Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ ξεκινά σήμερα, Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019, νέα επίθεση κατά του φράγματος των 900 μονάδων Ενδιαφέρουσα είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με καλή άνοδο +1% (στις 890 μονάδες, στις 3.40 μμ), με καλό τζίρο (80 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με

Ο ΓΔ ξεκινά σήμερα, Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019, νέα επίθεση κατά του φράγματος των 900 μονάδων Ενδιαφέρουσα είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με καλή άνοδο +1% (στις 890 μονάδες, στις 3.40 μμ), με καλό τζίρο (80 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

ΓΔ ξεκινά σήμερα, Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019, νέα επίθεση κατά του φράγματος των 900 μονάδων

Ενδιαφέρουσα είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με καλή άνοδο +1% (στις 890 μονάδες, στις 3.40 μμ), με καλό τζίρο (80 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ευνοϊκότατο (bullish) το διεθνές περιβάλλον, αναστρέφει την χθεσινή διόρθωση και επιχειρεί μια νέα ανοδική κίνηση προς το υψηλό έτους των 900 μονάδων.

Εάν ο ΓΔ καταφέρει να κλείσει πάνω από την κυλιόμενη κορυφή του Τ των 891 μονάδων (κοίτα γράφημα), τότε αυξάνονται οι πιθανότητές να ευοδωθεί η απόπειρα κατά των 900 μονάδων, εάν δεν τα καταφέρει σήμερα, τότε έχουμε μέρες μπροστά μας για την συνέχιση του αγώνα.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το σχεδόν πλήρες αγορασμένο ΤΧ ενδεχομένως να αγοράσει σήμερα ΑΔΜΗΕ με τα λίγα εναπομείναντα μετρητά του.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται σήμερα τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε και καθοδικά το 1/3 ενώ 6 μετοχές, οι ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ, ΛΑΜΔΑ, ΜΛΣ, ΕΥΔΑΠ και ΠΛΑΚΡ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει χειρότερα του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : θεωρούμε την ΑΔΜΗΕ που διασπά ανοδικά την εγκυρότατη αντίσταση των 2,22 ευρώ με μεγάλη άνοδο +6,40% και μεγάλο όγκο 700 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής.

Επίσης η ΔΕΗ είναι εντυπωσιακή (+6,60% με 1 εκατ τεμάχια μέχρις στιγμής) σε νέα υψηλά αλλά έχει ξεφύγει πολύ από τον προσφάτως διασπασθέντα στροφέα της των 3,30 ευρώ (τρέχουσα τιμή 4,15).

Η ΛΑΜΔΑ κάνει δυνατό γκελ +3,80% από την βάση της των 7 ευρώ αλλά με μέτριο όγκο 160 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής (τρέχουσα τιμή 7,37).

Η ΕΧΑΕ με μεγάλη άνοδο +2,80% και μεγάλους όγκους 250 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής πλησιάζει τον στροφέα των 4,65 ευρώ (τρέχουσα τιμή 4,64).

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης δίνει σήμερα μόνον η ΑΔΜΗΕ ενώ καμία δεν δίνει σήματα πωλήσεων με αντίστροφη σηματοδότηση.

Τείνουν να δώσου σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης ή αγκιστριού αυτής (της πρώτης τοπικής κορυφής μετά από ανοδική διάσπαση στροφέα) οι, ΠΕΙΡ, ΦΡΛΚ και ΣΑΡ ενώ αντίθετα σήματα πώλησης τείνουν να δώσουν οι ΣΕΝΕΡ και ΜΟΗ.

Νέα υψηλά τριμήνου σημειώνουν σήμερα οι, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ, ΠΛΑΚΡ και ΤΕΝΕΡΓ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά ιδίου διαστήματος.

Συσσωρεύσεις παρατηρούμε σε, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ, ΜΥΤΙΛ και ΕΧΑΕ ενώ σε καμία δεν παρατηρούμε διανομές.

Τα νέα υψηλά, οι συσσωρεύσεις, οι διασπάσεις στηρίξεων/αντιστάσεων και ο λόγος ανοδικών / καθοδικών δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε ανοδική αγορά που συχνά είναι αυτοτροφοδοτούμενες.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text