Αρχική | Πολιτική | Πολιτική - Ελλάδα | Κυβέρνηση: Ερχονται κι άλλες γεωπολιτικές πρωτοβουλίες

Κυβέρνηση: Ερχονται κι άλλες γεωπολιτικές πρωτοβουλίες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Κυβέρνηση: Ερχονται κι άλλες γεωπολιτικές πρωτοβουλίες

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενημέρωσε ο Ν. Δένδιας, για EastMed-επαφές. Αυξημένο κοινωνικό μέρισμα κατά 40 εκατ. ευρώ. Επίδομα γέννησης για εισοδήματα έως 70.000 ευρώ ετησίως. Νομοσχέδιο ελέγχου πορειών-διαδηλώσεων για «σεβασμό στον δημόσιο χώρο.

Ως «πολύ θετική» αξιολογήθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο η κίνηση να υπογραφεί στην Αθήνα, στις 2 Ιανουαρίου, η συμφωνία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ (με την Ιταλία να ακολουθεί) για τον EastMed.

Όπως αναμενόταν, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ενημέρωσε τόσο για την εν λόγω συμφωνία («έργο που αφορά στην ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ») όσο και για το χθεσινό ταξίδι-αστραπή που πραγματοποίησε σε Λιβύη, Αίγυπτο, Κύπρο.

Κατά τις πληροφορίες, ο κ. Δένδιας είπε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες πολυμερείς πρωτοβουλίες στις αρχές του νέου έτους, προς επιβεβαίωση των εκτιμήσεων ότι η Αθήνα εγκαταλείπει τη «στάση αναμονής» (ή «κατευνασμού») της Τουρκίας και περνά στην «ενεργητική τακτική».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο Υπουργικό συζητήθηκε η αύξηση του κοινωνικού μερίσματος στα 215 εκατ. ευρώ, δηλαδή αυξημένο κατά 40 εκατ. ευρώ, ώστε να καλύπτει πάνω από ένα εκατομμύριο δικαιούχους.

Όσον αφορά στο νομοσχέδιο για τον έλεγχο των διαδηλώσεων και των πορειών, ο πρωθυπουργός φέρεται να τόνισε πως δεν μπορούν να κλείνουν οι δρόμοι από 50 άτομα, εστιάζοντας στην ταλαιπωρία των πολιτών και στον σεβασμό του δημόσιου χώρου. Υποστήριξε δε, ότι η πρωτοβουλία αυτή τυγχάνει ευρύτερης στήριξης πολιτικών δυνάμεων, πέραν της ΝΔ.

Για το επίδομα γέννησης, τονίσθηκε ότι αποτελεί μέρος σχεδίου για το δημογραφικό, με βασικό στοιχείο του «τις μεταρρυθμίσεις που φέρνουν ανάπτυξη, δουλειές και ελπίδα για καλύτερο μέλλον». Το επίδομα θα πιστώνεται αμέσως μετά τη γέννηση του παιδιού και, κατά τον σχεδιασμό, θα χορηγείται σε δύο δόσεις εντός του έτους.

Όσοι έχουν εισόδημα άνω των 70.000 ευρώ ετησίως δεν θα είναι δικαιούχοι.

Πηγή: www.euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text