Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Creta Farms: Οι αξιώσεις Μ. Δομαζάκι

Creta Farms: Οι αξιώσεις Μ. Δομαζάκι

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

της Αλεξάνδρας Γκίτση

Στην ενεχυρίαση επιπλέον ποσοστού 19%, που ήλεγχαν οι Αφοί Δομαζάκη (ι) προχώρησαν οι Τράπεζες την περασμένη εβδομάδα, όπως αναφέρουν στο Capital.gr πηγές με γνώση των εξελίξεων στην κρητική αλλαντοβιομηχανία.

Ωστόσο η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση της Creta Farms, μοναδικό θέμα της οποίας είναι η έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης και η εξουσιοδότηση στον διευθύνοντα σύμβουλο για την υπογραφή και κατάθεση της στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου, οδεύει προς αναβολή.

Και αυτό διότι υπάρχει γκρίζα ζώνη αν η σημερινή προσωρινή διοίκηση έχει τη δικαιοδοσία να υπογράψει και να καταθέσει τη σχετική συμφωνία στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρεθύμνου και αν η συνέλευση μπορεί να το εγκρίνει. Οπότε η κατάθεση του σχεδίου εξυγίανσης στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου πάει πιο πίσω, με πληροφορίες να αναφέρουν πως αυτό θα γίνει στα μέσα Ιανουαρίου.

Η αναβολή, αν και τυπική όπως αναφέρουν άλλες πηγές, κρίνεται αναγκαία διότι η σημερινή προσωρινή διοίκηση ορίσθηκε από το Πρωτοδικείο Ρεθύμνου με σκοπό να συγκαλέσει γενική συνέλευση για την εκλογή διοικητικού συμβουλίου εντός τεσσάρων μηνών από τη δημοσίευσης της απόφασης (σ.σ. του Πρωτοδικείου) και να επιμεληθεί τις επείγουσες υποθέσεις της εταιρείας.

Το σημερινό διοικητικό συμβούλιο είχε ορισθεί με την από 18 Οκτωβρίου προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου Ρεθύμνου η ισχύς της οποίας παρατάθηκε κατά την από 15 Νοεμβρίου συζήτηση της ανωτέρω αίτησης των Τραπεζών μέχρι την έκδοση απόφασης επί αυτής, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε την περασμένη Παρασκευή η Creta Farms.

Οπότε θα πρέπει να συγκληθεί νέα γενική συνέλευση για να εκλέξει πρώτα οριστικό διοικητικό συμβούλιο, το οποίο θα είναι πενταετούς διάρκειας –τα μέλη του πιθανόν δεν θα αλλάξουν- και μετά να κατατεθεί στο Πρωτοδικείο η αίτηση εξυγίανσης.

Ωστόσο αδιευκρίνιστο παραμένει αν θα επιλεγεί η λύση της έγκρισης του σχεδίου εξυγίανσης πρώτα από τη έκτακτη γενική συνέλευση της εισηγμένης ή θα ενεργοποιηθεί το άρθρο 100 του Πτωχευτικού Κώδικα βάσει του οποίου δίνεται η δυνατότητα συμφωνίας μεταξύ των πιστωτών για την εξυγίανση της εταιρείας χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του οφειλέτη. Δηλαδή αν θα κατατεθεί πρώτα στο Πρωτοδικείο η αίτηση εξυγίανσης και μετά αυτή περάσει προς έγκριση από τη γενική συνέλευση της εταιρείας.

Την ίδια στιγμή πάντως ο Δημήτρης Βιντζηλαίος της Impala, δηλαδή ο επενδυτής που έχει προκριθεί από τη διαδικασία για να αναλάβει την τύχη της Creta Farms, περνάει από ακτινογραφία την Κρητική αλλαντοβιομηχανία. Εν τω μεταξύ προκειμένου να παραμείνει ζωντανή η Creta Farms, η εταιρεία έχει αρχίσει συνεργασία με την θυγατρική του ομίλου Impala στη Βουλγαρία για την προμήθεια πρώτων υλών. Το πλάνο προβλέπει να αυξηθεί η παραγωγή άμεσα και να πιάσει, ακόμη και μέσα στον Ιανουάριο, το 60% του capacity από 20% που είναι σήμερα.

Σε ό,τι αφορά την απομάκρυνση του Μάνου Δομαζάκι από την εταιρεία, άλλες πηγές αναφέρουν πως η απόφαση δεν ήταν του επενδυτή, ούτε των τραπεζών αλλά είχε αποφασισθεί εδώ και καιρό. Ο λόγος που δεν είχε ενεργοποιηθεί η απομάκρυνση του κ. Δομαζάκι, ήταν η ρήτρα ύψους 500.000 ευρώ ως αποζημίωση που είχε ορίσει ο ίδιος σε περίπτωση απομάκρυνσής του.

Αν και ζητήθηκε από τον κ. Μάνο Δομαζάκι να αποσύρει τη συγκεκριμένη ρήτρα και να μειώσει τον μισθό του από τα 20.000 ευρώ στα 10.000 ευρώ το συγκεκριμένο αίτημα δεν έγινε αποδεκτό, αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Παρ’ όλα αυτά τόσο ο ίδιος όσο και τα παιδιά του απομακρύνθηκαν την περασμένη εβδομάδα από την εταιρεία χωρίς την καταβολή της αποζημίωσης, όπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text