Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Πέμπτη, 19/12/2019) να κατοχυρώσει την χθεσινή ανάκτηση των 900 μονάδων

Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Πέμπτη, 19/12/2019) να κατοχυρώσει την χθεσινή ανάκτηση των 900 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Ικανοποιητική για τους αγορασμένους θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μικρή πτώση -0,30% (στις 903 μονάδες, στις 4.00 μμ) και αρκετό τζίρο (80 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) σταθεροποιεί την θέση του πάνω από την αντίσταση – υψηλό έτους των 900 μονάδων.

Δίνουμε το δικαίωμα στον ΓΔ να διορθώσει έως τις περίπου 880 μονάδες όπου διέρχεται ο ΕΚΜΟ30 και η μέση τιμή της δίμηνης διακύμανσής του, αλλά πιστεύουμε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα συνεχιστεί, λόγω τάσης,  η ανιούσα προς τις 950 μονάδες.

Διατηρούμε λοιπόν την αισιοδοξία μας και τις μεγάλες μετοχικές μας θέσεις τις οποίες αυξήσαμε χθες οριακά αγοράζοντας 1000 ΦΡΛΚ.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις.

Μετοχές

Παρά την μικρή πτώση του ΓΔ, οι ανοδικές μετοχές είναι ίσες σε αριθμό με τις καθοδικές ενώ μόνον μια μετοχή σημειώνει μεγάλη άνοδο, ο ΑΒΑΞ, περίπου +4%, σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : με κριτήρια το μέγεθος της ανόδου και των όγκων καμία δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο.

Οι μόνες μετοχές που τραβούν αρκετά την προσοχή μας είναι ο ΣΑΡ που συσσωρεύεται κάτω από ένα αγοραστικό αγκίστρι με καλή άνοδο +1,50% και μεγάλο όγκο 220 χιλ τεμαχίων και η ΛΑΜΔΑ που, αν και κουρασμένη, προσεγγίζει τον αγοραστικό στροφέα των 8 ευρώ με μεγάλο και σήμερα όγκο σχεδόν 400.000 τεμαχίων (τρέχουσα τιμή 7,90).

ΣΕΝΕΡ σημειώνει καλή άνοδο +2% με μεγάλο όγκο 120 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής προσπαθώντας να αποσπασθεί από τα χαμηλά 5μήνου.

Ο ΦΡΛΚ μετακυλείει την χθεσινή άνοδο σε νέα υψηλά πενταμήνου επιβεβαιώνοντας την χθεσινή ανοδική διάσπαση στροφέα και σήματος αγορών που εμείς ακολουθήσαμε.

Η ΚΟΥΕΣ κάνει ανοδική στροφή προς το υψηλό έτους. Οι όγκοι είναι σχετικά μεγάλοι, 30 χιλ τεμάχια, βοηθώντας εγχείρημα για νέα υψηλά.

ΕΥΔΑΠ συνεχίζονται οι βαριές τοποθετήσεις σε αυτό το σταθερό «χαρτί» γύρω στα 7,50 ευρώ με θερινό υψηλό τα 8,50.

Ο ΜΥΤΙΛ κάνει βάση στα 10 ευρώ με θερινό υψηλό τα 11,30.

Άξιο απορίας είναι πως ο με αυξανόμενα εταιρικά κέρδη ΟΛΠ έχει κολλήσει εδώ και πολλές βδομάδες στα 22 ευρώ με θερινό υψηλό τα 24,50.

Η ΜΠΕΛΑ σήμερα διορθώνει άγαρμπα -2,90% μετά το χθεσινό υψηλό έτους αλλά με μέτριο όγκο 120 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής.

Ο ΟΠΑΠ διορθώνει με μικρότερο ποσοστό πτώσης 1% αλλά με μεγάλο όγκο σχεδόν 1 εκατ τεμαχίων.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.
(Πέμπτη, 19/12/2019) να κατοχυρώσει την χθεσινή ανάκτηση των 900 μονάδων


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text