Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Έρχονται τα μίνι ΙΚΕΑ από την Fourlis

Έρχονται τα μίνι ΙΚΕΑ από την Fourlis

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Έρχονται τα μίνι ΙΚΕΑ από την Fourlis

της Αλεξάνδρας Γκίτση

Από τη Βουλγαρία ξεκινά η ανάπτυξη του νέου τύπου καταστήματος ΙΚΕΑ από τον όμιλο Fourlis. Όπως έγινε χθες Τετάρτη γνωστό ο όμιλος Fourlis σύναψε συμφωνία για τη λειτουργία του του πρώτου καταστήματος ΙΚΕΑ μεσαίου μεγέθους στη Βάρνα, της Βουλγαρίας. Το κατάστημα, συνολικής επένδυσης 1 εκατ. ευρώ, θα ανοίξει το δεύτερο εξάμηνο του νέου έτους και θα είναι μεγέθους 8.000 τμ.

Το συγκεκριμένο κατάστημα θα αποτελέσει το πρώτο, από το δίκτυο καταστημάτων μεσαίων και μικρών ΙΚΕΑ που σκοπεύει να αναπτύξει ο όμιλος Fourlis. Το πλάνο ανάπτυξης στις τρεις χώρες που ο ελληνικός όμιλος λειτουργεί τα καταστήματα ΙΚΕΑ, θα ανοίξουν 5 σημεία ΙΚΕΑ μεσαίου μεγέθους 5.000-12.000 τ.μ. και 10 καταστήματα μικρού μεγέθους 1.000 –2.000 τ.μ την επόμενη πενταετία.

Αδιευκρίνιστο παραμένει ποιο θα είναι το ύψος της συνολικής επένδυσης γιατί αυτό θα εξαρτηθεί από το αν τα συγκεκριμένα καταστήματα θα είναι ιδιόκτητα ή ενοικιαζόμενα.

Εκτιμάται ότι τα πρώτα μεσαία και μικρού μεγέθους ΙΚΕΑ θα λειτουργήσουν σε γεωγραφικές περιοχές, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που αναπτύσσει το σήμα ο όμιλος Fourlis, σε περιοχές που ήδη λειτουργούν pick-up points. Στο στόχαστρο του ομίλου για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου μοντέλου βρίσκονται οι περιοχές της Κρήτης και της Πάτρας.

Εκτός από τα "mini" ΙΚΕΑ, ο όμιλος Φουρλή, σύμφωνα με όσα είχε αναφέρει η διοίκηση του ομίλου πριν από ένα μήνα κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των αναλυτών μέσω τηλεδιάσκεψης, έχει επιλεγεί από την InterIkea για την εφαρμογή νέων στρατηγικών, όπως είναι η δημιουργία shop in a shop άλλων λιανεμπόρων εντός των μεγάλων ΙΚΕΑ αλλά και η δημιουργία θεματικών καταστημάτων, δηλαδή αξεσουάρ, διακόσμηση, είδη κουζίνας κτλ, στον κέντρο των μεγάλων πόλεων.

Οι πωλήσεις του ομίλου Φουρλή και συγκεκριμένα του κλάδου λιανικής οικιακού εξοπλισμού και επίπλων (καταστήματα ΙΚΕΑ) αυξήθηκαν κατά 1,6% στο α’ εξάμηνο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο ένα χρόνο πριν ανερχόμενες στα 132,9 εκατ. ευρώ, τα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 12,4 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων 0,7 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 1,2 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο οι ταμειακές ροές του ομίλου πιέζονται από τις αυξημένες υποχρεώσεις προς τους Σουηδούς της InterIkea, με 19 εκατ. ευρώ, με τη διοίκηση του ομίλου να εκτιμά ότι το 2020 οι ταμειακές ροές του ομίλου θα επανέλθουν.

Πηγή: www.capital.gr

 

 

 

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text