Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Διεθνείς αγορές: Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα κινούνται οι μετοχές

Διεθνείς αγορές: Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα κινούνται οι μετοχές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Οι μετοχές στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές ανήλθαν σε υψηλά επίπεδα σήμερα, ενώ πλησιάζουν οι αργίες των Χριστουγέννων, με τη βρετανική λίρα να κινείται προς τη χειρότερη εβδομάδα της εδώ και πάνω από δύο χρόνια εν μέσω ανησυχιών για το πώς η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI, που παρακολουθεί μετοχές σε 49 χώρες, σημείωσε άνοδο 0,1% στο 561,31, βελτιώνοντας το χθεσινό του ρεκόρ καθώς στις αγορές επικρατεί αισιοδοξία ύστερα από την αρχική εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας.

Ο δείκτης MSCI αναμένεται να καταγράψει άνοδο άνω του 1% αυτή την εβδομάδα, στην τέταρτη συνεχή εβδομάδα κερδών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 κινείται σε θετικό έδαφος καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωινού, σημειώνοντας νωρίτερα άνοδο κατά 0,6%. Αντίστοιχη ήταν η άνοδος για τους δείκτες στη Φρανκφούρτη, το Παρίσι και το Λονδίνο.

Νωρίτερα, ο ευρύτερος δείκτης MSCI για τις μετοχές Ασίας-Ειρηνικού εκτός της Ιαπωνίας ενισχύθηκε οριακά, έχοντας καταγράψει άνοδο 1,2% από τις αρχές της εβδομάδας και σχεδόν 5% από τις αρχές του μήνα.

Τονίζοντας ότι το θέμα του εμπορίου έχει καταλαγιάσει προς το παρόν, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα θα υπογράψουν τη λεγόμενη «φάση 1» της εμπορικής συμφωνίας στις αρχές Ιανουαρίου.

Οι παράγοντες της αγοράς ήδη κοιτούν ποια θα είναι τα επόμενα βήματα για το έπος Ουάσινγκτον-Πεκίνο την επόμενη χρονιά. «Η προσοχή θα δοθεί στις προοπτικές για μια πιο ολοκληρωμένη φάση 2 της συμφωνίας - ποια θα είναι η διατύπωση, τι λένε ο Τραμπ και οι Κινέζοι γι’ αυτό», δήλωσε ο Νιλ Γουίλσον, επικεφαλής ανάλυσης στη Markets.com.

Στην αγορά συναλλάγματος, η στερλίνα σταθεροποιήθηκε στο τέλος μιας κακής εβδομάδας. Το βρετανικό νόμισμα οδεύει προς τη χειρότερη εβδομάδα του έναντι του δολαρίου εδώ και πάνω από δύο χρόνια και προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του έναντι του ευρώ από τον Ιούλιο του 2017. Η στερλίνα ήταν νωρίτερα ενισχυμένη κατά 0,2% στο 1,3030 δολάριο και κατά 0,4% στις 85,14 πένες ανά ευρώ.

 

ΑΠΕ - ΜΠΕ


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text