Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | FFG: Η επόμενη ημέρα μετά την αποπομπή Τζ. Κουτσολιούτσου

FFG: Η επόμενη ημέρα μετά την αποπομπή Τζ. Κουτσολιούτσου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
FFG: Η επόμενη ημέρα μετά την αποπομπή Τζ. Κουτσολιούτσου

Του Νίκου Χρυσικόπουλου

Στην αυριανή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Folli Follie Group αναμένεται να επικυρωθούν οι διοικητικές αλλαγές που επέβαλε το αρμόδιο δικαστήριο, έπειτα από την παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Στη συνεδρίαση θα επικυρωθεί η τοποθέτηση των κ.κ. Δημήτρη Βαλαχή και Γιώργου Ιωαννίδη σε θέσεις του διοικητικού συμβουλίου, οι οποίοι αποδέχθηκαν την πρόταση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να συνεισφέρουν με την εμπειρία τους στην αναδιάρθρωση του ομίλου Folli Follie. Ο κ. Βαλαχής διετέλεσε επί σειρά ετών Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Andromeda και προηγουμένως υψηλόβαθμο διοικητικό στέλεχος της Frigoglass.

Με τον ίδιο επικεφαλής της Andomeda, υλοποιήθηκε με επιτυχία ένα ευρύ πλάνο αναδιάρθρωσης του Ομίλου που οδήγησε την επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης σε Ελλάδα και Ισπανία για τον όμιλο ιχθυοκαλλιέργειας. Αντίστοιχα, ο κ. Ιωαννίδης διαθέτει σημαντική πορεία στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, ξεκινώντας από τον ΟΤΕ, έχοντας διατελέσει μεταξύ άλλων CEO της Romtelecom και νωρίτερα σε διοικητική θέση στη Vodafone.

Αμφότεροι, ωστόσο, δεν προαλείφονται για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, αναφέρουν πληροφορίες. Μέχρι σήμερα καθήκοντα deputy CEO εκτελεί ο κ. Σάμιος, διατηρώντας παράλληλα τη θέση του CFO της εισηγμένης, έπειτα από την παραίτηση που υπέβαλε ο τέως CEO, Αναστάσιος Φράγκου.

Νέες παρεμβάσεις

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες αυτές δεν θα είναι οι μόνες αλλαγές στο διοικητικό σχήμα της Folli Follie. Πηγές της αγοράς κάνουν λόγο για νέα παρέμβαση της εποπτικής Αρχής που έχει ως στόχο την πλήρη "απεξάρτηση" της διοίκησης της εταιρείας από την οικογένεια Κουτσολιούτσου.

Σημειωτέον πως έπειτα από την, ουσιαστικά, αποπομπή του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου από τη θέση του εκτελεστικού μέλους του ΔΣ της FFG, την οποία έσπευσε επικοινωνιακά να αξιοποιήσει ως "παραίτηση", μένει να διαπιστωθεί εάν θα παραιτηθεί ή αντικατασταθεί και από μέλος της Διευθύνουσας Επιτροπής (Steering Committee) της εισηγμένης, του εισηγητικού οργάνου, δηλαδή, που συζητά όλες τις κρίσιμες αποφάσεις για την εταιρεία.

Βεβαίως, ερώτημα αποτελεί ποια θα είναι τελικώς η αποτελεσματικότητα των διοικητικών αλλαγών που πραγματοποιήθηκαν με δικαστική παρέμβαση στη Folli Follie, αλλά και όσων έπονται, από τη στιγμή που η οικογένεια Κουτσολιούτσου συνεχίζει να κατέχει τον έλεγχο του μετοχικού κεφαλαίου, άρα σε ένα βαθμό και των αποφάσεων που λαμβάνονται στις γενικές συνελεύσεις.

Ακόμη περισσότερο όταν, η κατ΄ αρχήν συμφωνία που έχει επιτευχθεί με ad hoc ομάδα πιστωτών σχετικά με την οικονομική αναδιάρθρωση της εταιρείας, επιτρέπει στην οικογένεια Κουτσολιούτσου να διατηρήσει τον έλεγχο της "νέας” εταιρείας που θα προκύψει μέσω της υλοποίησης του πλάνου αναδιάρθρωσης.

Σφίγγει ο κλοιός

Αυτά συμβαίνουν στον απόηχο των νέων ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του Δημ. Κουτσολιούτσου, των μελών του παλαιού Διοικητικού Συμβουλίου της Folli Follie, καθώς επίσης και συνεργατών της στην θυγατρική εταιρεία στην Ασία.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, οι νέες διώξεις ασκήθηκαν μετά από πολύμηνη έρευνα που πραγματοποίησε ο εισαγγελέας Ιωάννης Δραγάτσης. Προστίθενται, δε, στις προηγούμενες διώξεις που ασκήθηκαν στα ίδια πρόσωπα για την υπόθεση της Folli Follie.

Πηγή: www.capital.gr

 

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text