕ: Η μετά το Brexit περίοδος θα ξεκινήσει την 1η Φεβρουαρίου

Η μετά το Brexit περίοδος της Βρετανίας θα ξεκινήσει την 1η Φεβρουαρίου καθώς τώρα είναι σχεδόν βέβαιο ότι το βρετανικό κοινοβούλιο θα κάνει δεκτή την συμφωνία του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για έξοδο από την ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν.

"Ο Μπόρις Τζόνσον θα έχει ευρεία πλειοψηφία...Φαίνεται λογικό να θεωρήσουμε ότι (η συμφωνία του Brexit του Τζόνσον με την ΕΕ) θα εγκριθεί από το κοινοβούλιο και επομένως και η έξοδος στις 31 Ιανουαρίου, γεγονός που σημαίνει ότι θα βρισκόμαστε στην επόμενη μετά Brexit φάση από την 1η Φεβρουαρίου", δήλωσε ο Μπρετόν, ο οποίος είναι Γάλλος, στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

"Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit τελείωσαν. Εισερχόμαστε τώρα σε μια φάση εμπορικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στη Βρετανία και στην ΕΕ".

Οι Βρυξέλλες πρέπει να "ανοικοδομήσουν" τις σχέσεις τους με το Λονδίνο, κυρίως στον εμπορικό τομέα, διαβεβαίωσε ο Μπρετόν.

"Τώρα, θα πρέπει να ανοικοδομήσουμε τις σχέσεις με τη Μεγάλη Βρετανία που είναι ένας σημαντικός εταίρος", είπε ο ίδιος ευχόμενος ότι θα "οικοδομηθούν" "ισορροπημένες" εμπορικές σχέσεις με το Λονδίνο.

Σαρλ Μισέλ: Η ΕΕ έτοιμη για διαπραγματεύσεις για εμπορική συμφωνία

Η ΕΕ ελπίζει να διεξαχθεί σύντομα η ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο για την έξοδο της χώρας από το μπλοκ και την αποσαφήνιση των σχεδίων του Λονδίνου έπειτα από τον θρίαμβο του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στις χθεσινές εκλογές, δήλωσε σήμερα ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Βέλγος Σαρλ Μισέλ.

Ο Μισέλ συνεχάρη τον Τζόνσον και δήλωσε ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τη Βρετανία καλώντας ωστόσο το Λονδίνο να εργαστεί καλή τη πίστει.

"Αναμένουμε το συντομότερο δυνατόν μια ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο...είναι σημαντικό να υπάρξει σαφήνεια το συντομότερο δυνατό", είπε ο Μισέλ στους δημοσιογράφους προσερχόμενος για την δεύτερη μέρα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

"Είμαστε έτοιμοι", είπε αναφερόμενος στις εμπορικές συνομιλίες.

Πηγή: www.capital.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text