Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ ανακτά σήμερα (Δευτ 23/12/20119) το επίμαχο επίπεδο των 900 μονάδων κινούμενος οριακά σε νέο υψηλό έτους

Ο ΓΔ ανακτά σήμερα (Δευτ 23/12/20119) το επίμαχο επίπεδο των 900 μονάδων κινούμενος οριακά σε νέο υψηλό έτους

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Ικανοποιητική για τους longs είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μεγάλη άνοδο +1,70% και μέτριο τζίρο (70 εκατ εκ των οποίων τα 15 αφορούν την ΓΕΚΤ) σημειώνει οριακό νέο υψηλό έτους (στις 807 μονάδες) ενώ τις ίδιες ανοδικές εικόνες εμφανίζουν όλα σχεδόν τα χρηματιστήρια του κόσμου.

Στο γράφημα βλέπουμε καθαρά πως ο ΓΔ μετά το εκπληκτικό ράλι +46% του πρώτου εξαμήνου 2019 και την παρεπόμενη 5μηνη ανάπαυλα, δείχνει τώρα να ξεκινά ένα νέο ανοδικό κύμα.

Στρατηγική για το κλείσιμο


Το πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Μόνον 5 από τις 50 εμπορεύσιμες μετοχές που παρακολουθούμε κινούνται σήμερα αρνητικά με πτώσεις μικρότερες του -1% ενώ από τις ανοδικές, 8 μετοχές, οι ΚΟΥΕΣ, ΠΡΟΦ, ΠΛΑΚΡ, ΚΡΙ, ΙΚΤΙΝ, ΙΝΛΟΤ, ΛΑΜΔΑ και ΑΔΜΗΕ, πετυχαίνουν μεγάλες αυξήσεις άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : Θεωρούμε δύο, την ΚΟΥΕΣ η οποία με την μεγαλύτερη άνοδο της ημέρας στην ομάδα των 50 (+7,24%) και καλούς όγκους διασπά προηγηθείσα κορυφή σημειώνοντας νέα υψηλά έτους και την ΛΑΜΔΑ που κάνει σήμερα μπάσιμο (+4% με 600 χιλ τεμάχια) μετά την σημερινή κυκλοφόρηση των μετοχών από την πρόσφατη ΑΜΚ.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης δίνει σήμερα η ΛΑΜΔΑ και εκ δευτέρου η ΚΟΥΕΣ που διασπά ανοδικό αγκίστρι. Σήματα πωλήσεων με αντίστροφη σηματοδότηση δεν δίνει σήμερα καμία μετοχή.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα μόνον τρεις μετοχές, οι ΚΟΥΕΣ, ΠΛΑΚΡ και ΦΡΛΚ.

Συσσωρεύσεις διακρίνουμε σε ΛΑΜΔΑ, ΚΟΥΕΣ και ΓΕΚΤ και διανομές σε καμία μετοχή.

Ο ΔΤΡ αυτή τη στιγμή κερδίζει +1,44% (στις 865 μονάδες) αλλά θέλει αρκετό ακόμα δρόμο για να ξεπεράσει το προ εικοσαημέρου υψηλό έτους των 920 μονάδων.

ΟΛΠ : Αποτελεί γρίφο για εμάς αφού απέχει -15% από το θερινό υψηλό που κανονικά θα πρέπει σύντομα να το ανακτήσει με άνοδο +25% αφού τα θεμελιακά στοιχεία της εταιρίας είναι άριστα.

Θα επανέλθουμε την Παρασκευή το μεσημέρι.

Ο κος Δημόπουλος σας εύχεται καλά Χριστούγεννα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text