Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Citigroup: Βλέπει έκδοση νέου ελληνικού 10ετούς ομολόγου το 2020

Citigroup: Βλέπει έκδοση νέου ελληνικού 10ετούς ομολόγου το 2020

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Της Ελευθερίας Κούρταλη

Τις εκτιμήσεις της για τις εκδόσεις χρέους σε 11 χώρες της ευρωζώνης το επόμενο έτος, δίνει η Citigroup λίγες ημέρες πριν το κλείσιμο της χρονιάς. Όπως επισημαίνει, εκτιμά πως οι ακαθάριστες εκδόσεις ομολόγων το 2020 σε Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Αυστρία, Φινλανδία, Πορτογαλία, Ιρλανδία και Ελλάδα θα φτάσουν συνολικά τα 873 δισ. ευρώ, 5 δισ. ευρώ υψηλότερα από το 2019.

Ο λόγος της αύξησης αυτής έχει να κάνει με το ότι, όπως σημειώνει, οι λήξεις ομολόγων το 2020 θα είναι ελαφρώς υψηλότερες καθώς η καθαρή προσφορά (ακαθάριστη προσφορά μείον τις λήξεις) θα μειωθεί ελαφρώς. Η αύξηση των εκδόσεων χρέους θα είναι υψηλότερη στην Ιταλία (+7 δισ. ευρώ και στα 241 δισ. ευρώ συνολικά σε σχέση με τα 234 δισ. ευρώ 2019) και στη Φινλανδία (+5 δισ. ευρώ, από τα 9 δισ. ευρώ φέτος στα 14 δισ. ευρώ του χρόνου).

''

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η Ιταλία και η Γαλλία (240 δισ. ευρώ) θα εκδώσουν τα περισσότερα σε αξία ομόλογα, και θα ακολουθήσει η Γερμανία 156 δισ. ευρώ).

Ελληνικά ομόλογα

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, τα ελληνικά ομόλογα όπως σημειώνει αναμένεται να συνεχίσουν να καταγράφουν πολύ καλή πορεία με το spread του 10ετούς να μειώνεται στις 100 μονάδες βάσης έως τα τέλη του 2020 από τις 163 μ.β σήμερα.

Οι εκδόσεις χρέους από τον ΟΔΔΗΧ είχαν πολύ καλή ανταπόκριση από τους επενδυτές το τρέχον έτος, όπως τονίζει η αμερικάνικη τράπεζα, με το Ελληνικό Δημόσιο να καταλήγει να εκδίδει ομόλογα ύψους 9 δισ. ευρώ συνολικά από τον αρχικό στόχο των 5-7 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Citi, το 2020 οι εκδόσεις ελληνικού χρέους θα κινηθούν ακόμη υψηλότερα ( το 2019 εκδόθηκε το υψηλότερο ποσό από το 2014) και θα αγγίξουν συνολικά τα 12 δισ. ευρώ. Η αμερικάνικη τράπεζα επισημαίνει πως ένα νέο 10ετές ελληνικό ομόλογο είναι εξαιρετικά πιθανό να εκδοθεί από τον ΟΔΔΗΧ το 2020.

θοηθ

Υπενθυμίζεται πως η Citi έχει ήδη δηλώσει bullish στα ελληνικά ομόλογα το 2020 καθώς τοποθετεί την αγορά ελληνικών 10ετών ομολόγων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών, στα κορυφαία της trades για το νέο έτος. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της η απόδοση του ελληνικού 10ετούς θα μειωθεί έως και το 0,70% στο δ’ τρίμηνο του 2020.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text