Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Google και Türk Telekom συμφώνησαν για μεταφορά servers μέσα στην Τουρκία

Google και Türk Telekom συμφώνησαν για μεταφορά servers μέσα στην Τουρκία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Google και Türk Telekom συμφώνησαν για μεταφορά servers μέσα στην Τουρκία

Ο τεχνολογικός γίγαντας Google έχει υπογράψει συμφωνία με την κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών της Τουρκίας, την Türk Telekom, για να μεταφέρει τους διακομιστές της εντός της Τουρκίας, σύμφωνα με αναφορές που είδαν το φως της δημοσιότητας την Τρίτη.

Η ανακοίνωση έρχεται λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της Google ότι δεν θα παρέχει υπηρεσίες σε νέα τηλέφωνα Android, που θα κυκλοφορήσουν στη χώρα, εν μέσω διαμάχης με την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Τουρκίας.

Η συμφωνία μεταξύ της Google και της Türk Telekom για τη μετακίνηση των διακομιστών σε οκτώ κέντρα δεδομένων σε όλη την Τουρκία, υπογράφηκε τη Δευτέρα, ανέφερε η εφημερίδα Habertürk.

Πρόσθεσε ότι τώρα πραγματοποιούνται προκαταρκτικές τεχνικές αξιολογήσεις και ότι η εγκατάσταση των servers αναμένεται να οριστικοποιηθεί το επόμενο έτος.

Στόχος είναι να μπορέσει να είναι διαχειρίσιμο το 50% της κυκλοφορίας δεδομένων της Google στην Τουρκία μέσω αυτών των servers το 2020. Αυτό το περιθώριο αναμένεται να φτάσει το 80% σε μεταγενέστερα στάδια.

Η διαδικασία μεταφοράς διακομιστών στην Τουρκία λέγεται ότι δεν επηρεάστηκε από τη διαμάχη, μεταξύ της Google και της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Τουρκίας.

Σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα, η Google δήλωσε ότι έχει πει σε Τούρκους επιχειρηματικούς εταίρους της, ότι δεν θα μπορέσει να συνεργαστεί μαζί τους για νέα τηλέφωνα Android, που θα κυκλοφορήσουν στην Τουρκία, μετά την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, που απεφάνθη ότι οι αλλαγές που έκανε η Google στις συμβάσεις της, δεν ήταν αποδεκτές.

Το 2018, η επιτροπή διέταξε την Google να αλλάξει τις συμφωνίες διανομής λογισμικού, για να επιτρέψει στους καταναλωτές να επιλέξουν μια διαφορετική μηχανή αναζήτησης για τις συσκευές Android που έχουν. Ο έλεγχος προκλήθηκε από μήνυση που υπέβαλε ο Ρώσος ανταγωνιστής, Yandex.

Η Google πήρε προθεσμία έξι μήνες για να πραγματοποιήσει αλλαγές, ώστε να αποκαταστήσει τον ανταγωνισμό και δέχτηκε πρόστιμο ύψους 93 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών, για παραβίαση του νόμου περί ανταγωνισμού, με τις πωλήσεις λογισμικού κινητής τηλεφωνίας.

Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε, στις 7 Νοεμβρίου, ότι οι αλλαγές που έκανε η Google στις συμβάσεις της με τους επιχειρηματικούς της εταίρους, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του διοικητικού συμβουλίου, ήταν ανεπαρκείς, καθώς εξακολουθούν να μην επιτρέπουν αλλαγές στην προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης.

Η Google πρόσθεσε ότι οι καταναλωτές θα μπορούν να αγοράζουν υπάρχοντα μοντέλα συσκευών και θα μπορούν κανονικά να χρησιμοποιούν τις συσκευές και τις εφαρμογές τους. Οι άλλες υπηρεσίες δεν θα επηρεαστούν, είπε, προσθέτοντας ότι συνεργάζεται με την αρχή για την επίλυση του προβλήματος.

σπάθειες για να φέρουμε τους διακομιστές Facebook και Google, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες αποτελούν περίπου το 75% της διαδικτυακής κίνησης της Τουρκίας, συνεχίζονται εδώ και αρκετό καιρό.

Σύμφωνα με αναφορές, οι διακομιστές Facebook συνδέθηκαν πρόσφατα στο διαδίκτυο, στο κέντρο Türk Telekom, στην περιοχή Ataköy της Κωνσταντινούπολης, για να παρέχουν ταχύτερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση. Επί του παρόντος, το 60% της κυκλοφορίας δεδομένων στο Facebook στη χώρα αναφέρεται ότι τυγχάνει διαχείρισης από αυτούς τους διακομιστές.

Η μετακίνηση των διακομιστών της Google στο εσωτερικό της χώρας σημαίνει ελάχιστη καθυστέρηση για τους χρήστες, καθώς και χαμηλότερο κίνδυνο κυβερνοεπιθέσεων και ελαχιστοποίηση του μεριδίου των δεδομένων χρηστών με εξωτερικές πηγές.

Πηγή: www.capital.gr

 

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text