Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ με μικρή άνοδο σήμερα (Παρ, 13.12.2019) πλησίασε και πάλι την σημαντική αντίσταση των 900 μονάδων

Ο ΓΔ με μικρή άνοδο σήμερα (Παρ, 13.12.2019) πλησίασε και πάλι την σημαντική αντίσταση των 900 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Ικανοποιητική, αν και με μερικές διαταραχές (βύθιση-ανάδυση στο τελευταίο ημίωρο) ήταν η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να κλείνει στις 891 μονάδες (+0,66%) με μεγάλο τζίρο (89 εκατ) και με τους δύο αντιπροσωπευτικούς για εμάς δείκτες που παρακολουθούμε, τους DAX και Nasdaq, να σημειώνουν οριακά νέα υψηλά έτους.

Ο ΓΔ μετά το σημερινό κλείσιμο απέχει μόλις 9 μονάδες ή 1% από το φράγμα των 900 μονάδων που σημαίνει ότι είναι εύκολη η ανοδική διάσπαση του εν λόγω επιπεδου γεγονός που θα δώσει ώθηση στην αγορά για το επόμενο σκαλοπάτι των 1000 μονάδων.

Το παραπάνω αισιόδοξο σενάριο θα αμφισβητηθεί εάν ο ΓΔ γυρίσει απότομα αρνητικό και κλείσει κάτω από τον ΕΚΜΟ30 και τον μέσον άξονα του δίμηνου εύρους, γραμμές που διέρχονται περίπου από τις 880 μονάδες.

Οσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 880 μονάδες, η κατάκτηση των 900 μονάδων θα είναι ζήτημα χρόνου.

Στρατηγική για την Δευτέρα, 16/12/2019)

Το σχεδόν πλήρες μετοχών Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει πράξεις την Δευτέρα

Μετοχές

Ανοδικά έκλεισαν σήμερα τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το 1/3 ενώ δυο μετοχές, οι ΤΕΝΕΡΓ και ΑΤΤ, πέτυχαν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να έκλεισε με απώλειες μεγαλύτερες του -1,60%.

Η μετοχή της ημέρας : Θεωρούμε την ΤΕΝΕΡΓ που σημείσωσε την μεγαλύτερη άνοδο, +5%, για εμπορεύσιμη μετοχή με μέτριο όμως όγκο 125 χιλ τεμαχίων δίδοντας και σήμα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου.

Σήματα αγορών εκτός από την ΤΕΝΕΡΓ έδωσε σήμερα και η ΜΠΕΛΑ ενώ καμία δεν έδωσε αντίστροφα σήματα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΦΡΛΚ, ΑΔΜΗΕ, ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ ενώ τείνουν να δώσουν αντίστροφα σήματα πωλήσεων οι, ΛΑΜΔΑ και ΜΟΗ.

Νέα υψηλά τριμήνου πέτυχαν σήμερα οι, ΤΕΝΕΡΓ, ΔΕΗ , ΠΛΑΚΡ, ΟΠΑΠ και ΙΚΤΙΝ ενώ καμία δεν σημείωσε νέα χαμηλά ιδίου διαστήματος.

Μεγάλους όγκους συσσώρευσης διακρίναμε σήμερα σε, ΑΤΤ, ΔΕΗ, ΣΑΡ, ΑΔΜΗΕ, ΓΕΚΤ, ΟΠΑΠ και μεγάλους όγκους διανομών σε καμία μετοχή.

Παρατηρούμε ότι από άποψης νέων υψηλών / νέων χαμηλών και όγκων συσσωρεύσεων/διανομών, το πλάτος της αγοράς βρίσκεται σε ανοδική τάση που σημαίνει ότι οι πιθανότητες ανοδικής διάσπασης των 900 μονάδων είναι αρκετά μεγάλες.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα με ενδοσυνεδριακό σχόλιο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text