Αρχική | Χ&Α | Χ&Α - Επικαιρότητα | Υπό κανονικές συνθήκες, δεν έχουμε κάτι για το οποίο θα πρέπει να ανησυχούμε

Υπό κανονικές συνθήκες, δεν έχουμε κάτι για το οποίο θα πρέπει να ανησυχούμε

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η αγορά κινείται σύμφωνα με όσα είχαμε εκφράσει κατά το προηγούμενο διάστημα, αλλά και στο τεύχος 211.

Είναι ευχάριστο ότι ο Γενικός Δείκτης διέσπασε το επίπεδο των 900 μονάδων και σήμερα (19/12/2019) παρέμεινε, για δεύτερη μέρα, πάνω απ' αυτό.

Η σημερινή πτώση δείχνει ότι η κινήσεις της αγοράς χαρακτηρίζονται από τη λογική και όχι από ενθουσιασμό. Και αυτό είναι καλό. Εκτιμούμε ότι, ενθουσιασμός -ο μεγάλος “ενθουσιασμός” που συναντούσαμε σε άλλες εποχές- θα αργήσει αρκετά για να υπάρξει στην αγορά μας. Απλά, αυτό το διάστημα, βοηθούντων των “αναλύσεων” και των δημοσιεύσεων, οι περισσότεροι αρχίζουν να αισθάνονται πιο άνετα, αφού όλοι διαφημίζουν ότι το ελληνικό Χρηματιστήριο έχει καλές προοπτικές. Βέβαια, από την πλευρά μας, με αυτό το σύνθημα επαναλάβαμε την έκδοση του περιοδικού, ήδη από τον Μάιο του 2018, στο τεύχος 199.

Με αφορμή ένα “αγχώδες” τηλεφώνημα ενός συνδρομητή του Χ&Α, θέλω να επαναλάβουμε το “στυλ” της έκδοσής του Χ&Α, του “απόλυτου συστήματος”, αλλά και όλης της ύπαρξής μας ως ομάδα ανθρώπων που ασχολείται με το Χρηματιστήριο: Θέλουμε να κινούμαστε με τη λογική και όχι με το συναίσθημα. Θέλουμε το Χρηματιστήριο να είναι ένα συμπληρωματικό και όχι το κύριο στοιχείο της ζωής μας. Θέλουμε να πετυχαίνουμε κέρδη, χωρίς μεγάλο άγχος και χωρίς μεγάλη ενασχόληση. Δε μας ενδιαφέρει που κάποια μετοχή “σήμερα φεύγει”. Κοιτάμε το σύνολο της αγοράς, δε μας ενδιαφέρει αν κάποια μετοχή μπορεί να δώσει μεγαλύτερη απόδοση και απλά δε θέλουμε υπερβολικό ρίσκο ή να κάνουμε λάθη. Αυτά είναι που μπορούμε να σας υποσχεθούμε και αυτό είναι που αγοράζετε με τη συνδρομή σας στο ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ ή το “απόλυτο σύστημα”. Συν, μία καλή “μόρφωση” για το πώς λειτουργεί η αγορά και ποιές είναι οι δυνάμεις που -κάθε φορά- την κινούν.

Η καμπύλη του ΚΜΟ-200 ημερών εξακολουθεί να ανεβαίνει, με ρυθμό μία περίπου μονάδα την ημέρα (την κίνηση της καμπύλης κάθε φορά την προβλέπουμε τουλάχιστον δύο μήνες νωρίτερα -όταν κάποιος μάθει τη λειτουργία της είναι εύκολο να το κάνει). Η τιμή της καμπύλης βρίσκται στις 826,98 μονάδες και θα χρειαστεί 20 έως 24 συνεδριάσεις για να φθάσει στο επίπεδο των 850 μονάδων, δηλαδή ένα επίπεδο στο οποίο ο Γενικός Δείκτης επέστρεφε με αρκετή ευκολία μέχρι πρόσφατα. Από την άλλη πλευρά, βλέπουμε ότι δεν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να ανησυχήσει την αγορά και να την ωθήσει σε χαμηλότερα επίπεδα, εκτός βέβαια από τον -πάντα απρόβλεπτο- γεωπολιτικό κίνδυνο, για τον οποίο αναφερόμαστε τόσο συχνά.

Υπό κανονικές συνθήκες, δεν έχουμε κάτι για το οποίο θα πρέπει να ανησυχούμε. Οι τιμές των μετοχών (σε γενικό επίπεδο) θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν και μάλιστα, με βάση την εκτίμησή μας, ο ρυθμός ανόδου θα επιταχυνθεί σημαντικά μετά το 9μηνο του 2020, καθώς όλο και περισσότερα κεφάλαια θα εισέρχονται στη χρηματιστηριακή αγορά -την εξέλιξη των ετών 2020-2021 με βάση τη δική μας οπτική, είχαμε προσπαθήσει να περιγράψουμε στο κεντρικό θέμα του τεύχους 211 (εδώ).


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text