Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Byte Computer: Πρόσκληση σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση

Byte Computer: Πρόσκληση σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Κατόπιν αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας υπό την επωνυμίαν «ΒΥΤΕ COMPUTER ANΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (Αριθ. ΓΕΜΗ 83424302000), περί συγκλήσεως Εκτάκτου Γενικής Συνελεύσεως, η οποία ελήφθη κατά την συνεδρίαση της 12ης Δεκεμβρίου 2019 (αριθ. πρακτικού Δ.Σ. 1630/12-12-2019) με την οποίαν καθωρίσθη και το θέμα της Ημερησίας Διατάξεως της εν λόγω Γενικής Συνελεύσεως, καλούνται οι κ.κ. μέτοχοι της εταιρείας σε ΄Εκτακτη Γενική Συνέλευση την 15ην Ιανουαρίου 2020, ημέραν Τετάρτην και ώρα 15.00’, εις τα ενταύθα γραφεία και έδρα της εταιρείας (Καλλιρρόης αριθ. 98, Τ.Κ. 11741 Αθήνα), προκειμένου να αποφασίσουν επί του ακολούθου θέματος ημερησίας διατάξεως:

ΘΕΜΑ: Παράταση της διαρκείας της εταιρείας - Τροποποίηση του άρθρου 3 (Διάρκεια) του Καταστατικού της και Κωδικοποίηση αυτού. Εν περίπτωσει μη επιτεύξεως της απαιτουμένης υπό του Νόμου απαρτίας για την λήψη αποφάσεως επί του θέματος της ημερησίας διατάξεως (άρθρον 130 παρ. 3 και 4 ν. 4548/2018), η Επαναληπτική Γενική Συνέλευση θα συνέλθει την 29ην Ιανουαρίου 2020, ημέραν Τετάρτη και ώρα 15.00, εις τα αυτά ως άνω γραφεία της εταιρείας. Συμφώνως προς το άρθρον 121 του ν. 4548/2018, η εταιρεία ενημερώνει τους κ.κ. μετόχους για τα ακόλουθα:

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στην Γενική Συνέλευση και στην τυχόν Επαναληπτική Γενική Συνέλευση, δικαιούνται, συμφώνως προς το Καταστατικόν της εταιρείας και τις διατάξεις του ν. 4548/2018, να παραστούν όλοι οι μέτοχοι, είτε αυτοπροσώπως είτε δι’ αντιπροσώπου, εφ’ όσον εμφανίζονται ως μέτοχοι στα αρχεία του Συστήματος Αϋλων Τίτλων, τα οποία διαχειρίζεται η «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ Α.Ε.», στον οποίον τηρούνται οι κινητές αξίες της εταιρείας. Η απόδειξη της μετοχικής ιδιότητος γίνεται με την προσκόμιση σχετικής έγγραφου βεβαιώσεως του ως άνω φορέως, ή, εναλλακτικώς, με άμεση ηλεκτρονική σύνδεση της Εταιρείας με τα αρχεία του τελευταίου. Κατά τα οριζόμενα εις το άρθρον 124 παρ. 6 του ν. 4548/2018, η ιδιότης του μετόχου πρέπει να υφίσταται κατά την έναρξη της πέμπτης ημέρας προ της ημέρας της Τακτικής Γενικής Συνελεύσεως, ήτοι την 10ην Ιανουαρίου 2020 (ημερομηνία καταγραφής). Δια την τυχόν Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση και δεδομένου ότι η ημεροχρονολογία αυτής έχει ορισθεί δια της παρούσης, κατά τα ανωτέρω, εις χρόνον μικρότερον των 30 ημερών από την αρχική ημερομηνία, ως ημερομηνία καταγραφής ισχύει η ως άνω αρχική ορισθείσα (10-01-2020).

Έναντι της εταιρείας θεωρείται ότι έχει δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στην Γενική Συνέλευση μόνον όποιος φέρει την ιδιότητα του μετόχου κατά την αντίστοιχη ημερομηνία καταγραφής. Σε περίπτωση μη συμμορφώσεως μετόχου προς τις διατάξεις του άρθρου 124 και 128 του ν. 4548/2018, αυτός μπορεί να συμμετάσχει στην Γενική Συνέλευση, εκτός εάν η τελευταία αρνηθεί την συμμετοχή του μόνον δια σπουδαίον λόγον δικαιολογούντα την άρνησή της. Η άσκηση των δικαιωμάτων συμμετοχής και ψήφου στην Γενική Συνέλευση δεν προϋποθέτει την δέσμευση των μετοχών του δικαιούχου ή την τη-ρηση άλλης ανάλογης διαδικασίας, η οποία περιορίζει την δυνατότητα πω-λήσεως και μεταβιβάσεως αυτών κατά το χρονικόν διάστημα, το οποίον μεσολαβεί μεταξύ της ημερομηνίας καταγραφής και της ημερομηνίας της Τακτικής Γενικής Συνελεύσεως.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΨΗΦΟΥ ΜΕΣΩ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ: Ο μέτοχος συμμετέχει στην Γενική Συνέλευση και ψηφίζει είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω αντιπροσώπου. Ο διορισμός και η ανάκληση αντιπροσώπου γίνεται εγγράφως και κοινοποιείται στην εταιρεία τουλάχιστον 48 ώρες πρό της ανωτέρω ορισθείσης ημερομηνίας συνεδριάσεως της Συνελεύσεως ή της τυχόν επαναληπτικής αυτής, δηλαδή μέχρι την 13-01-2020 για την αρχική Τακτική Γενική Συνέλευση και μέχρι την 27-01-2020 δια την τυχόν επαναληπτική Γενική Συνέλευση. Οι μέτοχοι, οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Τακτική ή την τυχόν Επαναληπτική Γενική Συνέλευση δι’ αντιπροσώπου ή να ανακαλέσουν τον διορισμόν του, οφείλουν να καταθέσουν στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Μετόχων της Εταιρείας (Καλλιρρόης αριθ. 98, Αθήνα, αρμόδιος: κος Χρήστος Τσενές), εντός των ανωτέρω προθεσμιών συμπεπληρωμένον και δεόντως υπογεγραμμένον το σχετικόν έντυπον αντιπροσωπεύσεως, το οποίον είναι διαθέσιμον και στην ιστοσελίδα της εταιρείας (www. byte.gr). ΄Εκαστος μέτοχος δύναται να διορίζει μέχρι τρείς (3) αντιπροσώπους. Μέτοχοι νομικά πρόσωπα μετέχουν στην γενική συνέλευση, ορίζοντα ως εκπροσώπους των μέχρι τρία (3) φυσικά πρόσωπα. Εάν ο μέτοχος κατέχει μετοχές, οι οποίες εμφανίζονται σε περισσοτέρους του ενός λογαριασμούς αξιών, ο περιορισμός αυτός δεν εμποδίζει τον μέτοχον να ορίζει διαφορετικούς αντιπροσώπους για τις εμφανιζόμενες εις έκαστον λογαριασμόν αξιών μετοχές για συγκεκριμένη γενική συνέλευση.

Αντιπρόσωπος ενεργών για περισσοτέρους μετόχους δύναται να ψηφίζει διαφορετικώς δι΄ έκαστον αντιπροσωπευόμενον μέτοχον. Η παροχή της ανωτέρω πληρεξουσιότητος είναι πάντοτε ελευθέρως ανακλητή. Ο αντιπρόσωπος μετόχου υποχρεούται να γνωστοποιεί στην εταιρεία, πρό της ενάρξεως της συνεδριάσεως της γενικής συνελεύσεως, κάθε συγκεκριμένον γεγονός, το οποίον μπορεί να είναι χρήσιμον στους μετόχους για την αξιολόγηση του κινδύνου να εξυπηρετήσει ο αντιπρόσωπος άλλα συμφέροντα πλήν των συμφερόντων του μετόχου. Μπορεί να προκύπτει σύγκρουση συμφερόντων, ιδίως όταν ο αντιπρόσωπος: α) είναι μέτοχος, ο οποίος ασκεί τον έλεγχον της εταιρείας ή είναι άλλο νομικόν πρόσωπον ή οντότητα, η οποία ελέγχεται από τον μέτοχον αυτόν, β) είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου ή της εν γένει διοικήσεως της εταιρείας ή μετόχου, ο οποίος ασκεί τον έλεγχον της εταιρείας ή άλλου νομικού προσώπου ή οντότητος, η οποία ελέγχεται από μέτοχον, ο οποίος ασκεί τον έλεγχον της εταιρείας, γ) είναι υπάλληλος ή ορκωτός ελεγκτής της εταιρείας ή μετόχου, ο οποίος ασκεί τον έλεγχον της εταιρείας ή άλλου νομικού προσώπου ή οντότητος ελεγχομένης από μέτοχον, ο οποίος ασκεί τον έλεγχον της εταιρείας, δ) είναι σύζυγος ή συγγενής πρώτου βαθμού με ένα από τα αναφερόμενα στις περιπτώσεις α έως γ φυσικά πρόσωπα. Το Καταστατικόν της εταιρείας δεν προβλέπει την δυνατότητα συμμετοχής στην Γενική Συνέλευση με ηλεκτρονικά μέσα, χωρίς την φυσική παρουσία των μετόχων στον τόπον διεξαγωγής της ή την δυνατότητα εξ αποστάσεως συμμετοχής των μετόχων στην ψηφοφορία επί των θεμάτων ημερησίας διατάξεως.

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ: 1. Μέτοχοι εκπροσωπούντες το 1/20 του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας δικαιούνται να ζητήσουν από το Διοικητικόν Συμβούλιον της εταιρείας να εγγράψει εις την ημερησία διάταξη της Γενικής Συνελεύσεως πρόσθετα θέματα, υπό τον όρον ότι η σχετική αίτηση θα περιέλθει εις το Διοικητικόν Συμβούλιον δέκα πέντε (15) τουλάχιστον ημέρες πρό της Γενικής Συνελεύσεως, ήτοι μέχρι την 01-01-2020. Η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από αιτιολόγηση ή σχέδιον αποφάσεως προς έγκριση στην γενική συνέλευση και η αναθεωρημένη ημερήσια διάταξη δημοσιοποιείται με τον ίδιον τρόπον, δεκατρείς (13) ημέρες πρό της ημερομηνίας της γενικής συνελεύσεως, ήτοι μέχρι την 2 αν Ιανουαρίου 2020, και ταυτοχρόνως τίθεται στην διάθεση των μετόχων εις τον διαδικτυακόν τόπον της εταιρείας, μαζί με την αιτιολόγηση ή το υποβληθέν από τους μετόχους σχέδιον αποφάσεως, κατά τα προβλεπόμενα εις το άρθρον 141 παρ. 2,3, 6 κσι 7 ν. 4548/ 2018, ως ισχύει.

2. Με αίτηση μετόχων εκπροσωπούντων το (1/20) του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου, η οποία πρέπει να περιέλθει εις το Δ..Σ. επτά (7) τουλάχιστον ημέρες προ της ημερομηνίας της Γ.Σ., το Διοικητικόν Συμβούλιον θέτει, συμφώνως προς τα προβλεπόμενα εις το άρθρον 141 παρ.3 του ν. 4548/ 2018, ως ισχύει, στην διάθεση των μετόχων, κατά τα οριζόμενα στο άρθρον 128 παρ. 3 ν. 4548/ 2018, ως ισχύει, έξι (6) τουλάχιστον ημέρες πρό της ημερομηνίας της Γενικής Συνελεύσεως (δηλαδή μέχρι την 09-01-2020) σχέδια αποφάσεων για θέματα περιληφθέντα στην αρχική ή αναθεωρημένη κατά τα άνω ημερήσια διάταξη. 3. Με αίτηση οιουδήποτε μετόχου, η οποία υποβάλλεται στην εταιρεία πέντε (5) τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πρό της Γενικής Συνελεύσεως, ήτοι μέχρι την 10-01-2020, το Διοικητικόν Συμβούλιον υποχρεούται να παρέχει στην Γενική Συνέλευση τις αιτούμενες συγκεκριμένες πληροφορίες για τις υποθέσεις τις εταιρείας, καθ’ όν μέτρον αυτές είναι χρήσιμες για την πραγματική εκτίμηση των θεμάτων της ημερησίας διατάξεως. Το Διοικητικόν Συμβούλιον μπορεί να αρνηθεί την παροχή των πληροφοριών για αποχρώντα ουσιώδη λόγον (ως π.χ. ότι οι αιτούντες μέτοχοι εκπροσωπούνται εις το Δ.Σ. και, συνεπώς, γνωρίζουν τις ως άνω πληροφορίες), ο οποίος αναγράφεται στα πρακτικά. Υποχρέωση παροχής πληροφοριών δεν υφίστανται, όταν οι σχετικές πληροφορίες διατίθενται ήδη εις τον διαδικτυακόν τόπον της εταιρείας. Το Δ.Σ. δύναται να απαντήσει ενιαίως σε αιτήσεις μετόχων με το αυτό περιεχόμενον. 4. Με αίτηση μετόχων εκπροσωπούντων το 1/10 του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου, η οποία υποβάλλεται στην εταιρεία πέντε (5) τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πρό της Γενικής Συνελεύσεως, ήτοι μέχρι την 10-01-2020, το Διοικητικόν Συμβούλιον υποχρεούται να παρέχει στην Γενική Συνέλευση πληροφορίες για την πορεία των εταιρικών υποθέσεων και την περιουσιακή κατάσταση της εταιρείας. Το Δ.Σ. δύναται να αρνηθεί την παροχή των πληροφοριών αυτών για αποχρώντα ουσιώδη λόγον, ο οποίος αναγράφεται στα πρακτικά. Οι ίδιες προθεσμίες ισχύουν αντιστοίχως και σε περίπτωση Επαναληπτικών Γενικών Συνελεύσεων. Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις, οι αιτούντες μέτοχοι οφείλουν να αποδεικνύουν την μετοχική των ιδιότητα και, εκτός της περιπτώσεως της ανωτέρω παραγράφου 3 (εδ. ά παρ. 6 του άρθρου 141 του ν. 4548/2018), τον αριθμόν των κατεχομένων υπ’ αυτών μετοχών κατά την άσκηση του σχετικού δικαιώματος. Η απόδειξη της μετοχικής ιδιότητος γίνεται δια παντός νομίμου μέσου και πάντως βάσει ενημερώσεως, την οποίαν λαμβάνει η εταιρεία από το κεντρικόν αποθετήριον τίτλων, εφ’ όσον παρέχει υπηρεσίες μητρώου, ή μέσω των συμμετεχόντων και εγγεγραμμένων διαμεσολαβητών εις το κεντρικόν αποθετήριον τίτλων εις πάσαν άλλην περίπτωσιν.

ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Οι πληροφορίες του άρθρου 141 του ν. 4548/2018, ως τροποποιηθείς ισχύει, διατίθενται σε ηλεκτρονική μορφή εις τον διαδικτυακόν τόπον της εταιρείας www.byte.gr. Τα κείμενα των πληροφοριών και στοιχείων 141 του ν. 4548/2018, ως τροποποιηθείς ισχύει, διατίθενται και σε έγχαρτη μορφή από το Τμήμα εξυπηρετήσεως Μετόχων της εταιρείας, οδός Καλλιρρόης αριθ. 98, Αθήνα (Αρμόδιος: κος Χρήστος Τσενές, τηλ.: 210-9002270, Fax: 210 9002050). Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 2020

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας

Σπυριδογεώργης Βυζάντιος

 

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text