Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Μία ανάσα από το 1 δισ. ευρώ η κεφαλαιοποίηση της ΔΕΗ – Bullish οι αναλυτές

Μία ανάσα από το 1 δισ. ευρώ η κεφαλαιοποίηση της ΔΕΗ – Bullish οι αναλυτές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μία ανάσα από το 1 δισ. ευρώ η κεφαλαιοποίηση της ΔΕΗ – Bullish οι αναλυτές

Της Ελευθερίας Κούρταλη

Μία ανάσα από το 1 δισ. ευρώ διαμορφώνεται η κεφαλαιοποίηση της ΔΕΗ μετά και το ράλι που καταγράφει σήμερα η μετοχή της στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, λόγω της θετικής απόδοσης από την αγορά του μεσοπρόθεσμου στρατηγικού της σχεδίου που ανακοινώθηκε χθες.

Συγκεκριμένα, σήμερα η μετοχή της διαπραγματεύεται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2017 και πάνω από τα 4,00 ευρώ με υψηλό ημέρας τα 4,25 ευρώ και κέρδη έως και 9,25% (προτού επιστρέψει στα 4,11 ευρώ με άνοδο 6%), με τη χρηματιστηριακή της αξία να διαμορφώνεται πάνω από τα 980 εκατ. ευρώ.

Όπως τόνισε χθες παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες του επιχειρησιακού σχεδίου της εταιρείας ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Στάσσης, η ΔΕΗ επανέρχεται σε πιο υγιές επίπεδο κερδοφορίας και το χρέος της γίνεται ξανά βιώσιμο καθιστώντας εφικτή τη χρηματοδότηση των επενδύσεών της, με το 2020 να αναμένεται να αποτελέσει το έτος-ορόσημο όπου ο λόγος λειτουργικής κερδοφορίας προς καθαρό χρέος θα επανέλθει σε κανονικά επίπεδα.

Όπως σχολιάζει η Optima Bank, συνολικά, το στρατηγικό σχέδιο της ΔΕΗ αντιμετωπίζει όλες τις βασικές τάσεις και προκλήσεις μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, ενώ αναμένει το λεπτομερές επιχειρηματικό της σχέδιο τον Ιανουάριο για να αξιολογήσει καλύτερα τον οικονομικό του αντίκτυπο, αν και με την πρώτη ματιά θεωρεί ότι ο στόχος για EBITDA ύψους 1 δισ. ευρώ το 2024 θα μπορούσε να επιτευχθεί νωρίτερα, εάν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις στο σχέδιο ή αρνητικές ρυθμιστικές εξελίξεις.

Επιπλέον, όπως αναφέρει η Optima, οι πρόσφατες αποφάσεις της διοίκησης και της κυβέρνησης έχουν δώσει αρκετή ρευστότητα και χρόνο για να μπορέσει η εταιρεία να εφαρμόσει το δυναμικό της turnaround. Σε αυτό το πλαίσιο και χωρίς να υποτιμώνται οι σημαντικοί κίνδυνοι εκτέλεσης του σχεδίου, η Optima τονίζει ότι είναι όλο και πιο αισιόδοξη για τις προοπτικές και την αποτίμηση της εταιρείας.

Από την πλευρά της η Axia Research διατηρεί τη σύσταση "αγοράς" και την τιμή-στόχο των 7,30 ευρώ για τη μετοχή της ΔΕΗ (δηλαδή βλέπει άνοδο άνω του 73% από τα τρέχοντα επίπεδα στο ταμπλό) επισημαίνοντας πως η διοίκηση της εταιρείας εκμηδένισε τις ανησυχίες για τις ανάγκες χρηματοδότησης της ΔΕΗ και την κεφαλαιακή της δομή.

Καθώς εκτιμάται ότι οι κίνδυνοι σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις της για τη ΔΕΗ στο επόμενο διάστημα είναι πολύ περιορισμένοι παραμένει bullish για τη μετοχή της  ενώ εκτιμά πως η μεγαλύτερη ορατότητα που θα δοθεί κατά το Investor Day της επιχείρησης το 2020 θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Από το προηγούμενο report της Axia όπου και έδωσε την τιμή-στόχο των 7,30 ευρώ, η μετοχή της ΔΕΗ έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από 20% και εκτιμά ότι θα ενισχυθεί περαιτέρω το επόμενο διάστημα.

Πηγή: www.capital.gr

 

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text