Αρχική | Οικονομία | Το «φλερτ» των Ιαπώνων με την Αλεξανδρούπολη

Το «φλερτ» των Ιαπώνων με την Αλεξανδρούπολη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Το «φλερτ» των Ιαπώνων με την Αλεξανδρούπολη

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Ιαπωνίας Yasuhiro Shimizu στην Ελλάδα καθώς και αντιπροσωπείας στελεχών ιαπωνικών επιχειρηματικών κολοσσών είχε ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ.

Το τραπέζι της συζήτησης, κατά τη δίωρη συνάντηση στα γραφεία του λιμένα, απασχόλησαν οι ιδιωτικοποιήσεις, το FSRU, αγωγοί μεταφοράς φυσικού αερίου και σιδηρόδρομος.

Στους Ιάπωνες έγινε παρουσίαση των δραστηριοτήτων του λιμένα Αλεξανδρούπολης. Στο πλαίσιο των δηλώσεών του, ο Ιάπωνας πρέσβης σημείωσε: «Εφόσον γίνεται η ιδιωτικοποίηση του λιμένα της Αλεξανδρούπολης, είναι σημαντικό να βρισκόμαστε εδώ μαζί με τους συνεργάτες μου από διαφορετικές εταιρείες όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από την Κωνσταντινούπολη και αυτό αποδεικνύει το γενικότερο ενδιαφέρον που υπάρχει για το συγκεκριμένο λιμάνι»

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης κ. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ δήλωσε: «Η συνάντηση με τον Ιάπωνα Πρέσβη στην Ελλάδα πραγματοποιείται σε μία σημαντική συγκυρία για το μέλλον και την ανάπτυξή του λιμένα της Αλεξανδρούπολης, καθώς η ελληνική κυβέρνηση με ιδιαίτερη μεθοδικότητα διαμόρφωσε ένα οικονομικό και φορολογικό περιβάλλον φιλικό στις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα, καθιστώντας τη χώρα ώριμο και αξιόπιστο επενδυτικό προορισμό και τόπο ευκαιριών και προοπτικών. Πραγματοποιήθηκε μία εξαιρετικά παραγωγική συζήτηση η οποία επικεντρώθηκε στο λιμάνι, τα ενεργειακά projects και τον FSRU καθώς και στον σιδηρόδρομο.»

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης κ. Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου δήλωσε: «Είδαμε ένα πραγματικό ενδιαφέρον από τους εκπροσώπους, γι' αυτό και έγινε ένας χρήσιμος διάλογος. Τα δεδομένα που παρουσιάσαμε τους ενθουσίασαν και δεν θα εκπλαγούμε αν δούμε την συμμετοχή τους σε projects που είναι σε εξέλιξη, σηματοδοτώντας νέα αρχή στην οικονομία της περιοχής μας.»

Πηγή: www.dealnews.gr

 

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text