Αρχική | Στατιστικά | Χρηματιστήριο Αθήνας | Η εξέλιξη του δείκτη "ανοδικών - πτωτικών" μετοχών

Η εξέλιξη του δείκτη "ανοδικών - πτωτικών" μετοχών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ο δείκτης “Ανοδικών - Πτωτικών” μετοχών, είναι ένας δείκτης της Τεχνικής Ανάλυσης, ο οποίος ανήκει στην οικογένεια των “δεικτών εύρους”, οι οποίοι εξετάζουν τη συμμετοχή των μετοχών σε μία κίνηση της αγοράς, στοιχείο το οποίο δίνει ενδείξεις για την εγκυρότητα και την βιωσιμότητα της κίνησης αυτής.

Ο δείκτης μας δείχνει στο κατά πόσο, η ευρύτερη χρηματιστηριακή αγορά, συμμετέχει σε μία κίνηση όπως αυτή εμφανίζεται με βάση την εξέλιξη του χρηματιστηριακού δείκτη.

Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές του δείκτη “ανοδικών - πτωτικών”, ανάλογα με τη χρήση που κάποιος θέλει να κάνει. Όλες βασίζονται στη διαφορά μεταξύ των ανοδικών και των πτωτικών μετοχών κατά τη διάρκεια μίας συνεδρίασης ή μίας μικρότερης χρονική περίοδο.

Τί μας δείχνη ο δείκτης "ανοδικών - πτωτικών" και η χρησιμότητά του είχαν καλυφθεί στο τεύχος 210 του περιοδικού ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε στη σελίδες 24-25 του περιοδικού (εδώ), ή στο σύνδεσμο της σελίδας στο eurocapital.gr (εδώ).

Παρακάτω, δείτε τα διαγράμματα των δεικτών: α) για το έτος 2019 και β) για την περίοδο 9/2/2016 έως σήμερα (στις 9/2/2016, ο Γενικός Δείκτης είχε κλείσει στο χαμηλότερο σημείο της περιόδου της χρηματιστηριακής κρίσης και στο χαμηλότερο σημείο από το 1989).

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα: