Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | Τράπεζα της Αγγλίας: Και οι επτά μεγάλες τράπεζες πέρασαν τα stress tests

Τράπεζα της Αγγλίας: Και οι επτά μεγάλες τράπεζες πέρασαν τα stress tests

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τράπεζα της Αγγλίας: Και οι επτά μεγάλες τράπεζες πέρασαν τα stress tests

Το βρετανικό τραπεζικό σύστημα διαθέτει επαρκή κεφάλαια υψηλής ποιότητας για να αντέξει ένα επεισόδιο κρίσης χειρότερο ακόμα και από την κρίση του 2008 και του 2009, όπως δήλωσε σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE).

Ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα των τακτικών ελέγχων στο τραπεζικό σύστημα η BOE ανακοίνωσε ότι και οι επτά τράπεζες που συμμετείχαν στην ετήσια άσκηση εξασφάλισαν το πράσινο φως, αν και – όπως ανέφερε ο διοικητής, Μαρκ Κάρνεϊ – αυτό έγινε με την περικοπή των μερισμάτων και των μπόνους από τα τραπεζικά ιδρύματα.

Οι ετήσιοι έλεγχοι για τις αντοχές των τραπεζών (stress tests) ξεκίνησαν σε Ευρώπη και ΗΠΑ μετά την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση του 2008 προκειμένου οι εποπτικές αρχές  να εντοπίσουν έγκαιρα εάν οι τράπεζες έχουν επαρκή κεφάλαια για να καλύψουν πιθανές ζημιές χωρίς να χρειαστεί να μειώσουν τον δανεισμό τους στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Εάν οι ρυθμιστικές αρχές διαπιστώσουν κενά, οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να αντλήσουν νέα κεφάλαια.

Οι επτά τράπεζες που ελέγχθηκαν ήταν οι Barclays PLC, HSBC Holdings PLC, Lloyds Banking Group PLC, Nationwide Building Society, Royal Bank of Scotland Group PLC, Santander U.K. Group Holdings PLC και Standard Chartered PLC (STAN.LN).

Πηγή: www.capital.gr

 

 

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text