Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Παρ, 21/12/2019) με νύχια και με δόντια να βαστήξει τις 900 μονάδες

Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Παρ, 21/12/2019) με νύχια και με δόντια να βαστήξει τις 900 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Διαβάστε άρθρο του κ. Δημόπουλου: Η εποχικότητα του 1ου διμήνου του έτους στο Χρηματιστήριο (εδώ)

Χωρίς ιδιαίτερες ανησυχίες παρακολουθούμε την σημερινή συνεδρίαση όπου μερικές δεικτοβαρείς μετοχές (ΟΠΑΠ, ΕΤΕ, ΛΑΜΔΑ, ΕΕΕ, ΔΕΗ) δέχονται πιέσεις από -1% ώς -3%, με αποτέλεσμα να παρασύρουν πτωτικά  τον ΓΔ (-0,70%, στις 897 μονάδες, στις 3.55 μμ), αρκετά κάτω από το προχθές κατακτηθέν κρίσιμο επίπεδο των 900 μονάδων.

Οι επιβεβαιωτικοί παράγοντες είναι καθησυχαστικοί, ο τζίρος είναι μέτριος, 60 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο και οι κύριοι ξένοι δείκτες κινούνται στα υψηλά ή κοντά στα υψηλά έτους δηλαδή σε καθαρή ανοδική τάση.

Συνεπώς, διατηρούμε την αισιοδοξία μας και τις υψηλές μετοχικές μας θέσεις τις οποίες θα επανεξετάσουμε μόνον αν ο ΓΔ δεχόταν χτύπημα και έχανε το μισό της δίμηνης ανόδου του κλείνοντας κάτω των 880 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις (πωλήσεις).

Μετοχές

Καθαρά πτωτικό είναι αυτή τη στιγμή το πλάτος της αγοράς με τα ¾ των μετοχών να κινούνται αρνητικά και το ¼ θετικά, αλλά καμία μετοχή δεν χάνει περισσότερο του -3% σε σύγκριση με δυο μετοχές, τις ΟΛΘ και ΚΟΥΕΣ, που κερδίζουν πάνω από +3%.

Σήματα αγορών δίνουν σήμερα ο ΟΛΘ με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού διμήνου και η ΚΟΥΕΣ με ανοδική διάσπαση αγκιστριού (της πρώτης τοπικής κορυφής μετά από ανοδική διάσπαση στροφέα).

Έτοιμες να δώσουν τέτοια ως άνω σήματα είναι οι, ΦΡΛΚ, ΕΧΑΕ, ΛΑΜΔΑ, ΣΑΡ και ΑΛΦΑ.

Έτοιμες να δώσουν αντίστροφα σήματα πώλησης είναι οι, ΟΛΠ, ΠΡΟΦ, ΕΛΗΑ, ΜΟΗ.

Νέα υψηλά έτους σημειώνουν σήμερα οι ΚΟΥΕΣ και ΠΛΑΚΡ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά έτους.

Συσσωρεύσεις διακρίνουμε μόνον σε ΟΛΘ και διανομές σε καμία.

Ερευνήσαμε ποιες είναι οι ελαφρά υποτιμημένες μετοχές (σε απόσταση -5% έως -12% από το υψηλό έτους) και ταυτόχρονα οι εταιρίες τους να έχουν δημοσιεύσει άνοδο κερδοφορίας άνω του +15% για το πρώτο εξάμηνο ή εννεάμηνο 2019 . Είναι οι, ΟΛΠ -12% από το υψηλό 2019 με άνοδο 6μηνων κερδών +15%, η ΚΡΙ -7% από το υψηλό έτους με 9μηνα +18% και ΣΑΡ -7% από το υψηλό έτους και με 9μηνα EBITDA +17%.

Διαβάστε στη συνέχεια έρευνά μας για την εποχικότητα πρώτου διμήνου έτους του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text