Αρχική | Άποψη | Η Άποψη των ΜΜΕ | Με «μυθοπλασίες» δεν αντιμετωπίζεται ο τουρκικός επεκτατισμός

Με «μυθοπλασίες» δεν αντιμετωπίζεται ο τουρκικός επεκτατισμός

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Με «μυθοπλασίες» δεν αντιμετωπίζεται ο τουρκικός επεκτατισμός

Όσοι  έχουμε παρουσία στην Ευρ. Ένωση, έχουμε πρόσθετη ευθύνη να ενημερώνουμε υπεύθυνα την κυπριακή κοινωνία. Μετά τις πρόσφατες επεκτακτικές παρανομίες της Τουρκίας, αναμέναμε ότι, επιτέλους, κάποιες κομματικές ηγεσίες θα αντιλαμβάνονταν εκείνο που οι νοήμονες πολίτες έχουν αντιληφθεί προ πολλού: η νεο-οθωμανική επεκτατική Τουρκία δεν αντιμετωπίζεται με ... διάλογο, «χαριεντισμούς» και ψηφίσματα μόνο. Ενώ λοιπόν οι τουρκικές αξιώσεις δεν έχουν τελειωμό, τελειωμό δεν έχουν ούτε οι εγχώριες «μυθοπλασίες», δείγμα της πολιτικής ιδεοληψίας, η οποία εξελίσσεται σε εξάρτηση που δεν επιτρέπει την ελεύθερη και αδέσμευτη νόηση.

Οι πιο κάτω τρεις «μύθοι» από την επικαιρότητα, αποτελούν δείγμα άρνησης της πραγματικότητας:

Μύθος 1ος: Ανακοίνωση της ηγεσίας του ΑΚΕΛ εξηγούσε πρόσφατα την τουρκική επιθετικότητα ως εξής: «Η πραγματικότητα είναι ότι η Τουρκία, εκμεταλλευόμενη το διαπραγματευτικό κενό στο Κυπριακό, εντείνει προκλητικά την επιθετικότητά της, δημιουργώντας νέα παράνομα τετελεσμένα σε βάρος της Κύπρου». Εν ολίγοις, οι τουρκικές παρανομίες στην Αν. Μεσόγειο εντείνονται λόγω του διαπραγματευτικού κενού στο Κυπριακό! Όντως, υπάρχει μεγάλο κενό μεταξύ της πραγματικότητας και της … στρατευμένης νόησης.

Μύθος 2ος: Εγχώριες φωνές επιμένουν ότι  ”μια λύση στο Κυπριακό θα ανοίξει τον δρόμο για αξιοποίηση των ενεργειακών μας κοιτασμάτων και θα τερματίσει τις τουρκικές παρανομίες”. Στην πραγματικότητα όμως, η Τουρκία ξεκαθάρισε ότι οι διεκδικήσεις της θα παραμείνουν αναλλοίωτες από την επομένη μιας λύσης στο Κυπριακό, ακόμη και λύσης με αποδοχή όλων των τουρκικών όρων.  Η νεο-οθωμανική Τουρκία θεωρεί ότι «η τουρκική υφαλοκρηπίδα» και οτιδήποτε εντάσσει στις «δικές της θάλασσες», της ανήκουν και μετά από μια λύση στο Κυπριακό με βάση το νεο-οθωμανικό τουρκικό ”δίκαιο”.

Μύθος 3ος: Ενώ ο Αβ. Νεοφύτου (Πρόεδρος ΔΗΣΥ) επανέφερε την πρόταση για αγωγό φυσικού αερίου μέσω Τουρκίας μετά από λύση στο Κυπριακό (όποιος θέλει τον πιστεύει), η ΕΕ το έχει αποκλείσει προ πολλού! Εάν ο ίδιος δεν αντιλαμβάνεται τη διαφορά μεταξύ πελάτη/αγοραστή και συνδιαχειριστή/συνιδιοκτήτη του φυσικού αέριου της Αν. Μεσογείου, όπως θέλει να καταστεί η Τουρκία τώρα και μέσω αγωγού, η ΕΕ το αξιολογεί απαγορευτικά επικίνδυνο. Επιπλέον, αν ο Αβ. Νεοφύτου δεν αντιλαμβάνεται πως πλήττονται τα κυπριακά και άλλα συμφέροντα χωρών της περιοχής με τις οποίες συνεργαζόμαστε στενά, ξεκαθαρίζουμε ότι η πρόταση του αντιστρατεύεται και την πολιτική της ΕΕ.

Ακόμη και να αρχίσουν να πέφτουν τουρκικές βόμβες στα κεφάλια μας, θα υπάρχουν εκείνοι που θα το αποδίδουν στο διαπραγματευτικό κενό στο Κυπριακό και άλλες «μυθοπλασίες». Απευθυνόμενος στους σκεπτόμενους πολίτες, οι οποίοι μπορούν να συντρίψουν κάθε μυθοπλασία, παραθέτω τη μοναδική στρατηγική με προοπτική επιβίωσης μας: ενδυνάμωση της δικής μας ισχύος με συμμαχίες/συνεργασίες στην περιοχή μας και αποφασιστικότητα στους ενεργειακούς μας σχεδιασμούς, που αποτελούν κίνητρο και για λύση.

Πηγή: www.huffingtonpost.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text