Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Ράλι έως και 78% "βλέπει" η Axia για τη μετοχή της Lamda Development

Ράλι έως και 78% "βλέπει" η Axia για τη μετοχή της Lamda Development

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ράλι έως και 78% "βλέπει" η Axia για τη μετοχή της Lamda Development

Της Ελευθερίας Κούρταλη

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Lamda Development, η Axia Research δίνει σύσταση "αγοράς" και τιμή-στόχο τα 14,2 ευρώ για τη μετοχή της (με βάση το νέο μετοχικό κεφάλαιο), γεγονός που υποδηλώνει περιθώρια ανόδου κατά 78% από τα σημερινά επίπεδα στο ταμπλό το Χ.Α.

Όπως επισημαίνει, η ολοκλήρωση της ΑΜΚ όπου η Lamda Development άντλησε 650 εκατ. ευρώ, αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την εξαγορά των μετοχών της "Ελληνικό" που θα αποτελέσει μετασχηματιστικό γεγονός για την εταιρεία. Υπενθυμίζεται ότι με την απόκτηση των μετοχών η Lamda θα ξεκινήσει την ανάπτυξη του ακινήτου του πρώην Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (Ελληνικό) η οποία θα αποτελέσει και το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Axia, το έργο του Ελληνικού θα μπορούσε να  οδηγήσει σε δημιουργία καθαρής εσωτερικής αξίας της εταιρείας (NAV) μετά φόρων της τάξης των 2,4 δισ. ευρώ κατά τη διάρκεια των επόμενων 20 ετών, έτσι επενδύοντας κανείς αυτή τη στιγμή στη μετοχή της Lamda Development αγοράζει ένα μοναδικό story στον κλάδο του real estate και σε μια οικονομία η οποία ανακάμπτει.

Η τιμή-στόχος που δίνει η Axia βασίζεται στη NAV που θα δημιουργηθεί από το έργο του Ελληνικού στο τέλος της πρώτη φάσης (τέλη 2024) η οποία εκτιμάται σε 1,79 δισ. ευρώ καθώς και της  NAV που θα δημιουργηθεί από τις υφιστάμενες δραστηριότητες της εταιρείας τα επόμενα 5 χρόνια.

Ένας από τους βασικούς κινδύνους γύρω από τις εκτιμήσεις της Axia είναι η  σημαντική καθυστέρηση στην απόκτηση των μετοχών του Ελληνικού καθώς και ο κίνδυνος εκτέλεσης αυτού του σύνθετου έργου.

Στους παράγοντες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τη μετοχή της Lamda ακόμη υψηλότερα από την τιμή-στόχο που δίνει η Axia τοποθετούνται οι πιθανές συμφωνίες μεταξύ της Lamda και άλλων μερών για ένα κοινοπρακτικό σχήμα το οποίο θα αναπτύξει το έργο του Ελληνικού.

Μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ, η Axia αναμένει επίσης ότι η Lamda Development θα προχωρήσει με τα σχέδιά της για την έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 300 εκατ. ευρώ και τη διάθεσή του σε ιδιώτες επενδυτές στο Χρηματιστήριο Αθηνών το επόμενο διάστημα. Περίπου το ήμισυ των εσόδων θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης του Ελληνικού, ενώ το υπόλοιπο για την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου εταιρικού χρέους.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text